ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САМИТ ВЛАДАРА СВЕТА! ПУТИН САЗИВА ВЕЛИКУ ПЕТОРКУ! „Нека изаберу време и место!“

VREME JE ZA SAMIT VLADARA SVETA! PUTIN SAZIVA VELIKU PETORKU! „Neka izaberu vreme i mesto!“

23 januara 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je održavanje sastanka na vrhu predsednika Rusije, Kine, Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije 2020. kako bi se razgovaralo o sukobu u Libiji i drugim globalnim problemima, javlja Rojters.

Putin, koji je to rekao tokom puta u Izrael, naveo je da je Moskva spremna za „ozbiljne razgovore“ sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da postoji puno tema razgovora i da bi se sastanak mogao održati bilo gde u svetu.„U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta koji odgovara kolegama. Rusija je sprema za tu vrstu ozbiljnih razgovora“, rekao je Putin, prenosi Hina.

‘Primetio sam pozitivnu reakciju’

„Pred nama je puno zadataka. O jednom od njih smo razgovarali nedavno u Berlinu. To je Libija. Moramo se vratiti na to pitanje u Savet bezebdnosti i usvojiti odgovarajuću rezoluciju“, dodao je.

Rekao je da bi održavanje takvog sastanka na vrhu bio važan simboličan korak uoči 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

„O tome sam razgovarao s nekoliko kolega i primetio sam pozitivnu reakciju na održavanje sastanka stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, zaključio je Putin.

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    "Neka izaberu vreme i mesto"... "Rok Nedjelja mejdan Ponedjeljnik a Utorak da kukaju majke"

  2. M says:

    Što oni o Libiji mogu razgovarati?!?To je kao i razgovor o Ukrajini!Velesila najbliža problemu,očekuje tamo da se drugi mirno uklope u njeno rješenje,da se to ne mora postizati ratom!U Libiji je sve također jasno,to je zapadno dvorište,i što se tu ima pregovarati?!?Kome to nije jasno,postati će mu jasno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *