ВУЧИЋ БЕСАН: Усташе ми побиле целу породицу, а ви тражите да кажем нешто похвално о Степинцу?!

VUČIĆ BESAN: Ustaše mi pobile celu porodicu, a vi tražite da kažem nešto pohvalno o Stepincu?!

11 septembra 2015

03-vucic_620x0 6587678Što se tiče proglašenja Stepinca za sveca, našli ste pogrešnog čoveka da pitate – rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dodajući da su mu ustaše pobile celu porodicu.

On je u sinoćnom gostovanju na nacionalnoj televiziji rekao da država Srbija i Srpska pravoslavna crkva imaju nedvosmislen stav kada je reč o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

– Pogrešnog čoveka ste našli da pitate. Ja se uvek ugrizem za jezik kad govorim o toj temi. Pa, celu moju familiju ustaše su pobile i sad tražite da kažem nešto pozitivno o čoveku koji je, u najmanju ruku, tražio izgovor za ljude koji su takve zločine počinili, rekao je šef srpske vlade.

Na pitanje dokle ćemo da ćutimo, premijer je odgovorio „dok ima smisla i postoji želja da se grade prijateljstvo i dobri regionalni odnosi“.

Ulica Mile Budaka

Vučić je odmah potom podsetio u jednom hrvatskom gradu i dalje postoji ulica Mile Budaka, jednog od osnivača ustaškog pokreta, a potom je dodao da „kod nas takvih ulica nema“, što samo govori više o „njima“.

Kada je reč o današnjoj poseti predsednika Tomislava Nikolića Vatikanu, premijer je rekao da za nju ne zna i dodao: „Kad da stignem.“

(Kurir/RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. miroslav says:

    A sto si isao u Zagreb?Da se izvinis sto su ti poubijali rodbinu?

  2. miroslav says:

    Ne mozes da izbegnes robiju zbog kosova.Nisi uhapsio debelog zato sto ti treba da promenis ustav.Alkatraz vas ceka!

  3. Aleksandar says:

    Ne moze se mentalitet naroda promeniti, ali se moze narod usmeriti. Da bi se usmerio, treba mu napraviti cilj! Vucic definitivno ne usaglasava svoje postupke sa delima. Pre par meseci je mogao da da balijama 5 miliona eur-a, istim onim koji su sigurno mnogim koji danas zive u Srbiji, poklali porodice. TO je po njemu pozitivno? U zelji da pridobije narod uz sebe, sada pljuje po onom ko je pobio njegovu porodicu. Jer je to njegova porodica nesto bolja od neke druge. Kako to ima smisla cutati "dok ima smisla"? Uzas. To se naziva dvolicnoscu ili licemerstvom. Vidi se da Vucic nije cist Srbin. Srbi tako ne rade. Srbi kazu sta i kako misle, pa onda pruze ruku za dogovor! Kako to nezna da je Nikolic otisao na rucak sa najvecim neprijateljem Srbije! Poprimio ponasanje Kostunice, pa nije obavesten??? Dokle vise lazi i davanja ovakvih uvredljivih izjava po Srbski narod? Mislice svet da smo zaista dvolicni i da nam se ne moze verovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *