ОСТАЛО ЈЕ МАЛО ВРЕМЕНА ЗА СРБИЈУ!

OSTALO JE MALO VREMENA ZA SRBIJU!

7 oktobra 2021

Autor: Olja Dmitrović

Svedoci smo vremena u kome se više nego ikad nalazimo na raskršću između dva puta. Povratka sebi i opstanka ili postepenog istrebljenja. Reč je o srpskom rodu.Iako će većina koja je upućena u dešavanja s početka dvadesetog veka i svetske ratove, kada je, u Prvom svetskom ratu, Srbija izgubila više od polovine muškog stanovništva što je dovelo do velikog sunovrata u pogledu broja ljudstva, zbog navedenog podatka, misliti kako gore navedena tvrdnja nije istinita, ipak bi valjalo uzeti u razmatranje tadašnje i sadašnje vreme i zašto smo sada, danas, u nezavidnom položaju i izuzetno lošoj situaciji po opstanak srpskoga Roda.

Ono po čemu se Srbi tada i Srbi sada razlikuju jeste poRODica.

Nije bilo ratova i sukoba na našim prostorima koji nas nisu zahvatili, u kojima porodice nisu ostajale bez domaćina, često i mlađih, muških potomaka, ponekad i sa ciljem zatiranja od strane neprijatelja, međutim, ono što je uvek ostajalo, koliko god okrnjeno i svedeno na mali broj bilo, bila je porodica.

Ona ljudska zajednica puna topline, utehe, nade, majčinog zagrljaja, očeve zaštite.

Premda je razvoj civilizacije tok kome se ne treba suprotstavljati, već ići u korak sa njim i razvijati se kao pojedinac i zajednica, postoje vrednosti koje su večne i čije zanemarivanje i izostanak negovanja znači kraj.

Kraj čega? Pa, upravo ljudske vrste. Što dovodi do zaključka da tradicija i moderno idu ruku pod ruku. Jer, ukoliko bi se vrednost porodice zanemarila, to bi značilo i zanemarivanje svake jedinke koja tu porodicu čini, te ćemo doći do toga da u korak s vremenom neće imati ko da ide.

Vratimo se Srbima.

Uz sve nedaće sa kojima se srpski rod nosio, nemaštinom, strahom za opstanak, ratovima, poRODica je bila utočište i beg od svega lošeg. Danas to baš i nije slučaj. U određenim, samozvano modernim krugovima, kada se spomene porodica, kada se priča o baki, dedi, o tome kako, koliko god godina imao, roditelji su ti koji se poštuju i na koje se ne povisuje ton, kada ne dozvoljavaš da ti neko kritikuje i blati članove poRODice, često se ispada smešan, zastareo i staromodan. Ko je i kako nametnuo takve stavove i mišljenja tema je opširna i nije joj ovde mesto, ali svakako da se takvo gledanje na stvari sve više širi kako među mladima, tako i među pojedinim pripadnicima starijih generacija.

Potreba čoveka da bude prihvaćen i strah od odbacivanja zbog različitosti i činjenice da „štrčimo“ stara je skoro koliko i ljudstvo. Pa ćemo, čak i da nešto ide protiv nas, prihvatiti ono što je deo većine, kako bismo i sami bili ta većina.

Upravo to povođenje za tuđim mišljenjima, prihvatanje istih bez preteranog razmatranja da li smatramo da je ono ispravno po nas ili okolinu, pokazatelj je potrebe čoveka da bude deo zajednice. A najsigurnija od svih zajednica je upravo poRODica.

Primećuje se da se u tekstu često insistira na velikom pisanju reči ROD.

Osvrnimo se zato malo na slovensku mitologiju. Naizgled joj ovde nije mesto, međutim…

Onu monoteističku stranu slovenske mitologije, koja je prethodila svim njenim ostalim fazama, predstavlja Bog Rod. Bog koji u sebi sadrži i Muško i Žensko. Otac i Majka svih bogova koji su nastali kasnije. PraRODitelj svih drugih bogova. Bog koji je nastao sam od sebe i stvorio sve što postoji. Kada je ispunio svoj zadatak, povlači se i prestaje da se meša u živote smrtnika i potonjih bogova, ali uvek je tu, jer Rod predstavlja Sve.

Razlog spominjanja mitologije i boga Roda u čitavoj ovoj priči jeste taj što upravo sve one reči koje opisuju pojmove stvaranja, pojmove ključne po opstanak, u sebi nose reč ROD. PoRODica, RODitelj, poROD, priRODa, RODbina, naROD, uROD (letina), te mnoge druge izvedene reči. Vidljivo je da je osnova svega rađanje tj stvaranje.

Zanimljivo je i to što su Srbi jedini narod o kome kada se govori, često se kaže srpski ROD. Nema bugarskog, ruskog, norveškog, kineskog roda. ROD je SRPSKI.

Zanemariti i gasiti poRODicu, bilo bi ravno samoubistvu. Značilo bi ići protiv svega što je u Biću srpskoga Roda. Istorija ne beleži nijedan narod koji je svesno radio na svom uništenju. Nadajmo se da će se Srbi otrezniti i vratiti k sebi. Vremena je malo.

(Intermagazin)

KOMENTARI27 komentara

 1. milorad5 says:

  pa jeste,porodica i ROD,tj. kasnije uzeta tudjica familija, je uvek bila u centru srbskog postojanja pa i danas je osovina oko koje se vrti živopt bar polovine našeg naroda,one polovine koja će da PRETEKNE:)Ove ostale budale će nestati,i to ne mora nužno da bude LOŠE.U pitanju je prilično pogana propaganda protiv porodice koja je vodjena na našim prostorima i protiv NAS srba još u staroj SFRJ,a to je radejno iz drugih razloga politike i vladanja i na globalnom planu ne samo specifično ovde,jer lako je vladati na izgubljenim praznim i uplašenim POJEDINCOM,ali ako taj pojedinac iza sebe ima ROD na koji može da se osloni ,kome može da utekne u teškom trenutku,takovog čoveka je teško napasti i slomiti bez posledica ČAK I ZA DRŽAVU.ZATO je uništavana ideja porodice,ideja familije i bratstva medju nama srbima jer zlikovci se UVEK udružuju kada napadaju poštenog i dobrog ćoveka a kad iz takvog čoveka već stoji grupa njegovih najbližih njegovi pretci i krv njegovA RODNA ,pa mora da bude to malo jača mafija da mu doDje glave a to se onda lako primeti:) KOJ JE KO ,NIJE ZA DŽABE ONA SRPSKA "A ČIJI SI TI SINKO".Čuvajte svoj rod pazite svoju bližu i dalju familiju,držite se zajedno u ova satanska vremena i niko i iništa vam neće moći nažao ako ste u lkjubavi medjusobnoj jer i sama knjiga kaže "ljubi BLIŽNJEG SVOG kao sebe samoga" i tu vam je jasno nasznačeno KO VAM JE BLIŽNJI,nema ničeg lošeg niti sramotnog brinuti o svojoj familiji i jačati jealiu isto tako i ne dovoditi je u opasnost i probleme imati odgovornost prema svima kao prema sebi samome i to je put za nas LJUDE, a životinje kolju svoju decu i ne znaju ni ko im je otac ni ko majka.Da bi imao pordicu i familiju mora da imaš i dece, što više to bolje i to jhe jedina stvar koju su šiptari naučili od nas i zadržali je i zato nas sad toliko ZAJEBAVAJU,jer malo sutra bi oni iselili nekoga sa kosova da nije uništena srpska porodica.Učite šta su naši stari govorili i činili ,nimalo oni nisu bili naivni i blesavi, za sve to postoji DOBAR RAZLOG U TRADICIJI i prošlosti,i ako zaista verujete u hrista i njegovu reč,lako i dobro će takva familija urediti medjusobne odnose i živeti u slogi i napretku.Hristova reč i nauka su upravo jednostavan put i objašnjenje u mnogim stvarima KAKO sa našim rodom da postupamo i kako da se medjusobno poštujemo i volimo i pazimo.A ko je dobar sa svojim rodom i u svom rodu taj je dobar i blagorodan i neznancu jer čovek sa korenima je uravnotežen čovek stavilno drvo koje raste visoko ponekad,a tikva bez korena truli brzo JER OSTAJE U MAHOVINI CEO ŽIVOT.

 2. Ivana says:

  Parovi i slićni satanistički programi rade na uništenju porodice, morala, kulture, porodice. Programi koji bi u svakoj normalnoj državi bili strogo zabranjeni truju srpsku decu i porodicu pokazuju iskrivljene vrednosti. Blud, nemoral, kurvarluk, drogiranje, nerad, lenjost, hedonizam, nepoštivanje starijih itd. Nema u ovoj pokorenoj zemlji Srbiji onog ko se nije prodo neprijateljima Srbije za novac pa tako i Marić. Sve u Srbiji ide planski da se uništi kao država i narod, i to spolja i iznutra. Najveći dio uništenja našeg naroda odradila je katolička crkva preo hrvatijanaca. U tri pokolja nad Srbima sveli su Srbe sa 45% stanovništva nekada u hrvatskoj na oko 2% i još njihova braća katolibansko-protestanska osovina zla, nemci, anglosaksonci, britanci kažu Srbi su "genocidni" a skoro nas sve pobiše. Da Srbi bar malo misle ali ne mislimo nimalo svako bi imao barem 4 i više dece da se nadoknadi pobijen narod ali ne mi i dalje srljamo u nestanak.

  • Nuwanda says:

   Glupost ! Kako neko moze reci da Pravoslavna crkva zajedno sa njenom maticnom katolickon radi na unistenjy porodice ? Od kuda je katolicka crkva maticna pravoslavnoj ?

   • persida says:

    Kad proucis materiju, samo ce ti se kazati. To je kao da pitais: Otkud moze Toni Bler, koji se zalagao za bombardovanje Srbije, biti Vucicev savetnik?

    • I Love persida says:

     Pa da, a taj dotični Toni je savetovao Vuči-ja dok je ovaj bio premijer da sopstvenom avijacijom srpske vojske bombarduje Srbiju jer su primetili da kada krenemo od "nule" jako velike rezultate postižemo. Za taj save mu je Vuči platio nekoliko desetina hiljada funti, jer ovaj savete ne deli samo tako a čovek je tada radi nas došao u Beograd da nas savetuje. Vuči kaže da je morao da razmisli o tome jer je ovaj ipak visoki evropski savetnik. Međutim u samoj engleskoj je poznat zajedno sa suprugom kao zvanični veštičar sotonske crkve.

   • Gospodi Pomiluj says:

    Naravno da nije matična crkva katolička odnosno zapadna crkva jer hrišćanstvo dolazi sa istoka i od istočne crkve, međutim od početka razdvajanja hrišćanstva na istočnu i zapadnu, ta katolička smatra da je naslednica stolice svetog Petra, međutim upravo su oni i ubili svetog apstola Petra i na njegovim kostima sazidali svoju kapelu, a takođe su u Rimu odsekli glavu i svetom apostolu Pavlu, tako da su ubice apostola a nikakva matična crkva, možda po ubistvima svetih ljudi.

   • Ivana says:

    Ko je to reko ne podmeći katolička je čisto satanistička sekta a ne vera.

  • Pendrek says:

   Od 1945e je to upravo i politika da nestanemo ili ulijemo u tudje nacije. Neka nam dragi Bog u pomoc.Tesko je danas osnovati porodicu. Zato kao sto pises blud i nemoral doveli su do takvo stanje. Nikada nije bilo u zemlji Srbije vise nevencanih i neudatih, jel niko nezeli prvi korak da cini.

 3. persida says:

  Ivana, na ovu najbolniju i najsudbonosniju temu, bice tek nekoliko komentara. A na to da li je Djokovic zaradio jos koji milion (a ima ih vec 500) bice hiljadu komentara. To govori o mentalnom stanju danasnjih Srba, kao i njihovih institucija, pre svega pravoslavned crkve, koja radi na unistenju srpskoga naroda, zajedno sa svojom maticnom katolickom crkvom.

  • I Love persida says:

   Katolička crkva zaista i pokušava da ima primat matične, međutim u vreme raskola istočna carigradska crkva iz Konstantinopolja je proglasila zapadnu crkvu jeretičkom crkvom i tako je do dan danas iako se gledano po onome šta ona pruža svojim vernicima ne razlikuje mnogo od te jeretičke zapadne crkve. Jedna od najvećih jeresi zapadne crkve je ta što proglašavaju svog "papu" za nepogrešivog i zastupnika Hrista na zemlji, što se ne može oprostiti ni na nebu ni na zemlji.

 4. Gagi says:

  Vec nas ima suvise, nikada Srbima nije dozvoljeno da budu velika nacija. Istorija je pokazala cudne dogadjaje i aktivnosti vezane za nas narod. Turci su nas satirali do iznemoglosti, tadasnju Evropu nase stradanje nije interesovalo. Taman smo se posle toga malo oporavili, pobise Obrenovice i dovedose crnogorce da vladaju Srbijom. Onda napravise Sarajevski atentat jer je bas Srbima stalo da ubiju Ferdinanda, Britancima to nije islo u prilog i ostalim narodima. Opet strasan pokolj nad Srbima, izadjosmo trajno osakaceni iz tog rata i malo krenusmo u zivot. Onda ubise Kralja u Marseju i poce uvertira i spremanje za II rat, opet podmetnuse Srbe da se "hrabro" suprotstave Hitleru ciji su mentori bili Americki milijarderi. Opet tesko stradanje i masakr Srba, posleratni mirnodopski mentalni masakr je bio jos gori i crnji a nastavio se do danasnjih dana. U novije doba nas satiru civilizovano, truju nas otrovnom hranom, mlade potrovase drogom, toliko ima automobila da nije jasno da li uopste ima kiseonika u vazduhu. Forsiraju moderan zivot po gradovima u nezdravim sredinama. Nece ova drzava da forsira zdrav zivot naroda i da pomaze unapredjenje sela, kao sto je npr. u Sloveniji ili Svajcarskoj. Veoma je cudno i simptomaticno, to nam se desava kroz celu istoriju, na vlast nekim cudnim putevima dolaze bas oni koji sve rade suprotno od Srpskog interesa. Veliko je pitanje sta Srbe ceka u buducnosti jer je planski sve radjeno da se porodica razori. Sve su preduzeli da se ugledna seoska domacinstva uniste i da se narod dovede u gradove da bi bili teska izdrzavana beda i sigurni glasaci. Ranije su Srbi ginuli u ratovima jer su branili svoj prag i imanje od kojeg su hranili decu,kakav je danas motiv kod naroda da sutra brani svoju zemlju. Da nece da brane zajednicke solitere gde i ovako zive neslozno, mozda ce braniti ove grdne stanove pevaljki na Vracaru ili sve ove hotele i firme koje su oteli komunisticki kapitalisti. Srbija je danas u teskoj situaciji, nasa propast je planski i perfidno ostvarena sa najnemoralnijim narcisoidima iz naseg roda. Kao sto rekoh, Srbi nikada nisu imali kontrolu nad svojom sudbinom.

  • Pendrek says:

   Tako je, svaka ti cast!

 5. Zoran says:

  Kad ima nemorala mnogo, onda narod nestaje. Tako to uredjeno.

  • Bajbl says:

   Žena bludnica u crvenoj haljini od skerleta sedi na aždaji i drži pehar u ruci iz kojeg se opija krvlju svetaca Božijih. To je opis bludnice iz poslednje knjige tj. "Otkrivenja". Ovu bludnicu često povezuju sa otpalom zapadnom crkvom ali njeno vreme možda beše i jeste i opet dolazi.

 6. Kosovac says:

  @ persida, …..Mate, ti li si?

  • persida says:

   Pitaj ti tvoje popove ko si, pa cemo nastaviti. Emocije su jedno, a cinjenice nesto drugo. Ako stvarno mislis da su pravoslavci toliko pametni da nadmudre katolicku mafiju i osnuju samostalnu crkvu, onda si neizlecivo naivan. Ne znam zasto se trpas u ovu tematiku jer ti i nisi Srbin. Ti si, prelaskom u pravoslavlje, izdao staru srpsku veru, dakle -- ti si konvertit. Izmedju srpskih konvertitita, Hrvata, muslimana, nema razlike osim u retorici.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Hajde rodnoverka obriši te bale, poprska sve okolo.

   • I Love Jesus says:

    Problem što je stara srpska vera zapravo paganstvo i štovanje paganskih bogova, jeste interesantna ali prazna jer je bez ikakve blagodati. Otac naš nebeski nam je pružio ljubav i praštanje ako prihvatimo Onoga kojeg je Otac poslao, a poslao je svog Sina, jedinog koji je izašao od Oca, prvorođenog i jedinorođenog od Oca. I svako od nas će dobiti platu po delima svojim, bilo koje da je vere ili nevere. Otac nebeski gleda naše srce negleda ko kako zove svoju veru, već da li je poverovao u Sina Očevog, delo i žrtvu sinovljevu.

   • I Love persida says:

    Ej ljudi, persida je moja ljubav. Zašto? Zato što je tako besna, drčna i naelektrisana što je i normalno za situaciju u kojoj živimo. A ženske su inače emotivniji pol. Bitno da smo za sada na bezbednoj udaljenosti dok ona baca na masu. Nadam se pravoj romansi.

  • Čan Kaj Šek says:

   Jesmo druže Kosovoki kako znaš? Oćemo l na pivu bolan ne bio? Dođe ti Mujo u kafanu sa ženskinjom i naručuje piće:"Za mene pivu bolan, a , a za pićku sok!!"

   • Kosovac says:

    @ Čan Kaj Šek, .....Interesantno je proučavati srpske Hrvate, naročito kada pričaju viceve. ……………Otišao tako srpski Hrvat zvani Čan (skraćeno od Čanak) u domovinu Hrvatsku, u sred Kumrovca. I tamo sretne starog prijatelja Muju Izmetbegovića koji je eto došao u Evropsku Uniju da izmoli malo para. „Kaj si Mujo“, 'Đe si Čan“, cmok cmok, „hajde da popijemo po jednu“, i sedoše oni u prvu kafanu. Rešio Čan da časti, ali u džepu je imao samo 4 kune. Pita Čan konobara da li ima neku pjaću od 1 kune, kaže ovaj ima. Šaldžija konobar ode iza šanka i popiša se u dve čaše i donese cenjenim gostima na poslužavnik. Popiše ovi u slast, kada će Čan: „Konobar daj još 2 pjaće, jedanput se živi“. Šta će kud će konobar, ispraznio se, pa zamoli jednu ženu iz kujne da ona napuni čaše. Tako se i žena isprazni, a konobar srećan donese piće ovima. Gucne malo Čan, pa se obrati Muji: „Čuj Mujo bolane, kak se ja razumem u pjaću, ovo nije iz iste pipe“.

    • Čan Kaj says:

     Pozdrav kosooki i hvala ti na komentu sa vicevima. Lepo od tebe. Znaš onaj:"Sreli se Hrvoje i Srba u dalmaciji pa otišli u restoran. Hrvo traži ribu a Srba prasećo. Pita ih konobar šta će popit? Hrvo kaže: Ćuj kelner pa riba treba u nećem plivat ne? Daj vina! A ti Srbo, a on kada je čuo Hrvoja kako lepo sroči reće: Ma konobar, daj rakije da se svinja napije."

     • Kosovac says:

      @ Čan Kaj, …..Ne ljutim se, ali moram da te kritikujem. Previše si se upustio u obradu, niko posle ručka ne pije rakiju, pa ni Srbi. Moj vic je autentičan starom, sem što je umesto „Mujo bolane“ u originalu „Čuj Štef, kak se ja razumem u pjaću, ovo nije iz iste pipe“. A u originalu tvog vica nije bio Hrvat, nego Dalmatinac. I nije bio Srbin, nego Bošnjak (ne Bosanac, nego ovaj koji ne jede svinjetinu, samo govedinu). I Dalmatinac je rekao „Konobar, daj vina da riba pliva“. A Bošnjak se seti, pa će i on: „Konobar, daj vode da vo pije“. ……………Inače, od rakije se često dešava da se ne samo Srbi nego i smotani Hrvati često napiju kao svinje, da mu to nekako dođe tak normalno. ……………Jedan Montenegrin (Monteprkno) je imao tu čast da upozna jednog slavnog Kineza, Kinez pruža ruku i kaže „Čan Kaj Šek“, a Monteprkno će „Vu Ka Šin“.

 7. Petrovgrad says:

  Pojačajte stimulativne mere,da budu trajne i sigurne. Ima ko je spreman da poveća natalitet.Nikoga ne pisiljavati, niti kažnjavati što neće da ima dece ili više dece. Samo nagradjivati ko ima više dece. Za početak dati im oslobadjanje od plaćanje struje po recimo 100 KW po detetu. Nikome ne bi bila isključena.

 8. Fuck creazy confusion says:

  Ljudi su grešni, treba ih vakcinisati i ukloniti, kakav crni natalitet kada sada vakcinišu i trudnice. Mlade treba stimulisati dati im stan, auto, veliku platu i emotivni mir da bi im se dovoljno digo. Ukinuti haos i vakcinaciju jer time i sami potpisujete uticaj vakcine na sterilitet kako piše sitnim slovima.

 9. Aleksa says:

  Treba sprečiti krađu i otuđivanje beba u porodilištima. O ovo vrsti mafije država ne razmišlja decenijama, kako da to zaustavi.

 10. Si Ju Leter Aligeder says:

  Help? - No help.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *