ВРХУНАЦ БЕЗОБРАЗЛУКА – ЈЕЛЕНА МИЛИЋ РАДИ ШТА ХОЋЕ И ОДГОВАРА: „Може ми се!“

VRHUNAC BEZOBRAZLUKA – JELENA MILIĆ RADI ŠTA HOĆE I ODGOVARA: „Može mi se!“

27 avgusta 2016

jelena-milic-1-n1Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, u znak protesta, održala je konferenciju za novinare na koju nije pozvan deo medija. To su, kaže, oni koji joj stavljaju metu na čelo proglašavajući je srbomrscem. I pored toga, sazivanje konferencije za deo medija kritikovala su novinarska udruženja.

Zbog otvorenih pretnji Jeleni Milić i njenoj porodici, dobila je i policijsku zaštitu, da bi je potom sama otkazala i to zbog rušenja u Savamali, jer tvrdi da otad više nije sigurna da li im je namera bila da je štite ili nešto drugo?

„Sve ove pretnje i napadi privatno nisu prijatni, nimalo. Kažem vam kao roditelj, nisu prijatni ni u ludilu“, kaže direktorka CEAS Jelena Milić.

Jer nije, kaže, reč o pojedincima, već o organizovanoj kampanji države. Zato javno protestuje, konferenciju drži za deo javnosti.

Na konferenciju za novinare ulazilo se samo sa pozivnicom koja je morala biti odštampana. Deo medija nije bio poželjan, i to oni mediji koje Centar za evroatlantske studije smatra propagandnim ispostavama i čiji rad bojkotuje.

Među njima Pink, Informer, Kurir, Alo, Pravda i Telegraf, ali i Blic, Večernje novosti i Politika. Posebno naglašava Sputnjik, jer tvrdi da to nije medij, već ruska agentura u Srbiji, niti su, kaže, njihovi novinari – novinari.

„Ako neko smatra da treba da da izjave za „Sputnjik“, ja to ne mogu da sprečim. Centar za evroatlantske studije smatra da RTS, Sputnjik i slični nisu mediji“, kaže Milić.

„S obzirom da mi, po njenom mišljenju, nismo mediji, ne moramo da joj objašnjavamo ko smo i šta smo, ima pravo da misli šta hoće“, navodi glavna urednica „Sputnjika“ Ljubinka Miličić.

„Tako da, pravo da vam kažem, može mi se da ne odgovaram na pozive određenih koje ne smatram legitimnim akterima medijskog života u Srbiji“, kaže Jelena Milić.

„Ja verujem da joj se može. Znate kolika je snaga NATO-a? Ja se samo nadam da tu svoju moć, kao lobista NATO-a, ona neće pretvoriti u atomske bombe, jer mi smo probali jedanput, mi znamo šta znači NATO. Pretpostavljam da ona na tu moć misli“, smatra Ljubinka Miličić.

Zbog diskreditacije određenih medija, kritikovala su je i novinarska udruženja, ali Jelena Milić odgovara da to više govori o njima.

„Kako bih vam rekla, Ljiljanu Smajlović nikad nisam ni smatrala novinarom, Politiku odavno, takođe“.

I ne traži, kaže, pažnju, naprotiv, medijima koje nije pozvala na konferenciju Milić poručuje da je i ubuduće ostave na miru. Za državu ima drugu poruku, da konačno reaguje na krivične prijave koje je podnela.

(N1)

KOMENTARI11 komentara

 1. sinisa says:

  Zašto Rusi ne naprave svoj lobi da parira ovoj džukeli. Ne žele. Zato se Milićka Srbima smeje u lice. Ona nam pomaže da shvatimo gde smo. Daleko od Rusa, a pod čizmom bankarskog govneta Soroša koji ne žali pare, za razliku od Rusa.

  • milovan says:

   Sinisa@:hebes placene patriote.Placeni patrioti vrede,koliko i ova SMRDIBUBA Milicka.

   • marko says:

    smrdibuba ili ne-ona vam se seta u sred srbije i hebe vas kako hoce...srbi joj nista ne smeju a vlada ni ne pomislja da nesto kaze protiv nje...izdaja u srbiji je najunosniji biznis...dok vi ne smete...nasi prethodnici su ginuli da bi nam nesto ostavili a mi danas ne smemo nista i sve te njihove zivote i krv cemo da obazvredimo

 2. Borko says:

  Ona je nasmikana NATO terorista-samoubica, koja dobija dolare od NATO genocidnih hijena isto kao i ISIL glavosece! Jos samo da joj isporuce prsluk sa bombama da se raznese na svojoj 'konferenciji' da bi oslabila srpsku drzavu NATO terorom i tako ce zavrsiti svoju samoubilacku misiju terora gradana!

 3. micky says:

  Drolja i krvestina NATO-fasista. I treba kad joj se moze. J..e..bo 'e onaj sto je dovede tu gde jeste ali i onaj sto ovu drolju ne zatvori. Ista su to govna smrdljiva.

 4. DUSKO says:

  NAJVECU KRIVICU ZA SVE OVO SNOSI VLAST I ISKLJUCIVO VLAST KOJA JE KUPLJENA OD ZAPADA A ZATO IM JE DOZVOLJENO DA U SRBIJI RADE STA HOCE I DA KRADU DO BESVESTI ! ALI SVEMU BRZO DODJE KRAJ !!!

 5. doka says:

  Dali se j.be ova žena!

 6. stanka says:

  Treba djubrusu slomiti da ne moze da se pomjeri I nji I njenu djecu pa da vidi koliko zla nanosu djeci u Srbiji???

 7. komita says:

  ja razumem da se njoj licno svidja zapad. Tu nema nista lose. Lose je samo kad oces na silu da uteras i drugima. Izvoli gospodjo, iseli se tamo pa uzivaj do mile volje. Ja cenim da se ona kurazi na primeru Rastka Nemanjica koji je ognjem i macem Srbima uterao ono sto je za Srbe najbolje pa je eto na kraju ispao i svetac. Ono ustvari to je crkva sredila, al pa to ti je isto jer crkva zna sta je Srbin posto Srbin sam to ne zna.

 8. sinisa says:

  Odgovor Milovanu, ne kažem da Rusi treba da plaćaju nekolga da bude srpski patriota, ali moraće da plate medije na kojima bi ovi patrioti nešto mogli da kažu. Ovako, ništa. Plaćeni pro-američki Srbi pobediše iskrene rusoljube, rade im šta hoće. A Rusi gledaju i čude se. Šalju nam migove. Komendija.

 9. Brane says:

  Koga normalnog u ovoj zemlji uopšte zanima njeno mišljenje? I zašto mediji pridaju pažnju tome što ona priča i uopšte sve te nevladine organizacije? Zato se oko svega i diže halabuka. Treba to kao u Rusiji zabraniti rad. Gospodo radite protiv interesa zemlje u kojoj živite, a to ne može. Ajte vi lepo na zapad koji vas je i izmislio pa tamo do mile volje serite o demokratiji i ljudskim pravima. Oni će vas dočekati raširenih ruku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *