ВРЕМЕ ЈЕ ДА СРБИЈА ЈЕДНОМ ЗАУВЕК КАЖЕ: Збогом ЕУ; ниси нам потребна!

VREME JE DA SRBIJA JEDNOM ZAUVEK KAŽE: Zbogom EU; nisi nam potrebna!

13 decembra 2016
(foto: Pixabay)

(foto: Pixabay)

U proteklih 48 sati iz Brisela je stigla vest da su Zagreb i Sofija zalupili Srbiji vrata EU i sprečili otvaranje Poglavlja 26 o kulturi i obrazovanju.

Suvišno je govoriti o činjenici da je Srbija jedna od retkih evropskih država koja je u potpunosti primenila sve međunarodne i regionalne konvencije o ljudskim i manjinskim pravima i nacionalnim manjinama na svom teritoriju pružila zaštitu na kojoj bi joj pozavidele i mnoge države iz reda «starih demokratija».Svoje protivljenje Bugarska i Hrvatska obrazložile su lošim položajem njihovih nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Veto Bugarske i Hrvatske govori nam nešto drugo. Ono nam razobličava suštinsku prirodu posrnule tvorevine zvane Evropska unija. EU je propali politički projekat. Nesposobna da se otrgne iz spoljnopolitičke orbite Vašingtona EU je osuđena na propast.

Posle Bregzita Brisel više nije u stanju da prihvata nove države članice. Birokratska nomenklatura u EU iskorištava pregovarački proces sa preostalim državama kandidatima kako bi do kraja iscrpela sve njihove prirodne i društvene resurse, bez namere da ih ikada primi u svoje članstvo. Kome će posle toga još trebati ekonomski i politički do kraja ruinirana Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora.

Veto Sofije i Zagreba je zapravo veto Londona i Berlina. EU ne treba Srbija koja je ruski saveznik. EU je potrebna Srbija koja će biti spremna da za njihovo ništa da svoje sve.

Srećom pa Beograd sada ima više nego konkretnu alternativu. Rusija je u poslednjih mesec dana krenula u ozbiljnu geopolitičku ofanzivu na Balkanu.

Planovi poput bezbednosne četvorke B-4, pregovora o slobodnoj trgovini sa EEU, vojno-tehničkih sporazuma Beograda i Moskve više su nego dovoljni da Beograd jednom zauvek kaže: «Zbogom Briselu. Nisi nam potreban!“

(Autor: Danijel Igrec, član GO Srpskog sabora Zavetnici)

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Posteno medju takvima Srbima i nije mjesto.

  2. dusko says:

    TO BI SVAKI NORMALAN DRZAVNIK URADIO POSLE SVEGA STA EU RADI SRPSKOM NARODU ! DA SE RAZUMEMO NE RADI PREMIJERU I VLADI ONI ZIVE KO MALI BOGOVI NEGO SRPSKOM NARODU ! TAKO DA SU MU SVE PRICE NA TEMU EU JEFTINE I PROVIDNE ; ! PROCITAN JE KO KNJIGA KOD NARODA I TA KNJIGA JE CITANA 5 GODINA !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *