Врх ДСС искључио Санду Рашковић Ивић која је странку вратила у Скупштину

Vrh DSS isključio Sandu Rašković Ivić koja je stranku vratila u Skupštinu

22 oktobra 2016

sri_95-5z

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije, na sednici koja je održana 21. oktobra 2016. godine razmatralo  je predlog  Izvršnog odbora  o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika  koji su odbili sprovođenje odluke Predsedništva o formiranju poslaničke grupe od članova DSS.

Predsedništvo nije prihvatilo predlog Izvršnog odbora  o brisanju iz evidencije članstva narodnog poslanika Slaviše Ristića.

Predsedništvo je prihvatilo predlog Izvršnog odbora  o brisanju iz evidencije članstva  narodne poslanice  Sande Rašković Ivić , u skladu sa čl 6 Statuta  stranke.

Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan člana Predsedništva, Vukosava Tomaševića.

Rašković Ivić je za agenciju Beta kazala da je tužna i iznenađena „dubinom ljudskog beščašća“:

„Kako mogu da komentarišem kada jedna stranka izbaci bivšeg predsednika koji je rasturenu stranku ujedinio i uveo u parlament? Glavni cilj je bio rasturanje poslaničkog kluba, kada to nije uspelo, onda su se stvari ogolile, kako bi se sprečilo dvovlašće i sve bilo podređeno centrali“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je odluku Predsedništva za „Novosti“ ironično prokomentarisala:

– Evo, nadam se sada da je DSS mojim isključenjem rešio sve svoje probleme i ovom se odlukom vraća na staze političkog uspeha. Jer, jednim „demokratskim“ udarcem uspeli su ne samo da izbace iz stranke bivšu predsednicu koja ih je vratila u Narodnu skupštinu već i da ugase sopstveni poslanički klub. To je zaista veliki uspeh.

Rašković Ivić je prethodnih dana rekla da će u Skupštini Srbije nastupati kao samostalni poslanik.

KOMENTARI9 komentara

 1. miki says:

  cuvaj se komunjara u beogradu seti se svog oca kako proso u beogradu

 2. Egoista says:

  Koliko se sećam, ona nije vratila DSS u skupštinu, nego američki ambasader. A vratio je jer oni svoje ljude čuvaju i paze dokle god mogu od njih očekivati dobar posao. Sve stranke u skupštini su tamo po zahtevu i naređenju Amerike i ja ne znam zašto neko misli da su te stranke tamo po "volji" naroda? Sve stranke u Srbiji treba ukinuti i rukovodstva stranaka oterati iz Srbije. Toliko su nam dobra učinili u zadnjih 76 godina, da je prosto neverovatno da narod još uvek trpi bilo kakve stranke u Srbiji.

 3. zis says:

  Sam nic govori koliko podležeš vučkovoj propagandi. Sve te nameštene priče su iz kuhinje sns-a tj nalogodavaca preuzvišenog vučka.Sada im je još ostalo da pokušaju da rasture i Dveri. i u srbiji ćeš imati plutokratiju. Sve stranke pod upravom jednog čoveka,a narod ko narod verovaće da u srbiji postoji višepartijski sistem i ostaće i dalje ovca za šišanje.

 4. čiča says:

  Ma idioti potpuni.Sanda glavu gore i samo napred...možda je ovako i bolje...Imaš punu podršku svih mislećih ljudi..Dobro zdravlje i puno sreće...

 5. Egoista says:

  Ne lupajte, ljudi. Nema tu od vučkove propagande ni "p". Kakvu on ima propagandu? To je naređenje Vučku od amerike i način kako da se spremaju novi izdajnici. Pa gde uspe, koristiće se kasnije ako zatreba. Zašto naležete na razne vučkove, sande, dverjane i ostalu bratiju koja ulazi u skupštinu bez dovoljno glasova i po američkom naređenju, ali tek posle izbora? Svi oni dobro znaju koji je uslov da se bude na vlasti u jednoj okupiranoj državi i svi ipak idu tim putem. Drugo, SNS dobija glasove pogubljenog i egzistencijom ucenjenog dela srpskog naroda i glasove "nacionalnih manjina" koje sve redom rade na rušenju današnje polusrušene Srbije i daljem rasparčavanju, a kad to usfali, onda glasove dodaje američki ambasador, kao što je "dodao" i Sandi i Obradoviću. Amerika postavlja nove studente u skupštinu, ako niste znali. A ovi iz nacionalnih manjina, kao lešinari osetili miris smrti i okružuju plen. A ti `"zis" što imaš utisak da nik Egoista govori o vučkovom idiotu, a imaš nadimak zis, pokri se upšima i ne seri o vezi nika i psihologije. To je tvoja mizerija i zadrži je za sebe. SNS je otpadak srpskih izdajnika, onaj zadnji, podmukli, bez trunke morala. Isti je i Dačićev SNP. Danas su iste i Dveri sa Obradovićem. Gospodin ima plagijat srbpkinje iz amerike za savetnika i tek sa njom je "uspeo" da uđe u skupštinu i da izjavi "ali mi NEĆEMO da budemo ruska gubernija" Koji slepac ne vidi da je to njegova ulaznica u skupštinu? Ne vide razni zisovi, ne vide da je to isto pakovanje samo različita farba od SNS-a. I nemojte me nervirati. Niko i nikad nije platio slobodu sa ulaskom u skupštinu, pa neće ni srpski narod. Cena je mnogo veća. A sve dok ima ziskova i sličnih, takvi kao što je Vučić, Sanda, Dačić, Nikolić, Obradović i sva ostala bratija, svi do jednog u vlasti Srbije, uvek će imati verne pratioce. Iako mnogi od vas iskreno misle, ne misle kako treba, nemate petlje, izgubili ste se sa srpskim medijima američke "provenijencije" i mrak sve više pada. Ja vas ne krivim, ali ako ne shvatite da te stranke u skupštini uključujući i Vučića i Dačića i Pajtića i Nikolića i Sandu i Obradovića i sve ostale, nisu tamo da se bore za Srbiju i srpski narod, nego za svoju ličnu slavu i ćar, nema ništa od nekog poboljšanja ili promene u Srbiji. Vaše ne shvatanje i naleganje na kojekakve srpske stranke, SMETA Srbiji da krene gde treba. U SKUPštINI SE NE BORI ZA SLOBODU JEDNOG NARODA KOJI JE OKUPIRAN. NE POSTOJI ORUŽJE U SKUPŠTINI KOJE MOŽE DOVESTI DO SLOBODE. TO ORUŽJE JE U RUSIJI, AKO ĆETE BAŠ OTVORENO, a i Sanda i Obradović i Vučić prvo što kažu je "mi smo i za EU i za Ruse" ili "mi nećemo da budemo ruska gubernija". A vi to gutate kao zdravlje, jel tako zizi?

  • zis says:

   Pošto si me nekoliko puta spomenuo jer ti "ego" ne dozvoljava da vidiš dalje od onoga što želiš da vidiš a misliš da najdalje i najbolje sagledavaš situaciju Zis mi je nadimak i ne znači ono što si našao na nekom pretraživaču za razliku od tvog koji odaje karakter .Nisam član ni jedne stranke i više puta sam pisao da u našem političkom životu jedino REVOLUCIJA može promeniti sistem. sa kim i sa čim pokrenuti revoluciju sa baba serama na javnom buzdžetu ili vučkovim botovima. Pratim rad dveri poodavno .Njihov problem je što su kasno shvatili da samo ako se infiltriraš u sistem možeš protiv njega da se boriš ,pod uslovom da ostaneš dosledan svojim idejama i da te sistem ne proguta. Vučko je sve stranke urušio i uzeo pod svoje sada je na redu bio dss i to je veoma uspešno izveo još mu ostaje djb i dveri. Dveri je smatrao za lak kolač pa je akciju usmerio na dosta je bilo koristeći svu mašineriju.verujem da će i uspeti jer se "intelektualci"najeftinije prodaju a što se tiče Dveri za sada je zadovoljan blokadom koju vrše mediji počev od rts-a pa do ostalih.Dok je god takvih egoista koji znaji samo da seruckaju po mrežama i portalima vučko nema potrebe da brinekao ni kamarila oko njega. Šta ti radiš po tom pitanju ?činiš li nešto ili samo piskaraš i one koji te prozovu nazivaš pogrdnim imenima.Činiš li nešto barem u firmi kojoj radiš da se suprostaviš sistemu koji pravi roblje od radnika ili negde iz pizdinaca daješ savete i preporuke.

   • Egoista says:

    zis, ti si jedan od svežih kojima na ovom portalu kanda neki komentari smetaju. Rekao sam ti da ne vezuješ nik sa psihologijom, jer ti to nije baš neka jača strana, a moj nik i nije neko stalno zanimanje niti moja slika. Slika je ono što pišem i što ti ne možeš da opovrgneš, pa malo ciljaš na nik. Radi takvih kao ti, koji znaju samo da malo seruckaju po tuđem mišljenju, kojima jedino tuđe mišljenje može da pokrene neke od par vijuga koje im funkcionišu, eto, radi takvih dežurnih pljuvača ne upotrebljavam svoje ime. Pojavljujete se kad se na nekom portalu malo odomaće neki nezgodni komentatori i onda izigravate kritičare pljujući na sve strane. Koga branite? Dveri i DSS u ime SNS? Zašto preskačete ono što sam izneo u komentaru? Ono što vas boli ne smete ni da ponovite? Vi ste iz SNS, dvostruki sendvič i borite se da sačuvate nove SNS kompanjone, a to su Dveri i DSS. I kada neko udari po njihovim novim "partnerima" onda vas šalju da branite partnere, jel tako? Eto, lako je seruckati i cvećem se gađati, ali da objasnite nešto o Dverima i SNS i DSS ne ide vam od ruke. Napravite čoveka paranoikom i da nisam već poduže u sukobu sa botovima SNS, da ih nisam upoznao do dna duše, da ne znam kako rade i kakvi su ljigavci, ja bih se odavno predao. Najveći vam je štos pitanje "šta ja to radim osim piskaranja" ali ne kažete da se to i na taj način još više odnosi na vas, preskačete da sam jasno napisao da se u skupštini ne stiče sloboda i još mnogo drugog. Vi ćete ovde biti sve dok vaši ne shvate da niste prošli, a onda će poslari nekog drabanta i slične koji godinama truju portale gde se čuje malo žešća reč, pomalo i čudna, pomalo neočekivana za "vlast" i nastavljate sa trovanjem. Prema tome, manite se mojih pisanja. Ona su tu dugo vremena, ne menjaju se i nema šanse da ih jedan sendvičar promeni ni preko noći niti ikad. Dveri i DSS su samo podrška Vučiću. Kad to sagledate, presešće vam sendvič koji tako slatko jedete svaki dan. A ako nisam u pravu, pokušajte malo sebe da sredite i da iznesete na svetlost dana vaše stavove, a ne da vam mozak proradi samo na tuđa mišljenja. To nije uopšte dobro po vaš ego. I na kraju, imao sam ja dosta susreta sa botovima, i već sam naučio da je njih najbolje ignorisati, i tako ću i svama raditi od danas. Mada ćete vi nestati sa svojim nikom uskoro, jer vas moraju menjati. Ili vas ili nik. Niste zaradili sendvič sa Egoistom.

    • zis says:

     Sad si me slatko nasmejao ,naročito sa tvojim poznavanjem"psihologije kada nekog ko ne deli tvoje mišljenje nazivaš sendvičarom. Ako ikog više prezirem to su botovi i sendvičari.Čitaš samo ono što ti odgovara.Ti preskačeš da sam i ja jasno napisao da se sistem jedino revolucijom može promeniti a za revoluciju u ovom momentu ne postoji ni teoretska šansa .To što retko pišem ne znači da ne pratim portal ali ti kao veliki psihoanalitičar čim se neko drzne da kaže nešto suprotno tvom junačkom mišljenju on je sendvičar.Da se sada u ovom momentu pojavi organizacija ili pojedinac koji je spreman da položi život ,sistem bi veoma brzo našao nekog u samoj organizaciji koji bi je urušio,jer kako reče Šojić " Niste vi još gladni braćo srbi"što nije daleko od istine jer pola njih će momentalno takvu organizaciju ili osobu da smatra da je nameštaljka spolja ,pod uticajem vučkovih medija da ih podržavaju ameri a tek jedan manji broj koji bi istinski verovao da su ono zašta se predstavljaju muku mučio da ovim ostalim kretenima utuvi istinu .Šta da objašnjavam o Dverima ,da su morali pošto poto da uđu u skupštinu jer je vučko već sa parovićem počeo da ih urušava ,nastavak sledi sa glišićem i sa radikalima od kojih je sledila najveća hajka po medijima i izmišljotine u koje si vidim poverovao, to je moje mišljenje čim ih svrstavaš u isti koša ne vidiš razliku u odnosu medija prema njima za razliku od ostalih trabanata.Tačno je da se u skupštini ne stiče sloboda ali jedini način da pod okupacijom barem delić istine stigne do omađijanih i ispranih mozgova ,čak i to će pokušati da prebace na treći kanal koji pola srbije neće moći da gleda.Cilj je jasan da ni trunka istine ne dopre u javnost sem one koju vučko iznosi. Što se sendviča tiče nedao dragi bog da ih Ti pojedeš koliko ja ,crko bi od gladi.

     • Egoista says:

      Ti si mene rasplakao. Znaš kako se zove čovek kome se digne kad gleda nekog drugog kako to radi? Nije važno jel znaš, ali ti si taj. Verovatno posle ideš okolo i pričaš da si to ti radio. Nego blago meni, umesto što uporno gledaš na mene, probaj da napišeš sam. Mi ćemo te čitati i ja ti neću reći ni reč. Ajde sad lepo idi pajki i prestani da se ponašaš kao voajer pa ti možda padne nešto napamet, pa makar i tuđe,i da ne viriš u drugog. Probaj, šta te košta. Ovako si se pretvorio u voajera i kritikuješ onog tamo što drnda i uporno mu dokazuje da to loše radi. Pa pokaži mu kako se to stvarno radi. Sit sam komentatora voajera kojima bljesne samo kad nekog drugog čitaju. Onda se odmah razmašu i postanu pametni kritičari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *