VOLODIN: Građani Rusije napade na Putinu doživljavaju kao napade na Rusiju

VOLODIN: Građani Rusije napade na Putinu doživljavaju kao napade na Rusiju

24 oktobra 2014

volodin putin3423456546Zapadni političari „ne shvataju suštinu Rusije” – ocenio je Vjaćeslav Volodin, prvi zamenik šefa administracije predsednika Rusije.

Prema rečima predsednika Fonda za razvoj civilnog društva Konstantina Kostina, Volodin je ovo rekao prilikom zatvorenog razgovora sa učesnicima Međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj”.

„Volodin je, otkrio je Kostin, tom prilikom izneo i tezu koja najjasnije izražava sadašnje stanje naše zemlje i raspoloženje njenih građana: „Postoji Putin – postoji Rusija, nema Putina – nema Rusije”.

Volodin je učesnicima razgovora – a povodom pitanja ekonomiste Nikolaja Zlobina, koji živi u SAD – rekao da su se preračunali svi na Zapadu koji računaju da će sankcije uneti raskol u Rusiju i demoralizovati njeno društvo.

„Zapadni političari ne shvataju Rusiju, njen fundament i principe. Zato ne shvataju glavno: da građani Rusije napade na svog predsednika sada doživljavaju kao napad na svoju zemlju i na sebe lično” – dodao je Volodin i ukazao da Putin, prema najnovijim istraživanjima, uživa podršku 84 odsto Rusa, a da 65 odsto ne vidi drugog kandidata na narednim predsedničkim izborima.

Međunarodni diskusioni klub „Valdaj” osnovan je 2004. godine. Ove godine domaćin će mu biti Soči, a glavne teme rasprave: funkcionisanje međunarodnog političkog sistema i situacija u Ukrajini i na Bliskom Istoku.

U debatama će učestvovati 108 istoričara, politikologa i ekonomista iz 25 zemalja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *