„Време је за чистку у полицији“

„Време је за чистку у полицији“

19 децембра 2015

dru-uniforma-3-velikaПоводом реакције Полицијског синдиката Србије (ПСС), који сматра да је мало вероватно да ће начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић бити нови директор полиције, криминолог Златко Николић каже да је било време да се у полицијском корпусу направи чистка и да је и идер ПСС Вељко Мијаиловић био истог мишљења.

Зашто је Мијаиловић сада променио мишљење, Николић каже да не зна, али зна да директора полиције треба променити.

“Мислим да је дошло време да се промени директор полиције, а да ли је овај био добар чућемо већ…“, рекао је Николић Танјугу.

Време је, каже, да се у овом полицијском корпусу “направи генералка”. Истог мишљења је, навео је, био и Мијаиловић, те га чуди да је он сада променио мишљење и да, на најаву да би на чело полиције могао бити изабран неко други, реагује другачије.

“Неко их је (ПСС) вероватно обмануо, да ли је то игра можда између актуелног директора полиције и потенцијалног будућег не знам, али није добро да се у медијима спекулише ко је бољи, а ко гори”, навео је Николић и додаје да зато све треба препустити онима који су по закону одређени да кадрирају да то одраде, а да ли ће погрешити, могуће је.. .

“Па неко је погрешио и са овима досадашњим па шта сад… Платили смо цех… Да ли је Ребић добар и да ли ће уопште бити, ја не знам. У сваком случају они који бирају сараднике имају на то право и имају право да о тим људима мисле све најбоље док се не покаже супротно”, навео је Николић.


Синдикат, сматра он, треба да зна шта су синдикална, а шта нису синдикална питања.

“Они и сами знају да то што раде не треба да раде. Важно је дискреционо право и онај ко кадрира треба да има своје виђење, а не да то раде медији и синдикати”, сматра Николић истакавши да синдикати треба да се баве искључиво синдикалним питањима.

ПСС, наиме, сматра да је неозбиљно и лоше то што се у јавности спекулише о наводној смени директора полиције Милорада Вељовића, као и да је мало вероватно да ће на његово место доћи начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић.

Ребић, тврди се у саопштењу ПСС-а, није написао ниједну кривичну пријаву у каријери и не зна ништа о финансијским истрагама, борби против корупције и организованих нарко група, што је главно искуство и квалитет који сваки директор полиције треба да поседује.

Иначе, спекулације медија да ће актуелни директр Вељовић бити смењен и да ће га на тој позицији заменити Ребић, министар Небојша Стефановић јуче није желео ни да потврди ни да демантује.

„Не бих данас одговарао на то питање“, рекао је Стефановић на обележавању дана Специјалне антитерористичке јединице и најавио да ће се поводом тога „наредних дана обратити јавности“.

Ребић је, упитан да прокоментарисе медијске спекулације о томе да је он будући директор полиције, јутрос за РТС рекао да о томе нема сазнања.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u