ОСТАЛО ЈЕ МАЛО ВРЕМЕНА ЗА СРБИЈУ!

ОСТАЛО ЈЕ МАЛО ВРЕМЕНА ЗА СРБИЈУ!

7 октобра 2021

Аутор: Оља Дмитровић

Сведоци смо времена у коме се више него икад налазимо на раскршћу између два пута. Повратка себи и опстанка или постепеног истребљења. Реч је о српском роду.Иако ће већина која је упућена у дешавања с почетка двадесетог века и светске ратове, када је, у Првом светском рату, Србија изгубила више од половине мушког становништва што је довело до великог суноврата у погледу броја људства, због наведеног податка, мислити како горе наведена тврдња није истинита, ипак би ваљало узети у разматрање тадашње и садашње време и зашто смо сада, данас, у незавидном положају и изузетно лошој ситуацији по опстанак српскога Рода.

Оно по чему се Срби тада и Срби сада разликују јесте поРОДица.

Није било ратова и сукоба на нашим просторима који нас нису захватили, у којима породице нису остајале без домаћина, често и млађих, мушких потомака, понекад и са циљем затирања од стране непријатеља, међутим, оно што је увек остајало, колико год окрњено и сведено на мали број било, била је породица.

Она људска заједница пуна топлине, утехе, наде, мајчиног загрљаја, очеве заштите.

Премда је развој цивилизације ток коме се не треба супротстављати, већ ићи у корак са њим и развијати се као појединац и заједница, постоје вредности које су вечне и чије занемаривање и изостанак неговања значи крај.

Крај чега? Па, управо људске врсте. Што доводи до закључка да традиција и модерно иду руку под руку. Јер, уколико би се вредност породице занемарила, то би значило и занемаривање сваке јединке која ту породицу чини, те ћемо доћи до тога да у корак с временом неће имати ко да иде.

Вратимо се Србима.

Уз све недаће са којима се српски род носио, немаштином, страхом за опстанак, ратовима, поРОДица је била уточиште и бег од свега лошег. Данас то баш и није случај. У одређеним, самозвано модерним круговима, када се спомене породица, када се прича о баки, деди, о томе како, колико год година имао, родитељи су ти који се поштују и на које се не повисује тон, када не дозвољаваш да ти неко критикује и блати чланове поРОДице, често се испада смешан, застарео и старомодан. Ко је и како наметнуо такве ставове и мишљења тема је опширна и није јој овде место, али свакако да се такво гледање на ствари све више шири како међу младима, тако и међу појединим припадницима старијих генерација.

Потреба човека да буде прихваћен и страх од одбацивања због различитости и чињенице да „штрчимо“ стара је скоро колико и људство. Па ћемо, чак и да нешто иде против нас, прихватити оно што је део већине, како бисмо и сами били та већина.

Управо то повођење за туђим мишљењима, прихватање истих без претераног разматрања да ли сматрамо да је оно исправно по нас или околину, показатељ је потребе човека да буде део заједнице. А најсигурнија од свих заједница је управо поРОДица.

Примећује се да се у тексту често инсистира на великом писању речи РОД.

Осврнимо се зато мало на словенску митологију. Наизглед јој овде није место, међутим…

Ону монотеистичку страну словенске митологије, која је претходила свим њеним осталим фазама, представља Бог Род. Бог који у себи садржи и Мушко и Женско. Отац и Мајка свих богова који су настали касније. ПраРОДитељ свих других богова. Бог који је настао сам од себе и створио све што постоји. Када је испунио свој задатак, повлачи се и престаје да се меша у животе смртника и потоњих богова, али увек је ту, јер Род представља Све.

Разлог спомињања митологије и бога Рода у читавој овој причи јесте тај што управо све оне речи које описују појмове стварања, појмове кључне по опстанак, у себи носе реч РОД. ПоРОДица, РОДитељ, поРОД, приРОДа, РОДбина, наРОД, уРОД (летина), те многе друге изведене речи. Видљиво је да је основа свега рађање тј стварање.

Занимљиво је и то што су Срби једини народ о коме када се говори, често се каже српски РОД. Нема бугарског, руског, норвешког, кинеског рода. РОД је СРПСКИ.

Занемарити и гасити поРОДицу, било би равно самоубиству. Значило би ићи против свега што је у Бићу српскога Рода. Историја не бележи ниједан народ који је свесно радио на свом уништењу. Надајмо се да ће се Срби отрезнити и вратити к себи. Времена је мало.

(Интермагазин)

KOMENTARI27 коментара

 1. milorad5 says:

  pa jeste,porodica i ROD,tj. kasnije uzeta tudjica familija, je uvek bila u centru srbskog postojanja pa i danas je osovina oko koje se vrti živopt bar polovine našeg naroda,one polovine koja će da PRETEKNE:)Ove ostale budale će nestati,i to ne mora nužno da bude LOŠE.U pitanju je prilično pogana propaganda protiv porodice koja je vodjena na našim prostorima i protiv NAS srba još u staroj SFRJ,a to je radejno iz drugih razloga politike i vladanja i na globalnom planu ne samo specifično ovde,jer lako je vladati na izgubljenim praznim i uplašenim POJEDINCOM,ali ako taj pojedinac iza sebe ima ROD na koji može da se osloni ,kome može da utekne u teškom trenutku,takovog čoveka je teško napasti i slomiti bez posledica ČAK I ZA DRŽAVU.ZATO je uništavana ideja porodice,ideja familije i bratstva medju nama srbima jer zlikovci se UVEK udružuju kada napadaju poštenog i dobrog ćoveka a kad iz takvog čoveka već stoji grupa njegovih najbližih njegovi pretci i krv njegovA RODNA ,pa mora da bude to malo jača mafija da mu doDje glave a to se onda lako primeti:) KOJ JE KO ,NIJE ZA DŽABE ONA SRPSKA "A ČIJI SI TI SINKO".Čuvajte svoj rod pazite svoju bližu i dalju familiju,držite se zajedno u ova satanska vremena i niko i iništa vam neće moći nažao ako ste u lkjubavi medjusobnoj jer i sama knjiga kaže "ljubi BLIŽNJEG SVOG kao sebe samoga" i tu vam je jasno nasznačeno KO VAM JE BLIŽNJI,nema ničeg lošeg niti sramotnog brinuti o svojoj familiji i jačati jealiu isto tako i ne dovoditi je u opasnost i probleme imati odgovornost prema svima kao prema sebi samome i to je put za nas LJUDE, a životinje kolju svoju decu i ne znaju ni ko im je otac ni ko majka.Da bi imao pordicu i familiju mora da imaš i dece, što više to bolje i to jhe jedina stvar koju su šiptari naučili od nas i zadržali je i zato nas sad toliko ZAJEBAVAJU,jer malo sutra bi oni iselili nekoga sa kosova da nije uništena srpska porodica.Učite šta su naši stari govorili i činili ,nimalo oni nisu bili naivni i blesavi, za sve to postoji DOBAR RAZLOG U TRADICIJI i prošlosti,i ako zaista verujete u hrista i njegovu reč,lako i dobro će takva familija urediti medjusobne odnose i živeti u slogi i napretku.Hristova reč i nauka su upravo jednostavan put i objašnjenje u mnogim stvarima KAKO sa našim rodom da postupamo i kako da se medjusobno poštujemo i volimo i pazimo.A ko je dobar sa svojim rodom i u svom rodu taj je dobar i blagorodan i neznancu jer čovek sa korenima je uravnotežen čovek stavilno drvo koje raste visoko ponekad,a tikva bez korena truli brzo JER OSTAJE U MAHOVINI CEO ŽIVOT.

 2. Ivana says:

  Parovi i slićni satanistički programi rade na uništenju porodice, morala, kulture, porodice. Programi koji bi u svakoj normalnoj državi bili strogo zabranjeni truju srpsku decu i porodicu pokazuju iskrivljene vrednosti. Blud, nemoral, kurvarluk, drogiranje, nerad, lenjost, hedonizam, nepoštivanje starijih itd. Nema u ovoj pokorenoj zemlji Srbiji onog ko se nije prodo neprijateljima Srbije za novac pa tako i Marić. Sve u Srbiji ide planski da se uništi kao država i narod, i to spolja i iznutra. Najveći dio uništenja našeg naroda odradila je katolička crkva preo hrvatijanaca. U tri pokolja nad Srbima sveli su Srbe sa 45% stanovništva nekada u hrvatskoj na oko 2% i još njihova braća katolibansko-protestanska osovina zla, nemci, anglosaksonci, britanci kažu Srbi su "genocidni" a skoro nas sve pobiše. Da Srbi bar malo misle ali ne mislimo nimalo svako bi imao barem 4 i više dece da se nadoknadi pobijen narod ali ne mi i dalje srljamo u nestanak.

  • Nuwanda says:

   Glupost ! Kako neko moze reci da Pravoslavna crkva zajedno sa njenom maticnom katolickon radi na unistenjy porodice ? Od kuda je katolicka crkva maticna pravoslavnoj ?

   • persida says:

    Kad proucis materiju, samo ce ti se kazati. To je kao da pitais: Otkud moze Toni Bler, koji se zalagao za bombardovanje Srbije, biti Vucicev savetnik?

    • I Love persida says:

     Pa da, a taj dotični Toni je savetovao Vuči-ja dok je ovaj bio premijer da sopstvenom avijacijom srpske vojske bombarduje Srbiju jer su primetili da kada krenemo od "nule" jako velike rezultate postižemo. Za taj save mu je Vuči platio nekoliko desetina hiljada funti, jer ovaj savete ne deli samo tako a čovek je tada radi nas došao u Beograd da nas savetuje. Vuči kaže da je morao da razmisli o tome jer je ovaj ipak visoki evropski savetnik. Međutim u samoj engleskoj je poznat zajedno sa suprugom kao zvanični veštičar sotonske crkve.

   • Gospodi Pomiluj says:

    Naravno da nije matična crkva katolička odnosno zapadna crkva jer hrišćanstvo dolazi sa istoka i od istočne crkve, međutim od početka razdvajanja hrišćanstva na istočnu i zapadnu, ta katolička smatra da je naslednica stolice svetog Petra, međutim upravo su oni i ubili svetog apstola Petra i na njegovim kostima sazidali svoju kapelu, a takođe su u Rimu odsekli glavu i svetom apostolu Pavlu, tako da su ubice apostola a nikakva matična crkva, možda po ubistvima svetih ljudi.

   • Ivana says:

    Ko je to reko ne podmeći katolička je čisto satanistička sekta a ne vera.

  • Pendrek says:

   Od 1945e je to upravo i politika da nestanemo ili ulijemo u tudje nacije. Neka nam dragi Bog u pomoc.Tesko je danas osnovati porodicu. Zato kao sto pises blud i nemoral doveli su do takvo stanje. Nikada nije bilo u zemlji Srbije vise nevencanih i neudatih, jel niko nezeli prvi korak da cini.

 3. persida says:

  Ivana, na ovu najbolniju i najsudbonosniju temu, bice tek nekoliko komentara. A na to da li je Djokovic zaradio jos koji milion (a ima ih vec 500) bice hiljadu komentara. To govori o mentalnom stanju danasnjih Srba, kao i njihovih institucija, pre svega pravoslavned crkve, koja radi na unistenju srpskoga naroda, zajedno sa svojom maticnom katolickom crkvom.

  • I Love persida says:

   Katolička crkva zaista i pokušava da ima primat matične, međutim u vreme raskola istočna carigradska crkva iz Konstantinopolja je proglasila zapadnu crkvu jeretičkom crkvom i tako je do dan danas iako se gledano po onome šta ona pruža svojim vernicima ne razlikuje mnogo od te jeretičke zapadne crkve. Jedna od najvećih jeresi zapadne crkve je ta što proglašavaju svog "papu" za nepogrešivog i zastupnika Hrista na zemlji, što se ne može oprostiti ni na nebu ni na zemlji.

 4. Gagi says:

  Vec nas ima suvise, nikada Srbima nije dozvoljeno da budu velika nacija. Istorija je pokazala cudne dogadjaje i aktivnosti vezane za nas narod. Turci su nas satirali do iznemoglosti, tadasnju Evropu nase stradanje nije interesovalo. Taman smo se posle toga malo oporavili, pobise Obrenovice i dovedose crnogorce da vladaju Srbijom. Onda napravise Sarajevski atentat jer je bas Srbima stalo da ubiju Ferdinanda, Britancima to nije islo u prilog i ostalim narodima. Opet strasan pokolj nad Srbima, izadjosmo trajno osakaceni iz tog rata i malo krenusmo u zivot. Onda ubise Kralja u Marseju i poce uvertira i spremanje za II rat, opet podmetnuse Srbe da se "hrabro" suprotstave Hitleru ciji su mentori bili Americki milijarderi. Opet tesko stradanje i masakr Srba, posleratni mirnodopski mentalni masakr je bio jos gori i crnji a nastavio se do danasnjih dana. U novije doba nas satiru civilizovano, truju nas otrovnom hranom, mlade potrovase drogom, toliko ima automobila da nije jasno da li uopste ima kiseonika u vazduhu. Forsiraju moderan zivot po gradovima u nezdravim sredinama. Nece ova drzava da forsira zdrav zivot naroda i da pomaze unapredjenje sela, kao sto je npr. u Sloveniji ili Svajcarskoj. Veoma je cudno i simptomaticno, to nam se desava kroz celu istoriju, na vlast nekim cudnim putevima dolaze bas oni koji sve rade suprotno od Srpskog interesa. Veliko je pitanje sta Srbe ceka u buducnosti jer je planski sve radjeno da se porodica razori. Sve su preduzeli da se ugledna seoska domacinstva uniste i da se narod dovede u gradove da bi bili teska izdrzavana beda i sigurni glasaci. Ranije su Srbi ginuli u ratovima jer su branili svoj prag i imanje od kojeg su hranili decu,kakav je danas motiv kod naroda da sutra brani svoju zemlju. Da nece da brane zajednicke solitere gde i ovako zive neslozno, mozda ce braniti ove grdne stanove pevaljki na Vracaru ili sve ove hotele i firme koje su oteli komunisticki kapitalisti. Srbija je danas u teskoj situaciji, nasa propast je planski i perfidno ostvarena sa najnemoralnijim narcisoidima iz naseg roda. Kao sto rekoh, Srbi nikada nisu imali kontrolu nad svojom sudbinom.

 5. Zoran says:

  Kad ima nemorala mnogo, onda narod nestaje. Tako to uredjeno.

  • Bajbl says:

   Žena bludnica u crvenoj haljini od skerleta sedi na aždaji i drži pehar u ruci iz kojeg se opija krvlju svetaca Božijih. To je opis bludnice iz poslednje knjige tj. "Otkrivenja". Ovu bludnicu često povezuju sa otpalom zapadnom crkvom ali njeno vreme možda beše i jeste i opet dolazi.

 6. Косовац says:

  @ persida, …..Мате, ти ли си?

  • persida says:

   Pitaj ti tvoje popove ko si, pa cemo nastaviti. Emocije su jedno, a cinjenice nesto drugo. Ako stvarno mislis da su pravoslavci toliko pametni da nadmudre katolicku mafiju i osnuju samostalnu crkvu, onda si neizlecivo naivan. Ne znam zasto se trpas u ovu tematiku jer ti i nisi Srbin. Ti si, prelaskom u pravoslavlje, izdao staru srpsku veru, dakle -- ti si konvertit. Izmedju srpskih konvertitita, Hrvata, muslimana, nema razlike osim u retorici.

   • Косовац says:

    @ persida, …..Хајде родноверка обриши те бале, попрска све около.

   • I Love Jesus says:

    Problem što je stara srpska vera zapravo paganstvo i štovanje paganskih bogova, jeste interesantna ali prazna jer je bez ikakve blagodati. Otac naš nebeski nam je pružio ljubav i praštanje ako prihvatimo Onoga kojeg je Otac poslao, a poslao je svog Sina, jedinog koji je izašao od Oca, prvorođenog i jedinorođenog od Oca. I svako od nas će dobiti platu po delima svojim, bilo koje da je vere ili nevere. Otac nebeski gleda naše srce negleda ko kako zove svoju veru, već da li je poverovao u Sina Očevog, delo i žrtvu sinovljevu.

   • I Love persida says:

    Ej ljudi, persida je moja ljubav. Zašto? Zato što je tako besna, drčna i naelektrisana što je i normalno za situaciju u kojoj živimo. A ženske su inače emotivniji pol. Bitno da smo za sada na bezbednoj udaljenosti dok ona baca na masu. Nadam se pravoj romansi.

  • Čan Kaj Šek says:

   Jesmo druže Kosovoki kako znaš? Oćemo l na pivu bolan ne bio? Dođe ti Mujo u kafanu sa ženskinjom i naručuje piće:"Za mene pivu bolan, a , a za pićku sok!!"

   • Косовац says:

    @ Čan Kaj Šek, .....Интересантно је проучавати српске Хрвате, нарочито када причају вицеве. ……………Отишао тако српски Хрват звани Чан (скраћено од Чанак) у домовину Хрватску, у сред Кумровца. И тамо сретне старог пријатеља Мују Изметбеговића који је ето дошао у Европску Унију да измоли мало пара. „Кај си Мујо“, 'Ђе си Чан“, цмок цмок, „хајде да попијемо по једну“, и седоше они у прву кафану. Решио Чан да части, али у џепу је имао само 4 куне. Пита Чан конобара да ли има неку пјаћу од 1 куне, каже овај има. Шалџија конобар оде иза шанка и попиша се у две чаше и донесе цењеним гостима на послужавник. Попише ови у сласт, када ће Чан: „Конобар дај још 2 пјаће, једанпут се живи“. Шта ће куд ће конобар, испразнио се, па замоли једну жену из кујне да она напуни чаше. Тако се и жена испразни, а конобар срећан донесе пиће овима. Гуцне мало Чан, па се обрати Муји: „Чуј Мујо болане, как се ја разумем у пјаћу, ово није из исте пипе“.

    • Čan Kaj says:

     Pozdrav kosooki i hvala ti na komentu sa vicevima. Lepo od tebe. Znaš onaj:"Sreli se Hrvoje i Srba u dalmaciji pa otišli u restoran. Hrvo traži ribu a Srba prasećo. Pita ih konobar šta će popit? Hrvo kaže: Ćuj kelner pa riba treba u nećem plivat ne? Daj vina! A ti Srbo, a on kada je čuo Hrvoja kako lepo sroči reće: Ma konobar, daj rakije da se svinja napije."

     • Косовац says:

      @ Čan Kaj, …..Не љутим се, али морам да те критикујем. Превише си се упустио у обраду, нико после ручка не пије ракију, па ни Срби. Мој виц је аутентичан старом, сем што је уместо „Мујо болане“ у оригиналу „Чуј Штеф, как се ја разумем у пјаћу, ово није из исте пипе“. А у оригиналу твог вица није био Хрват, него Далматинац. И није био Србин, него Бошњак (не Босанац, него овај који не једе свињетину, само говедину). И Далматинац је рекао „Конобар, дај вина да риба плива“. А Бошњак се сети, па ће и он: „Конобар, дај воде да во пије“. ……………Иначе, од ракије се често дешава да се не само Срби него и смотани Хрвати често напију као свиње, да му то некако дође так нормално. ……………Један Монтенегрин (Монтепркно) је имао ту част да упозна једног славног Кинеза, Кинез пружа руку и каже „Чан Кај Шек“, а Монтепркно ће „Ву Ка Шин“.

 7. Petrovgrad says:

  Pojačajte stimulativne mere,da budu trajne i sigurne. Ima ko je spreman da poveća natalitet.Nikoga ne pisiljavati, niti kažnjavati što neće da ima dece ili više dece. Samo nagradjivati ko ima više dece. Za početak dati im oslobadjanje od plaćanje struje po recimo 100 KW po detetu. Nikome ne bi bila isključena.

 8. Fuck creazy confusion says:

  Ljudi su grešni, treba ih vakcinisati i ukloniti, kakav crni natalitet kada sada vakcinišu i trudnice. Mlade treba stimulisati dati im stan, auto, veliku platu i emotivni mir da bi im se dovoljno digo. Ukinuti haos i vakcinaciju jer time i sami potpisujete uticaj vakcine na sterilitet kako piše sitnim slovima.

 9. Aleksa says:

  Treba sprečiti krađu i otuđivanje beba u porodilištima. O ovo vrsti mafije država ne razmišlja decenijama, kako da to zaustavi.

 10. Si Ju Leter Aligeder says:

  Help? - No help.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u