Врх режима Молдавије са пет приватних авиона побегао из земље

Врх режима Молдавије са пет приватних авиона побегао из земље

15 јуна 2019

У МОЛДАВИЈИ  се догодило нешто што се са америчким миљеницима на власти и вазалима ретко догађа: из Вашингтона су им јавили – доста је било.

Проамеричка Демократска партија, чији је лидер локални олигарх Владимир Плахотњук, иако је на изборима тако прошла да више није могла да формира парламентарну већину и да задржи власт – ипак је то претходних дана покушавала. Чак је „американаца“ у Уставном суду Молдавије била објавила да распушта парламент и да је њен донедавни премијер, Павел Филип, привремени председник државе.Био је то покушај и да се новоформирана влада Социјалистичке партије Молдавије проевропске партије АКУМ спречи да преузме мандат. А онда је „демократама“ из Вољеног Вашингтона стигла команда: одступите.

А њихов врх не само да је то послушао него и показао како ће бежати из Црне Горе Мило Ђукановић и његови монтенегрини ако у тој државици икада буде слободних и нормалних избора.

Плахотњукова екипа је напросто побегла из Молдације. У пет приватних авиона који су полетели са аеродрома главног града Кишињова.

Први је узлетео у касним поподневним сатима. Сат након што је Демократска партија објавила да „одустаје од даље владавине“.

Молдавски медији нису још објавили ко је на овај начин `збрисао` из земље, али се претпоставља да је то учинио и Плахотњук.

Легални председник Молдавије Игор Додон најавио је „бекство врхушке Демпартије“, али је истовремено нагласио: „То никога неће ослободити одговорности“.За три од пет „авиона за евакуацију“ зна се куда су одлетели:

Bombardier CRJ-200LR за Москву, Gulfstream G200 за Одесу, а Embraer Legacy 500 за Кијев.

Нова премијерка Маја Санду, чију владу је Вашингтон подржао, „евакуисаним“ је поручила:

„Вратићемо вас у земљу! Као што је Румунија вратила неке своје бише руководиоце. Није им помогло што су се скрили у другим земљама, чак и на другим континентима“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Ето и они су пратили "западне вредности"! Овако ће да беже ускоро сви пацови политикантски европски,и балкански наравно.

  2. Slobodanka says:

    Ovako slično će i aktuelni režim u Prištini, jedino ne mogu da tačno procenim vreme - kada.

  3. Misaoni says:

    Novu premijerku je Vašington podrzao Sjasi kurta da uzjasi murta,opet im uvalili zapadne poslusnike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u