ВРАТИЛА СЕ ГРЕТА ТУНБЕРГ! Сад ће да држи предавање целом свету о стварима о којима нема појма! КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?

VRATILA SE GRETA TUNBERG! Sad će da drži predavanje celom svetu o stvarima o kojima nema pojma! KO JE OVDE LUD?

15 maja 2020

Nedugo nakon što je Si En En objavio da će 17-godišnja klimatska aktivistkinja Greta Tunberg učestvovati na panelu o korona virusu zajedno sa ekspertima kenuo je niz napada na društvenim mrežama.

Među prvima je reagovao sin predsednika SAD Donalda Trampa.

– Greta Tunberg već ima zavidnu karijeru da je kao tinejdžerka sad i specijalista za zarazne bolesti, epidemiolog i vodeći glas kada je reč o klimatskim promenama. Prosto impresivno – naveo je Donald Tramp Junior.On nije bio usamljen, a na ovo su reagovali i brojni novinari.

Saradnica „Skaj njuza“ Džema Tognini rekla je da je „sramota“ što je tinejdžerka uključena u debatu.

– Sramota za Si En En, sramota sa čelnike programa zbog toga što su mislili da je u redu da 17-godišnja aktivistkinja o klimi učestvuje na panelu o pandemiji – rekla je ona.

Ipak, neki su stali i u odbranu Tunebergove, a među njima i „Gardijan“. Ovaj list navodi da Greta teško da je ekspert za korona virus, ali da je ona kao svetski poznata aktivistkinja već govorila o pandemiji i kako bi ona trebalo da utiče na naš odgovor na klimatsku krizu u post-pandemijskom svetu.

Takođe, ona je koristila društvene mreže kako bi obaveštavala ljude o pandemiji nakon što je i sama imala blage simptome krajem marta posle putovanja po Evropi.

View this post on Instagram

The last two weeks I’ve stayed inside. When I returned from my trip around Central Europe I isolated myself (in a borrowed apartment away from my mother and sister) since the number of cases of COVID-19 (in Germany for instance) were similar to Italy in the beginning. Around ten days ago I started feeling some symptoms, exactly the same time as my father – who traveled with me from Brussels. I was feeling tired, had shivers, a sore throat and coughed. My dad experienced the same symptoms, but much more intense and with a fever. In Sweden you can not test yourself for COVID-19 unless you’re in need of emergent medical treatment. Everyone feeling ill are told to stay at home and isolate themselves. I have therefore not been tested for COVID-19, but it’s extremely likely that I’ve had it, given the combined symptoms and circumstances. Now I’ve basically recovered, but – AND THIS IS THE BOTTOM LINE: I almost didn’t feel ill. My last cold was much worse than this! Had it not been for someone else having the virus simultainously I might not even have suspected anything. Then I would just have thought I was feeling unusually tired with a bit of a cough. And this it what makes it so much more dangerous. Many (especially young people) might not notice any symptoms at all, or very mild symptoms. Then they don’t know they have the virus and can pass it on to people in risk groups. We who don’t belong to a risk group have an enormous responsibility, our actions can be the difference between life and death for many others. Please keep that in mind, follow the advice from experts and your local authorities and #StayAtHome to slow the spread of the virus. And remember to always take care of each other and help those in need. #COVID #flattenthecurve

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Da nije nje na panelu, u kom učestvuju doktor Sandžej Gupta (50) i Anderson Kuper (52), Karlin Sebelius (71), bivši ministar zdravlja, bivši direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Ričard Beser (60), prosek godina učesnika bio bi 58.

„Gardijan“ piše da ima smisla imati i mlađi glas koji ima uticaj na panelu.

KOMENTARI7 komentara

 1. Nema smisla says:

  To tako može samo neko ko je tako mlad, bezobrazan i ne promišljen, a sledi joj strašan tresak pri padu. Ona jadna ne zna ni di udara ali je interesantna kao pojava, to samo znači jaoj nama kada i deca mogu glave da nam dođu.

 2. Mama voli bebu says:

  Burence jedno slatko mamino, pa ona to majkina sa papira čita, zna da čita? Tako mala a čita, e vala nek je sa srećom čike će njoj da daju čokoladicu da gricka, ona to najviše voli. Samo je ne pitajte da li zna šta je to čitala sa papira, jer ne odgovara na takva komplikovana pitanja, njoj od rođenja nedostaje jedna hemisfera, dok onu koju ima obilato koristi čitavih 5%

 3. M says:

  Ne da mi se ni čitati članak o ovoj balavici!Tko je ovdje lud?!?Onaj koji ide na njena predavanja i uopće sluša i čita ono što ona kaže,osim kao šalu,da se malo čudi gluposti cijele te izforsirane predstave!Kojoj je cilj da glupost postane mjerilo vrijednosti za široke narodne mase!

 4. M says:

  Ne da mi se ni čitati članak o ovoj balavici!Tko je ovdje lud?!?Onaj koji ide na njena predavanja i uopće sluša i čita ono što ona kaže,osim kao šalu,da se malo čudi gluposti cijele te izforsirane predstave!Kojoj je cilj da glupost postane mjerilo vrijednosti za široke narodne mase!

 5. test01 says:

  hahah balavica je pod hitno premestena na novu poziciju - spasavanja sveta. Ne mogu da se nacudim glupim ovcama koji su od pocetka aplaudirali ovoj balavici koja je ocigledno mijenica nekoga iz duboke drzave, iz ko zna koga razloga...

 6. Crna smrča says:

  Mislim da je vanbračna ćerka hilari klinton rođena usled neuspelog abortusa, ali je tek sada prava karijera pred njom ako zaboravi na lutkice i krpice.

 7. Zaliv says:

  Na sta ce ovo da ispadne kad napuni 30-40god....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *