VOJSKA NOVOROSIJE ZAPOČELA GERILSKO RATOVANJE: Uništen konvoj ukrajinske armije

VOJSKA NOVOROSIJE ZAPOČELA GERILSKO RATOVANJE: Uništen konvoj ukrajinske armije

22 avgusta 2014

pro-ruski-gerilci-donjeck-600x339U Harkovoskoj blasti gerilski odredi napali su konvoj ukrajinske armije koji se kretao u pravcu železničke stanice Lozovaja.

U koloni su bili višecevni raketni bacači „Grad” i vozila s municijom. Gerilci su uspeli da preotmu tehniku i iskoriste je protiv ukrajinskih vojnika.

Oni su napali i logor ukrajinske vojske u kojem se izvodila obuka vojnika radi slanja u Donbas. Ovo je saopštila agencija Anna-news.

U logoru je zabeleženo više od deset požara izazvanih detoniranjem municije u privremenim skladištima. Bacače „Grad” i neiskorišćenu municiju gerilci su – kad je sve bilo gotovo – uništili.

Ovo nije prvi slučaj uspešnog napada harkovskih gerilaca.

Dana 16. avgusta geri9lci Harkovske Narodne Republike uništili su samohodnu haubicu vz.77 „Dana“ i džip s poljskim najamnicima koji su se kretali ka gradu Izjum.

Gerilci su 11. avgusta kod Harkova uništili konvoj koji je vozio municiju za 1. posebnu tenkovsku brigadu Oružanih snaga Ukrajine.

U Mariupolju – gradu na obali Azovskog mora koji kontroliše hunta – tamošnji gerilci su iz protivtenkovskog oružja uništili ukrajinsko oklopno vozilo i tom prilikom ubili Amerikanca, veterana 3. rendžerskog bataljona. Plaćenik iz SAD je stigao u centar za obuku regruta kod Mariupolja kao instruktor. Ime ubijenog „rendžera” nije saopšteno.

Prethodno je – na kraju treće sednice parlamenta Novorosije – njegov predsednik Oleg Carjov pozvao građane Ukrajine na revoluciju.

„Građani Ukrajine! Probudite se i pogledajte istini u oči — nas su gurnuli u bratoubilački rat kijevski političari koji su nacizam učinili svojom ideologijom… Započnite revoluciju, pa se priključite našoj državi”.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rada says:

    Samo udrite,pobijte sve. Zivela Novorusija,zivelo pravoslavlje!

  2. Spasoje says:

    Živela NOVORUSIJA,ŽIVELO BRATSTVO RUSKOG I SRPSKOG NARODA.

  3. jugoslav mitic says:

    samo napred,sve do kijeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *