Врх СНС пристао да Вучић предложи Дачића за новог премијера?

Vrh SNS pristao da Vučić predloži Dačića za novog premijera?

8 juna 2017

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je odlučilo danas na sednici da predsednik Srbije i lider te partije Aleksandar Vučić bude taj koji će predložiti mandatara za sastav Vlade Srbije.

„Vučić će u zakonskom roku izaći sa konkretnim imenom koje će biti njegov predlog za mandatara Vlade Republike Srbije. Možemo da očekujemo sednicu Skupštine Srbije o tome pre njegove inauguracije“, rekla je članica Predsedništva SNS Maja Gojković posle sednice.

Ona je istakla da će svi poslanici SNS glasati za njegov predlog mandatara za sastav Vlade Srbije, navodeći da će zemlja u junu dobiti novog premijera.

„Vučić je kao predsednik Vlade ostavio Srbiju stabilnom u političkom i finansijskom smislu te reči“, rekla je Gojković.

Napomenula je i da su kroz diskusiju na sednici predsedništva provejavala razmišljanja da Srbiji takva politika treba u budućnosti, „što se tiče ekonomske, unutrašnje i spoljne politike“.

Gojković je rekla da su skoro svi članovi predsedništva SNS učestvovali u diskusiji o tome kakva bi ličnost bila najbolja za mandatara Vlade Srbije ali da se nije govorilo o imenima.

„Srbiji je u ovom momentu važno da bude stabilna zemlja i da nastavimo sa politikom povećanja BDP-a i smanjenja javnog duga, kao i da nastavimo sa politikom jačanja naše države“, rekla je Gojković.

Ona je rekla da je Predsedništvo SNS-a jednoglasno odlučilo da želi da nastavi saradnju sa svim strankama koje su sa njima izašle na parlamentarne izbore, a posebno  sa Socijalističkom partijom Srbije.

„Posebno želimo da produbimo i jačamo odnose sa Socijalističkom partijom Srbije“, kazala je Gojković.

Upitana da li to znači da je SNS odustala od stava da budući premijer bude iz te stranke, Gojković je ponovila šta je predsedništvo odlučilo: „Vrlo jasno i jednoglasno smo odlučili da Vučić bude taj ko će odlučiti, ko će i ispred naše stranke da bude premijer“.

Povodom najava vlasnika Kurira Aleksandra Rodić da će ući u politiku i njegovih optužbi na račun Vučića i SNS, ona je rekla da je tu slična situacija kao i sa nekadašnjim Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem i da su, što se tiče SNS, i tu „maske pale“.

Ona je odbacila optužbe Rodića i rekla da je njegov list postao politički bilten a da mu je kompanija u velikom dugovima.

Navela je da na sednici predsedništva nije bilo reči o tome da li će Vučić ostati i predsednik SNS, dodajući da je želja članova predsedništva da nastavi da uz predsedničku, obavlja i tu dužnost.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *