ВРИ У МЕДИТЕРАНУ: Турски и Грчки бродови чекају команду, ОВО ЈЕ ГРЧКА ПОРУКА ЕРДОГАНУ

VRI U MEDITERANU: Turski i Grčki brodovi čekaju komandu, OVO JE GRČKA PORUKA ERDOGANU

24 jula 2020

Grčka je upozorila da će preduzeti sve nophodno kako bi zaštitila svoj suverenitet kao odgovor na planove Turske za eksplataciju nafte i gasa u blizini južnih grčkih ostrva u istočnom Mediteranu.

Portparol grčke Vlade Stelios Petas rekao je da su turska bušenja u ovoj oblasti direktno kršenje suvereniteta Grčke i Kipra.– Uveravamo sve strane da Grčka neće prihvatiti nasilno rušenje njenog suvereniteta i preduzeti sve neophodno da zaštiti svoja suverena prava – rekao je Petas.

Zbog konflikta oko nalazišta u istočnom Medeteranu obe države, članice NATO, pojačale su svoje vojno prisustvo. Vojni brodovi Grče i Turske preplavili su oblast u kojoj Turci planiraju eksplataciju nafte i gasa.

Grčku u ovom konfliktu podržava i Francuska, a predsednik te zemlje Emanuel Makron pozvao je EU da sankcijama prisili Tursku da odustane od svojih planova. On je pozvao i na kažnjavanje turskih zvaničnika.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Au ima da pukne tamo.Ne vidim zašto grčka sada zaoštrava situaciju.Nek ih pusti da istržuju ionako će za džabe da dobiju info šta je pod morem, a da bi turci to ekspolatisali pored obale grčkog ostrva to je SF.Nemoguće je posraditi platformu tako blizu grčkih ostrva i da ona ostane čitava.Znači imaju min.10 god da puste turke da glume geologe i za to vreme od turske neće ostati ni kamen na kamenu iz nekih drugih razloga.Em im je sudjeno po proročanstvima da ih prepolove em edrogan povlačui sve ludje poteze umesto da žestoko pazi kuda gazi.Ali ovo je NATOrabota i poni puckaju grke sa lažnim obećanjima da vode rat umesto francuza i nemaca sa turcima.Bolje bi im bil oda puste francuze i nemce da sami reše problem koji imaju sa turskom, jer turci u tom slučaju ne bi SMELIO da naapdnu grčku koja ima vrlo jakou armiju i na kraju bi platforme pored grčkih ostrva bile grčke platforme ,mada i to ej enbitno jer po mojim inf. eksploatacija tih ležišta pod jonskim moreme je NERENTABILNA.Sve u svemu grci će da ginu za EU koja ih je gurnula u DUGOVe , uništila im bankarstvo i ekonomiju i ostavila ih na cedilu a mislim da nije nemoguće da oni ponude u nekom ružnom obrtu stvari EDROGANU grčka ostrva za okretanje protiv rusije:)Turci su NEDEFINISANI i MUTNI u ovom trenutku i nije jasno kakvu igru edrogan i gra i ZA KOGA ali je sigurno da za NEKOGA on to radi jer sam se ne bi upuštao u ovakve rizične ludorije.Biće tu još mnogo iznenadjenja vidim ja:) (inačle ovo sa AJA SOFIJOM je direktna provokacija turske države i nije teško zaključiti da oni žele RAT ali ko im jue to sugerisao još nije vidljivo mada se ne bih začudio da su amerikanci u igri i da je sve od početka bila PREVARA da uvuku ruse u siriju dublje a da onda zatvore bosfor:)Samo nisu rusi sisali vesla i biće otvorene novi pravac snabde vanja i pristupa siriji preko kavkaza i severnoig irana i iraka.Uskoro će tu da počnu teške borbe .

  2. test01 says:

    tresla se gora - rodio se mis (predstava za "patriote" sa obe strane)

  3. Otpor idijotizmu says:

    Bas bih voleo da dodje do ozbiljnog sukoba unutar NATO.(Ne mislim na otvoreni rat, ipak su grci nasi prijatelji). Verovtno bi u samom NATO-u onda doslo do podele na dve struje koje bi podrzale jednu ili drugu stranu, (mozda neko i neutralan). Ipak bi to bio veliki problem za alijansu deceubica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *