Vojska Sirije polako osvaja uporišta pobunjenika

Vojska Sirije polako osvaja uporišta pobunjenika

8 juna 2013

061212_fr_syria_640Snage sirijskog predsednika Bašara al Asada preuzele su kontrolu nad selom Buveida al-Šarkija, poslednjem uporištu sirijskih pobunjenika u regionu Kuseir, objavila je danas sirijska državna televizija.

“Naše vojne snage ponovo su uspostavile bezbednost i stabilnost u Buveida al-Šarkiji”, objavila je televizija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je zabrinuta za sudbinu na stotinu ljudi koji su tu izbjegli iz Kuseira, posle njegovog pada, jer za sada nema nikakve informacije o njima. Ovo selo je bilo poslednja teritorija koju su držali pobunjenici u području grada Kuseira, koji su sirijske snage bezbjednosti zauzele pre tri dana, preneo je AFP.

U međuvremenu, sirijski helikopteri su otvarali vatru u području prema granici sa Libanom. Sirijski helikopteri su otvarali vatru u Vadi Hmeidu, u blizini grada Arsal, ali nije bilo žrtava, izjavio je neimenovani libanski zvaničnik.

Ovaj napad je poslednji u seriji incidenata koji se dešavaju na sirijsko-libanskom pograničnom području od eskalacije sukoba u Siriji u kojima su uzeli učešće i pripadnici libanskog šiitskog pokreta Hezbolah.

Od izbijanja sukoba u Siriji, grad Arsal je postao ključno utočište izbeglica i ranjenih civila iz Sirije. Bezbednosni zvaničnici kažu da je to mesto preko koga se prebacuju borci i oružje u Siriju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *