„Време је за чистку у полицији“

„Vreme je za čistku u policiji“

19 decembra 2015

dru-uniforma-3-velikaPovodom reakcije Policijskog sindikata Srbije (PSS), koji smatra da je malo verovatno da će načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić biti novi direktor policije, kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je bilo vreme da se u policijskom korpusu napravi čistka i da je i ider PSS Veljko Mijailović bio istog mišljenja.

Zašto je Mijailović sada promenio mišljenje, Nikolić kaže da ne zna, ali zna da direktora policije treba promeniti.

“Mislim da je došlo vreme da se promeni direktor policije, a da li je ovaj bio dobar čućemo već…“, rekao je Nikolić Tanjugu.

Vreme je, kaže, da se u ovom policijskom korpusu “napravi generalka”. Istog mišljenja je, naveo je, bio i Mijailović, te ga čudi da je on sada promenio mišljenje i da, na najavu da bi na čelo policije mogao biti izabran neko drugi, reaguje drugačije.

“Neko ih je (PSS) verovatno obmanuo, da li je to igra možda između aktuelnog direktora policije i potencijalnog budućeg ne znam, ali nije dobro da se u medijima spekuliše ko je bolji, a ko gori”, naveo je Nikolić i dodaje da zato sve treba prepustiti onima koji su po zakonu određeni da kadriraju da to odrade, a da li će pogrešiti, moguće je.. .

“Pa neko je pogrešio i sa ovima dosadašnjim pa šta sad… Platili smo ceh… Da li je Rebić dobar i da li će uopšte biti, ja ne znam. U svakom slučaju oni koji biraju saradnike imaju na to pravo i imaju pravo da o tim ljudima misle sve najbolje dok se ne pokaže suprotno”, naveo je Nikolić.


Sindikat, smatra on, treba da zna šta su sindikalna, a šta nisu sindikalna pitanja.

“Oni i sami znaju da to što rade ne treba da rade. Važno je diskreciono pravo i onaj ko kadrira treba da ima svoje viđenje, a ne da to rade mediji i sindikati”, smatra Nikolić istakavši da sindikati treba da se bave isključivo sindikalnim pitanjima.

PSS, naime, smatra da je neozbiljno i loše to što se u javnosti spekuliše o navodnoj smeni direktora policije Milorada Veljovića, kao i da je malo verovatno da će na njegovo mesto doći načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Rebić, tvrdi se u saopštenju PSS-a, nije napisao nijednu krivičnu prijavu u karijeri i ne zna ništa o finansijskim istragama, borbi protiv korupcije i organizovanih narko grupa, što je glavno iskustvo i kvalitet koji svaki direktor policije treba da poseduje.

Inače, spekulacije medija da će aktuelni direktr Veljović biti smenjen i da će ga na toj poziciji zameniti Rebić, ministar Nebojša Stefanović juče nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje.

„Ne bih danas odgovarao na to pitanje“, rekao je Stefanović na obeležavanju dana Specijalne antiterorističke jedinice i najavio da će se povodom toga „narednih dana obratiti javnosti“.

Rebić je, upitan da prokomentarise medijske spekulacije o tome da je on budući direktor policije, jutros za RTS rekao da o tome nema saznanja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *