Vraća se služenje vojnog roka u Srbiji?

Vraća se služenje vojnog roka u Srbiji?

15 marta 2014

vojska srbije 44Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je danas da građani Srbije sve češće traže vraćanje redovnog služenja vojnog roka.

Diković je na svečanosti povodom polaganja zakletve martovske klase vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u valjevskoj kasarni “Vojvoda Živojin MIšić” precizirao da Vojska Srbije (VS) nije zatvorila tu mogućnost.

– Mi nismo zatvorili tu mogućnost i svakako da ćemo naći načina da mlade ljude obučimo kako da se ponašaju u situacijama opasnim po njihov život i okolinu – kazao je Diković.

On je istakao da građani najviše veruju Vojsci Srbije, što je, kako je ocenio, rezultat požrtvovanog rada sadašnjih starešina kao i njihovih prethodnika.

Sve aktivnosti VS sprovode se u ime mira, na čast i ponos građana, rekao je Diković i dodao da će tokom 2014. godine biti primljeno 1.800 osoba na služenje vojnog roka, te da će najsposobnijima za pojedine specijalnosti, poput padobranaca biti omogućeno još četiri meseca dodatne obuke.

Takođe, rezervni oficiri će docnije moći da se aktiviraju u redovnoj službi ukoliko to budu želeli.

– Jedan je cilj jačanje borbene sposobnosti, a svrha dobrobit Srbije – kazao je Diković i dodao je da se to ogleda u maksimalnom angažovanju u Kopnenoj zoni bezbednosti, mirovnim misijama širom sveta i svugde gde građanima treba pomoć Vojske Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *