Војска Новорусије у Дебаљцеву нашла америчко оружје, тешко наоружање, војне шифре… (ВИДЕО)

Vojska Novorusije u Debaljcevu našla američko oružje, teško naoružanje, vojne šifre… (VIDEO)

24 februara 2015

Tan2015-2-23_184222640_0Ukrajinske snage pobegle su iz Debaljceva i ostavile, kako tvrde predstavnici Donjecke narodne republike, ne samo leševe poginulih saboraca, naoružanje (domaće i inostrane proizveodnje), već i dokumente sa vojnim tajnama Kijeva!

Borci DNR su u unutrašnjosti jednog od bunkera koji su ukrajinske snage koristile kao komandno mesto pronašli vojne karte, šifrarnike, izveštaje i drugu dokumentaciju koja u uobičajenim situacijama nije na dohvat ruku i pogleda neovlašćenih osoba.

Komanda je pobegla “glavom bez obzira”, ostavljajući sve za sobom, vozila, i sve ostalo, a sada izigravaju heroje koji su spremni da odmah uhvate u koštac sa neprijatelje, kažu pripadnici snaga DNR.

Ostavili su dve stotine svojih vojnika koji su postali zarobljenici,

Snage DNR su zaplenile 265 komada različitog naoružanja, 28 tenkova, 63 BVP i oklopnih transportera, 145 automobila, 16 PVO topova 23 mm, 13 artiljerijskih sistema i monobacača.

Takođe, u ruke proruskih sanga dopao je i deo američke vojne pomoći Ukrajini. Borci DNR zaplenili su LCMR – artiljerijski radar za otkrivanje minobacačke vatre (položaja).

Prema podacima Kijeva u borbama u Debaljcevskom obruču poginulo je 179, a zarobljeno 110 ukrajinskih vojnika.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    Slabo im radi to SADisticko oruzje.

  2. Apis says:

    A di su ujke iz Croacije? Verovatno pobegli zrakomlatom. Šteta! Uvek je šteta kad tu gamad ne pobiješ odmah na licu mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *