ВОЈСКА ВЕНЕЦУЕЛЕ ХИТНО ЗАТВОРИЛА ГРАНИЦУ НА МОРУ!

VOJSKA VENECUELE HITNO ZATVORILA GRANICU NA MORU!

19 februara 2019

Venecuelanska pomorska granica sa Holandskim Antilima je zatvorena, izjavio je regionalni vojni šef venecuelanske mornarice. Regionalni vojni zapovednik Vojske Venecuele izjavio je u utorak da je naredio zatvaranje pomorske granice Venecuele sa Holandskim Antilima, javlja Rojters.

Zatvaranje granice znači obustavu plovidbe i letova iz Kurakaoa, Arube i Bonairea, navodi se u izjavi viceadmirala Kuintero Martineza.Venecuela je trenutno u stanju političke krize, koja je eskalirala krajem januara kada je venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido proglasio sebe privremenim predsednikom, osporavajući prošlogodišnji reizbor Madura. Gvaido je priznat od strane Sjedinjenih Država i niza drugih zemalja. Rusija, Kina, Meksiko, Turska i Urugvaj su, s druge strane, među onima koji su izrazili podršku Maduru kao legitimno izabranom predsedniku zemlje.

Tramp je u ponedeljak pozvao venecuelanske vojne zapovednike da ne slede naredbe predsednika Nikolasa Madura koji poziva na blokadu isporuke humanitarne pomoći toj zemlji. Tramp je pozvao venecuelanske zvaničnike i vojne oficire da prihvate ponudu amnestije koju je dao lider opozicije. Američki lider je dodao da Vašington traži mirnu tranziciju vlasti u Venecueli, ali „sve opcije“ ostaju otvorene.

Vlada predsednika Nikolasa Madura odbila je do sada da primi pomoć, rekavši da bi to moglo opravdati strano mešanje u unutrašnje poslove zemlje.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. samostalan says:

    Udrite americke naciste, ne cekajte.

  2. Slobodanka says:

    Ovo je, pretpostavljam, sa ciljem da spreče sa severa tačnije sa severoistoka nelegalan unos oružja i dolazak terorista u Venecuelu, konkretno u Zuliju. Aruba, Kurakao i Bonaire su tri manja ostrva blizu venecuelanske obale i blizu su venecuelanskoj saveznoj državi Sulija (Zulija). Zulija se nalazi u severozapadnoj Venecueli i usred nje se nalazi veliko jezero Marakaibo, a u njegovom slivu su najveće rezerve nafte i gasa. ... Ranije pominjani kolumbijski pogranični grad Kukuta i mostovi Tijentas i Simon Bolivar su južno, tačnije jugozapadno od Zulije tj. od Marakaiba. ... Za tri dan je dan D tj. 23. februar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *