ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КРЕНЕ НА ОДЕСУ: Стигао руски одговор Вашингтону

VREME JE DA SE KRENE NA ODESU: Stigao ruski odgovor Vašingtonu

16 jula 2023

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov se založio za zauzimanje Odese, prenose RIA Novosti.

Konstantinov je izrazio mišljenje da će oslobađanje Odese od kontrole Ukrajine biti jedan od odlučujućih rezultata specijalne vojne operacije (SVO).„Veoma je važno da Rusija uspostavi svoju kontrolu nad celom severnom obalom Crnog mora. Ključna tačka ovde je Odesa. Njeno oslobađanje za nas će biti jedan od odlučujućih rezultata specijalne operacije“, rekao je prvi čovek krimskog parlamenta.

Prethodno je Konstantinov Odesu nazvao legitimnom metom za oslobođenje. Tako je on prokomentarisao izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da su vojne baze na Krimu legitimne mete ukrajinskih napada. Ona je takođe dodala da Vašington to podržava.

Pre toga je i predsednik Čečenije Ramzan Kadirov izjavio da je u okviru specijalne vojne operacije potrebno zauzeti Odesu i Harkov. Takav korak će, prema njegovim rečima, obezbediti bezbednost Rusije.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milos says:

    i za nas vazan povratak odese

  2. pravda says:

    Da se uspostavi Carska Rusija,sa Kijevom glavnim gradom

  3. M says:

    Uz tu Crnomorsku obalu,ako ne uzmu i sve do Dnjepra i bar nešto preko toga,Ukrajina će postati strateška pretnja za Rusiju,odnosno će opet imati tu rat,i to još veći,žešći,teži, nepovoljniji...!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *