Војска Србије УПОЗОРИЛА KФОР: АKО ВИ НЕЋЕТЕ ДА ЗАШТИТЕ СРБЕ, МИ ЋЕМО! Нећемо дозволити нови погром!

Vojska Srbije UPOZORILA KFOR: AKO VI NEĆETE DA ZAŠTITE SRBE, MI ĆEMO! Nećemo dozvoliti novi pogrom!

28 januara 2019

(foto: vs.rs)

Prema informacijama iz Vojske Srbije, a u sklopu sa redovnim aktivnostima i dogovorene komunikacije otišlo je pismo Kforu.

– Pismo je deo redovne komunikacije, dve strane. Vojska Srbije je upozorila komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva – kaže izvor iz Vojske Srbije.Prema njegovim rečima Vojska Srbije samo želi da upozori sve bitne faktore na Kosovu i Metohiji da nikome neće dozvoliti da ugrožava bezbednost srpskog stanovništva.

– Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti – kaže izvor.

U pismu je posebno naglašeno da se Srbi na Kosovu nakon političkih i bezbednosnih napetosti i ubistva Olivera Ivanovića ne mogu osećati dovoljno bezbedno i moli se Kfor da učini sve kako bi zaštitio srpsko stanovništvo, ali i njihovu imovinu.

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Al se kamuflirali u zeleno kad sneg.:) Neka ima kaze neko da treba u belo da s ekamufliraju kad sneg, bar za slikanje.

 2. Opet ja says:

  Prvo, neće vam Vučko dati da branite naše jer je već dogovorio predaju i nzavisnost Kosova, a drugo, Olivera nisu ubili Albanci nego naše hulje po naredjenju hulja iz Beograda..vrha vlasti tačnije.

 3. mile says:

  Lazanski, dobro znaš šta su radile vojne snage UN i dr. u Hrvatskoj iBiH,,a sad očekivati da zaštite Srbe je najveća naiva.

 4. milorad says:

  Ma bilo je sve spremno za napad ali im je sneg pomrsio račune pa sad čekaju da otopli,kfor će pokušati da se postavi kao tampon zona izmedju terorista sa kosova i naše vojske to je i svrha njihovih "vežbi" ne treba oklevati ni sekunde jer se balisti spremaju da pobiju stanovništvo na severu.Vide da im opada popularnost na zapadu i spremni su na sve.

 5. Vojna i ojdesve says:

  Neka bude sa srechom. Pochelo je. 90% chovechanstva umire i na sud Bozhji. I dolazi Novi Mojsej. Aliluja. Aliluja. Aliluja. Slava Bogu.

 6. Vrana says:

  Ako zarate u venecueli treba iskoristiti moment i vratiti kosovo, teroriste pobiti običan narod ostaviti da živi.

 7. ostrogorski says:

  đe će Vučić vojskom na KFOR - eksponente SAD i NATO??? Ništa od te "jebe oko Adis Abebe". Primerenija je njegova oprobana strategija - molba i kajanje i njegovo ponizno klanjanje pred Haradinajem, Tačijem i ostalim Šošonima.

 8. Nikanor says:

  Je li tu vest plasirao režimski list Informer? Ne treba neko biti vidovita Zorka da shvati da takvu vest može plasirati samo taj stranački bilten. Na 302 naslovne strane, Informer je 2017. godine objavio čak 362 lažne vesti, pokazalo je istraživanje sajta fakenews.rs., objavljeno pre godinu dana (26.1.2018. godine).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *