ВОЈСКА СРБИЈЕ ПОСТАЈЕ ЈАЧА

VOJSKA SRBIJE POSTAJE JAČA

30 marta 2019

VOJSKA Srbije jača je za bateriju modernih samohodnih haubica „nora B52“. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su u petak na poligonu „Pasuljanske livade“ obuci i korišćenju ovih savremenih oruđa.

– Ovo je prvi put da su „nore“ koristile posade Vojske Srbije. Naši ljudi su obučeni i u potpunosti spremni da koriste ovaj složeni borbeni sistem. Naša slavna artiljerija može da se ponosi i baterijom nove haubice. Vojska Srbije nastaviće opremanje najmodernijim sredstvima, pre svega domaće proizvodnje.Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović naglašava da je projekat „nora“ dokaz sposobnosti vojnoindustrijskog kompleksa Srbije.

– Preteča ovog sistema je napravljena u VTI još 1986. godne, na jednoj tada revolucionarnoj ideji da se dalekometna top-haubica postavi na šasiju terenskog. To je jedan od najbolje prodavanih proizvoda naše odbrambene industrije.

Samohodna top-haubica 155 mm NORA B-52 je oruđe namenjeno za vatrenu podršku jedinicama. Ostvaruje je snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja na velikim daljinama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *