Vučić: Ako ne dobijemo datum, ja sam kriv

Vučić: Ako ne dobijemo datum, ja sam kriv

15 juna 2013

Aleksandar VučićOvo će biti prvi Vidovdan u savremenoj istoriji koji ćemo dočekati kao pobednici, rekao je za RTS vicepremijer Aleksandar Vučić. Uveren sam da ćemo dobiti datum, ja ću biti kriv građanima Srbije ako to ne dobijemo i neko će morati da objasni zbog čega nismo dobili, ističe Vučić.

„Oprezni sam optimista, što je retkost za mene, zbog činjenice da je Srbija mnogo toga uradila za deset meseci u različitim sferama društvenog života oko Kosova i Metohije, oko borbe protiv korupcije, vladavine prava“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je pokušala da napravi okvire za uspostavljanje boljeg ekonomskog ambijenta, pre svega donošenjem novog zakona o javnim nabavkama ali i pripremama za fiskalne reforme. „Mislim da oni koji treba da budu naši partneri ne treba da nam daju svoju minimalnu ponudu već bi trebalo da ubrzaju proces stvaranja normalne i pristojne Srbije. Mislim da oni to razumeju i ako smem da kažem da će to valorizovati na pravi način“, smatra Vučić.

„Uveren sam da ćemo dobiti datum, ja ću biti kriv građanima Srbije ako to ne dobijemo i neko će morati da objasni zbog čega nismo dobili. Mislim da je Srbija uradila mnogo više nego što je bilo ko u Evropi očekivao“, rekao je Vučić. „Srbija je danas neuoporedivo uglednija zemlja, možete da volite ili ne volite bilo koga od nas, možete da mislite o nama što hoćete, otiđite u bilo koji centar u svetu u Vašington u Berlin, u Moskvu u Brisel u Madrid u Rim, Srbija danas uživa petrostuko veći ugled nego pre godinu, dve pet ili deset godina“, rekao je Vučić. Vučić je istakao da je učinjen najveći deo posla i da je Srbija počela da pokazuje celom svetu da su promene u Srbiji moguće.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *