ВРАЋА СЕ ТОНИ БЛЕР

ВРАЋА СЕ ТОНИ БЛЕР

11 јануара 2021

Бивши британски премијер Тони Блер наводно планира повратак у политику попут покојног француског председника Шарла де Гола, на крилима кризе изазване ковидом 19.

„Сандеј тајмс“ је објавио да Блер тајно саветује министра здравља Мета Хенкока о приступу пандемији корона вируса.Хенкок је одбио да то демантује рекавши: „Разговарам са свим врстама људи и идеје узимам из многих извора“.

Прошлог месеца Блер је позвао на одлагање масовне вакцинације док све високо ризичне особе не добију прву дозу и та идеја је усвојена као владина политика.

Један извор, који је описан као Блеров лични пријатељ, рекао је да он жели да се врати у стилу генерала Шарла де Гола – који је постао француски председник после војног државног удара 1958. године.

Извор је рекао да бивши премијер после више од деценије „жели да поново успостави своју репутацију“.

Блер наплаћује до 330.000 фунти за наступе на јавним догађајима од његове оставке на место премијера у јуну 2007. године, што га чини једним од најплаћенијих говорника на свету.

Чак је и Најџел Фараж, лидер Реформске странке, некадашње странке Брегзит, апеловао да Блер буде постављен на чело британског програма вакцинације против корона вируса.

​„Тони дубоко верује, као и многи људи око њега, да је напустио функцију на врхунцу своје моћи. Како је време одмицало, постајао је све бољи у управљању. Десет година касније, дефинитивно га анимира горући осећај да је британска владавина неадекватна. Осећа да има снаге и идеје да то промени“, рекао је његов „неименовани пријатељ“.

Бивши лидер Лабуристичке странке победио је три пута на изборима између 1997. и 2005. Његова популарност значајно је пала након што је увео Британију у авганистански и ирачки рат, због чега су га критиковали да је био „пудлица“ америчког председника Џорџа Буша млађег.

Блереов наследник Гордон Браун, пропустио је прилику да распише ванредне и нашао се заглибио се у банкарској кризи. Браун је изгубио изборе 2010. од конзервативца Дејвида Камерона који је формирао коалициону владу са либералним демократама.

KOMENTARI8 коментара

 1. I Love persida says:

  Oh, napokon i Satanin sin napokon treba da sedne na svoj presto. Ne znam zašto ali supruga mu se bukvalno oblači kao one veštice iz Diznijevih crtanih filmova. On je Vučiju premijeru dao savet za samo 10 hiljada funti da sada kada se sve završilo sopstvenom avijacijom nastavi da bombarduje svoju zemlju jer je primećeno da kada krećemo od 0 postižemo zadivljujuće rezultate. Kako vreme prolazi uviđam da je sasvim u pravu.

 2. 1389 says:

  vraća se toni ker... hahahahahahahahahaha nikako da jih bog uzme na raport, izgleda da ni u paklu više nisu dobrodošli... hahahahahahahahaha

  • bilje says:

   vraca se sonaseg veljikog savesnik,pardon savetnik ...valjda mora po savjesti povracati novce sto dobijo od nas SRBSKIH poreznika☺

 3. Косовац says:

  Признајем да су Срби доста тупав народ. Али глупака и тупсона као што су Енглези, то нема нигде не свету. Чујеш, оној овци Тони Бљер за један говор плаћају 330.000 фунти. Кажу, један од најплаћенијих говорника на свету. Крајње је време да и Београдски Универзитет отвори факултет који ће образовати струку „лидер плаћени говорник“, толико цењену на светском сајму одлива мозгова. Видиш, ако овог бриљантног говорника на енглеском језику слуша 330 гледалаца, то би требало да значи да је сваки слушаоц – гледаоц платио улазницу од 1.000 фунти, сића за младића. ………………..Не, не, пријатељу, 330.000 фунти су опране паре. Законски озваничена сорошоидна дневница, покрива сва евентуална питања која би могао да постави комитет за порекло имовине. ……….Тако је и Вуку Драшковићу плануо (продат) у Паризу огроман цео тираж његовог чувеног романа „Ноћ Ђенерала“. Да би се избегла она истрошена огавна парола Издајник и Страни плаћеник. ……….2014. године, тада млађана пунолетна ћерка јединица чувеног америчког пара Клинтон, Челзи Клинтон, одржала је говор-предавање пред пуном салом и то предавање наплатила целих 75.000 $. Предавање су по партијској дужности морали да присуствују и многе седе главе амерички научници доктори наука. Чак је један научник на изласку са предавања, у једној новинарској сачекуши, изјавио: „На овом предавању сам од ње много научио“. ……………Тако су и Александар Вучић и другови на потпуно легалан начин исплаћивали вредне савете које су им давали William Dale Montgomery амбасадор УСА и Тони Бљер. Вредело је, савети су били брилијантни и оправдали су ону нашу чувену пословицу Плати па Клати.

  • jovan says:

   To drzanje predavanja ilti govora- pricanje budalastina, jeste REKET KOJI MORA DA SE PLATI NATO MAFIJI! Nacin da to bude satro legalno. Ima i kontra PLACANJA(najvise 90-ih) kada nasi raznorazni "intelektualci"-kvislinzi odlazili na Zapad, "drzali predavanja" i dobijali milione, za izdajstvo Srbije. Legalno, "sve po zakonu".

 4. Правник says:

  Где се то враћа четвртооптужени од укупно 14 најодговорнијих који су пресудом Окружног суда у Београду Kb.381/2000, од 21. септембра 2000. године осуђени на јединствену казну у трајању од по 20 (ДВАДЕСЕТ ГОДИНА) завтора. Сви су осуђени за следећа кривична дела: - подстицање на агресивни рат, - повреда територијалног суверенитета, - убиство највиших државних органа у покушају, - ратни злочин против цивилног становништва и - употреба недозвољених средстава борбе. Ту пресуду укинуо је Врховни суд Србије након петооктобарског пуча, уз образложење да је за то надлежан Војни суд, који је Сорошева власт у међувремену укинула. Зашто ни један владалац за ових двадесет година после укидања те пресуде није обновио поступак то би можда могао објаснити онај ко је овог ратнохушкача платио за саветника, а једног од осуђених (Герхарда Шредера) довео на митинг своје странке (наравни плаћајући и то, као и фондацији Клинтон), а садашњег још неинаугурисаног председника САД, једног од највећих србомрзаца, довео у Београд и прошетао га Скадарлијом, дарујући му притом српске опанке. Иначе, овог који се враћа у политику је усред Лондона угоститељ истерао из свог ресторана уз повике да му треба судити због ратног злочина у Ираку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u