Војска Новорусије је спремна за рат!

Vojska Novorusije je spremna za rat!

18 avgusta 2015

Vooružennыe silы LNR i DNR načali otvod vooruženiй kalibrom menee 100 mm v odnostoronnem porяdkeMinistarstvo odbrane Donjecke Republike večeras je saopštilo da je situacija na teritoriji DNR „poprimila krizni karakter” jer su „ukrajinski fašisti” naglo pojačali granatiranje i raketiranje gradova i naselja sistemima zabranjenim Minskom-2.

Zamenik načelnika štaba Armije DNR – pukovnik Eudard Basurin – ocenio je da je u toku „eskalacija konflikta” i naveo primere razaranja i stradanja civila širom DNR.

„Podaci izviđača armije DNR ukazuju da ukrajinska armija pojačava pripreme za vojnu agresiju, a to podrazumeva konačni krah minskih pregovora krivicom Kijeva. Zato su snage Donjecke Narodne Republike stavljene u pripravnost za odbijanje napada i agresije” – saopštio je Basurin.

Prema Basurinovim rečima, situacija u DNR sa svakim danom postaje sve teža.

„Ukrajinska armija – nastavio je Basurin – koristi bombardovanja naših gradova i naselja da bi odvukla pažnju od predislokacije svojih snaga i njihovog primicanja liniji razgraničenja. Vojne grupacije protivnika u svojim sektorima se pripremaju za agresiju na teritoriju Donjecke i Luganske Republike. Otkrili smo primicanje frontu novih 47 „komada” ukrjainske ratne tehnike, kao i stanica za radioelektronsku borbu”.

Basurin je – u ime vojnog i državnog vrha u Donjecku – pozvao vodeće zemlje „normandijske četvorke” – Nemačku, Rusiju i Francusku, kao i Ujedinjene nacije i OEBS da utiču na Kijev i osujete ukrajinsku agresiju i neizbežni rat.

Na ovakvo – očekivano, nažalost – zaoštravanje situacije, na svoj način je odreagovao i Vladimir Solovjov, jedan od vodećih ruskih televizijskih novinara i autor filma o Vladimiru Putinu „Prezident”:

Ako Ukrajina ponovo započne borbena dejstva, Rusija više neće moći da zaustavlja armije DNR i LNR. Novog Minska neće biti. Biće ili Kijev ili Donjeck”.

KOMENTARI7 komentara

 1. LADY GAGA says:

  E, AL STVARNO NAS ZABOLE VIŠE ZA DONJECK I LUGANSK,DVE GODINE LALEMUDAJU, PUTIN KO PIČKA NEKA ĆUTI,UMESTO DA RAZBIJU UKRAJINCE. Nas čeka rat za oslobađanje Kosova.

 2. Milenko says:

  Ukrajini je bolje da su pokosili psenicu nego da se glupiraju sa borbama protiv svog naroda, jer glad nastupa posle svih sranja koje im priprema prljavstina zapada.Moraju da shvate da su oni samo dzokeri u svemu pripremljenom, te da se njihove gazde smeju na sve pripremljeno.

 3. Nikola says:

  Ameri ce odraditi sprzenu zemlju, pokusat ce unistiti sto vise industrije I infrastrukture. Tako da kad Ukrajinci izgube taj rat,Rusija ce I dalje morati izdvajati za Novorusiju. U principu Ameri tudjim k...em mlate gloginje,kao I na Kosovu. @Lady Gaga - sedi di si, ni za di si nisi....

 4. tinman19 says:

  Glad u Ukrajini je nastala jedino kad su rusi uništili ukrajinsku poljoprivredu. Nikakav zapad nije nikada izazvao glad u Ukrajini, niti će izazvati. Ukrajinci se ne bore protiv svog naroda, nego se rusi bore protiv ukrajinaca. Jedan pravoslavni narod protiv drugog pravoslavnog naroda. Bolje im je da se i jedni i drugi bore protiv muslimana i islamskog terorizma.

 5. Lady Gaga says:

  NIKOLA,POPUSI MI PICKU

 6. genocid u jugoslaviji says:

  jaki su zaista ovi rusi ne boje se nikog ko sto se bojao milosevic tudmana a svi su komunisti

 7. tintirin says:

  Tinmane sine ne komentarisi nesto sto neznas molim te .Ukoliko zelis da ucestvujes u raspravi daj se obrazovati ,al ne putem pinka i b92 i njima slicnima vec zajasi dasku za surf po nezavisnim talasima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *