Војска Новорусије у Дебаљцеву, воде се уличне борбе

Vojska Novorusije u Debaljcevu, vode se ulične borbe

13 februara 2015

95263_3Jedinice armije Luganske Republike ušle su sa prvim sumrakom u Debaljcevo.

Kako je javio izveštač moskovske televizije LifeNews sa prve linije fronta, već su preuzeli kontrolu nad prvim ulicama na periferiji grada i kreću dalje. Počinju ulične borbe, u kojima ni jedna strana neće imati podršku artiljerije.

Učesnici operacije rekli su LifeNews da je proboj u grad bio težak i da su gubitke imale obe strane.

Komandant artiljerije LNR „Fomič“ objasnio je da je prethodno bio odbijen novi ukrajinski pokušaj proboja u Logvinovo. Pri tom je naglasio da tenkovi i pešadija LNR prodiru „duž glavnog puta u Debaljcovo, sa zadatkom da uđu u grad i da ga očiste“.

Zamenik komandanta armije Donjecke Narodne republike Eduard Basurin izjavio je da je u Donbasu poginulo sedam civila, od toga troje dece, a da je 15 ljudi ranjeno usled napada kijevskih snaga.

„Prethodnog dana i noći ubijeno je sedam civila, ranjeno je 15.

U Gorlovki je poginulo četvoro ljudi, dvoje je ranjeno, u Donjecku je troje poginulo, a 14 ranjeno“ — saopštio je Basurin.

Po njegovim rečima, u Gorlovki je u pogođenim stambenim zgradama poginulo troje dece. Dečaci od godinu dana i tri godine i 12-godišnja devojčica, koji su se nalazili u jednom stanu.

Basurin je istakao da ukrajinski vojnici ne pokazuju spremnost da poštuju dogovor o prekidu vatre postignut u Minsku.

Po njegovim rečima, u DNR su tokom jučerašnjeg dana i noći zabeležena 42 napada od strane ukrajinske vojske.

Sinoć su kijevske snage gađale Donjeck iz višecevnih raketnih bacača.

Tom prilikom poginule su dve žene i jedan muškarac.

U međuvremenu, glavne borbe su se vodile kod Debaljceva, gde su ukrajinske snage nekoliko puta pokušale da izađu iz okruženja, ali obruč ustanika nije popustio i oni su ponovo ponudili ukrajinskoj vojsci da položi oružje.

Kijevske snage su juče imale 127 poginulih, saopštio je Basurin.

„Tokom jučerašnjeg dana i noći ukrajinske snage su izgubile: sedam tenkova, 11 borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, 14 artiljerijskih sistema, četiri automobila, 127 vojnika je ubijeno, a ranjeno oko 300“ — istakao je on.

Po njegovim rečima, od obnavljanja aktivnih vojnih dejstava (u prethodnih 26 dana) protivnik je izgubio tri aviona, jedan helikopter, 181 tenk, 145 borbenih vozila pešadije, oklopnih transportera i amfibijskih oklopnih transportera, 138 artiljerijskih oruđa, 115 automobila i imao 2.396 poginulih vojnika.

Kijev je priznao da su njegove snage za poslednjih 24 sata imale 11 poginulih i 40 ranjenih.

Bideo pogledajte OVDE

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. dr.mr.Kroato Degenero says:

    svih 8000 međunarodih nacista povešati po banderama Debaljceva ko poruku nacistima i mentorima sa zapada šta ih čeka.rvate naopačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *