ВОЈСКА СРБИЈЕ У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ

ВОЈСКА СРБИЈЕ У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ

1 новембра 2022

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је 1. новембра да је по наређењу председника Александра Вучића због ситуације на Косову војска Србије стављена у стање приправности.

Министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља (Xхелал Свецла) рекао је да ће Полиција Косова од 1. новембра почети да спроводи план Владе Косова за аутомобиле са српским таблицама који саобраћају у земљи.Овај план – у три фазе – почиње да се спроводи од 1. новембра до 21. априла 2023. године.

Министар одбране Србије Милош Вучевић је за телевизију Хаппy 1. новембра рекао да је Вучић као врховни командат издао наредбу војсци Србије да буде у приправности, да подигне ниво борбене готовости на онај ниво да може да одговори на сваки задатак.

„Србија је озбиљна држава, предузима одговорност за све могуће проблеме“, рекао је Вучевић за Хаппy.

Он је навео и да је 1. новембра ујутро издата прва опомена Србину за таблице.

„Кад Србија прича о миру и стаблиности то не значи да смо ми слаби, да могу да нас малтеритрају и понижавају. Оно што треба да се зна народ јесте да је војска Србије многоструко јача него што је била, заслужује респект и поступа у складу на државних врхом. Треба да радимо на већој попуњености, јачем наоружању, обуке резервног састава. Ми се не спремамо за рат, али не можемо бити потпуно неприпремљени за све што се дешава“, рекао је Вучевић.

Регистарске таблице које издају српске власти, Приштина сматра нелегалним, али су се до сада толерисале на северу Косова.

План Владе Косова објављен је 28. октобра, иако је раније постојала одлука да је 31. октобар био рок за пререгистрацију аутомобила са српским таблицама у РКС.После опомене, друга фаза плана регистарских таблица предвиђа казну од 150 евра за власнике аутомобила са таквим таблицама, почев од 21. новембра до 21. јануара.

Према одлуци Владе, касније ће се користити пробне регистарске таблице, а после 21. априла аутомобили са овим таблицама неће моћи да саобраћају на Косову.

Из Министарства унутрашњих послова 31. октобра је Радију Слободна Европа (РСЕ) речено да ће сви власници аутомобила са српским таблицама моћи да користе погодности пререгистрације аутомобила на РКС регистарске ознаке до 30. марта.

(РСЕ)

KOMENTARI3 коментара

  1. Srbski vitez says:

    Još malo će se šiptarija iživljavati a onda sledi to što će da usledi... da imaju barem trunku pameti sami bi se dislocirali negde drugde... recimo u Albaniju, Maćedoniju, Grčku... Ovako... biće po svemu sudeć dislocirani!

  2. Karapušić Hrvoje says:

    Sve dogovoriti da Putinom.

  3. persida says:

    Putin se ne dogovara sa americkim spijunima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u