ВУЧИЋ: Ако све буде у реду, цена нафте ће опет значајно ићи доле

VUČIĆ: Ako sve bude u redu, cena nafte će opet značajno ići dole

29 novembra 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ako sve bude u redu, da će cena nafte ići značajno dole kao i proteklog petka.

„Energetika postaje najviši interes svakog građanina,. Sutra ćemo videti najmodernija postrojenja vezana za obnovljive izvore energije. To je ključna tema, to je tema svih tema. Preživećemo ovu zimu, ja te dane brojim kao u vojsci. Počeo sam da brojim od 180 i nešto. Potrošili smo nešto gasa, oko 7 posto. Imamo još dosta gasa, relativno dobro stanje u hidrokapacitetima, sačuvanog uglja, za loše vremenske uslove, za sada nismo imali problem. Cena nafte ići će značajno dole kao i proteklog petka, ako sve bude u redu“, rekao je Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Norveškoj, za TV Pink.Dodao je da ćemo ovu zimu da prezimimo uz finansijske probleme sa kojima se država suočava jer je najveći deo tereta preuzela na sebe.

„Ako ne bude nekih nepredviđenih situacija, biće dovoljno i struje i gasa. Kao što vidite, struja još nije poskupela“, rekao je Vučić, a na konstataciju da će struja poskupeti 8 odsto, predsednik je dodao: „Pokažite mi zemlju, ne u okruženju, nego u celoj Evropi, u kojoj je tako malo poskupljenje“.

„Sukob u Ukrajini i Donbasu neće skoro da se završi“

Vučić se osvrnuo i na situaciju u Ukrajini i Donbasu.

„Moramo da razumemo da smo u ratu i da on neće skoro da se završi. Kada su mnogi pomislili da je rat gotov i da Ukrajina pobeđuje, Rusi su počeli bolje da ratuju. Biće to mnogo duže vreme, i očekujem da sledeća zima, a čak i ona tamo, budu mnogo teže nego ova“, rekao je predsednik Srbije.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

    Ama vučiću, glavna tema je covsars2eshol pandemija, super-smrtonosna, Omikron se metamorfozuje u OmikronSodom podsoj, druga grana Omikrona se pretvara u SemOmikron, treća varijanta metastazira u HamOmikron virus i četvrta varijanta prelazi u JafetOmicron podsoj i ne zna se koji je gadniji, podliji, pokvareniji, zlonamerniji😙

  2. Gagi says:

    Ova demagogija zaista smara. Drzava je svojevremeno uzela skupe kredite da bi obezbedila energetska postrojenja i jeftinu energiju za narod. Sta se danas desava sa svim tim postrojenjima koja nisu domacinski odrzavana, svima je valjda jasno. Razni lopovski lobiji koji su drzavno zasticeni, kradu i izvoze struju. Cela nasa drzava Srbija radi i zivi za politicke partije, to su drustveni krpelji i neradnici koji unakazise ovaj narod. Odakle tolikih milionera i nevidjeno bogatstvo pojedinaca u ovoj nasoj maloj i napacenoj Srbiji. Cenu struje bi trebalo uskladiti, sa cim i cijim djepovima.

  3. Gagi says:

    Da je istorija uciteljica zivota i da se ciklicno ponavlja, svima je valjda jasno. Ista je situacija bila pre II sv. rata, tada su takodje postojali drzavno zasticeni "kapitalisti" (citaj lopovi) koji su besomucno pljackali svoj rod. Nekako mi se prividja da je danas narod kao onomad, takodje je primoran da radi kod komunistickih kapitalista za saku brasna. Ovih decenija unazad, masno su nas lagali. Socijalizam nije bio prelazna faza ka komunizmu, vec kapitalizmu. Prevara i laz su svojstveni politicarima i neradnicima, nazalost, mnogo ih se namnozilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *