Вучић: Брине лудило Приштине које нико не обуздава

Vučić: Brine ludilo Prištine koje niko ne obuzdava

9 decembra 2018

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je gora za nas.

„Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari”, rekao je Vučić.Dodao je da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

„Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprotstavljenje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke”, doneo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je „ludilo” Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

„Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost što je već stepen bezumnih mera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine”, naglasio je on, prenosi Tanjug.

Gde je Haradinaj u Beogradu video tenkove, možda u zemljama koje su im politički sponzori“

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na pisanje pojedinih prištinskih medija na albanskom koji su sinoć „videli” na ulicama Beograda tenkove.

„Ne znam gde je Haradinaj video te tenkove sinoć. Majko rođena, šta su u stanju da izmisle…„, reagovao je Vučić.

Prištinska „Gazeta ekspres” objavila je, naime, da se na ulicama Beograda navodno nalazi naoružana vojska i da su tenkovi u pripravnosti, zbog protesta opozicije.

„Možda je fatamorgana u pitanju, a možda su tenkove videli u zemljama koje su njihovi politički sponzori, kod kojih je, možda, bilo tih tenkova. Kod nas nije, a nema ni razbijenih glava, kod nas se slobodno protestuje”, naglasio je on, prenosi Tanjug.

Istakao je da nije fasciniran protestima i da neće popuštati vaninstitucionalnim pritiscima.

„Hoćete izbore? Šta hoćete? Ja da vam nešto popuštam, tim vašim glupostima i za šta se zalažete, neću. Nisam ni četiri meseci kada su šetali. Unapred vam kažem da mi ne pada na pamet”, rekao je Vučić novinarima, nakon tribine SNS „Jake žene za jaku Srbiju”.

Podvukao je da nijedan zahtev, nikada neće da im ispuni: „Može pet miliona da vas se skupi, možete samo da dobijete izbore i onda ispunjavajte ono što je narodu obećano. Ja pod pristiscima neću da radim i po tome se razlikujem od svih drugih”, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je i da je Srbija zemlja u kojoj će svakome biti dozvoljeno da kaže šta misli ali da siledžijstvo nikada neće pobediti, niti postati mejnstrim, prenosi Tanjug.

Vučić: I dalje ćemo pobeđivati one za koje su žene fukse

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je na skupu u organizaciji SNS „Jake žene za jaku Srbiju” da će nastaviti da se bori za pristojnu Srbiju u kojoj niko neće misliti da ima pravo da žene naziva pogrdnim imenima, da ih tuče i omalovažava, kako to danas rade neki koji sebe nazivaju ikonama opozicije.

„I to je borba za pristojnu Srbiju, a ne za Srbiju u kojoj bi stavljali žene u tor, u kojoj bi žene bile „fukse” i u kojoj žene ne bi bile žene. Mi ćemo se boriti protiv tih i takvih koji se za takvu Srbiju bore i pobeđivati bezbroj puta”, rekao je Vučić. Predsednik je poručio da pristojna Srbija nikada neće dozvoliti da „takvi divljaci ovom zemljom upravljaju”.

Vučić je zahvalio ženama u Srbiji koje daju podršku SNS i istakao da je utvrđeno, na osnovu istraživanja sa biračkih mesta, da nijedna vlast u regionu i nijedna naša vlast od 1990-ih godina nikada nije imala toliku procentualnu podršku žena i da im je na tome beskrajno zahvalan.

„Znajući koliko je to važno i koliko je rada i truda potrebno da dobijete poverenje dama”, istakao je Vučić dodajući da žene nisu površne, lakoverne, niti lakomislene i da ih ne interesuje forma, već suština.

Kaže da neki potcenjuju žene i zaboravljaju da one uvek glasaju za budućnost, rad, marljivost i posvećenost svom snagom i srcem. „Ti koji su potcenjivali dame pravili su veliku grešku”, dodao je on.

Sve žene koje su ovde jesu grancija sigurnije i bolje budućnosti za našu zemlju, poručio je Vučić i istakao da žene uvek daju glas za mir, stabilnost i sigurnost. „Toliki broj žena je uz nas i razumeju kakva nam je pristojana Srbija potrebna”, rekao je Vučić.

Kaže da kao predsednik zemlje može uvek da podrži izmenu zakona kako bi bio što bolji položaj žena i to da uvek imamo što više žena u političkoj sceni, jer će nam to doprineti zdravijoj i boljoj Srbiji.

Vučić ističe da ne postoji ništa strašnije nego kada muškarac udara ženu i da bi svaki častan čovek trebalo toga da se gadi, jer to nije čovek, niti muškarac. Dodaje da pre fizičkog nasilja uvek prethodi verbalno nasilje, koje je još strašnije i bolnije.

Predsednik Srbije kaže da je navodna „ikona opozicionarstva i pristojnosti” u Srbiji rekla Maji Gojković da je „fuksa”, pretendujući da su oni ti koji bi trebalo, kako kažu, da vode našu zemlju u budućnosti.

Vučić ističe da su rekli i da bi teško ko mogao da utvrdi da je Gojković žena, a da su onda nastavili još gore, misleći na ono što je ‘tobožnji sindikalni lider’, rekao za Anu Brnabić.

„Sramota me je da ponovim. Šta je njemu potrebno?”, upitao je on, a na uzvike iz publike da je to zatvor odgovara: „Nemam šta da dodam na to”. Kako je istakao, žene su uvek i u svemu neuporedivo odanije od muškaraca, i posebno se zahvalio Ani Brnabić.

„Ona nije član naše stranke, ali želim da joj se zahvalim. Zato što postoje mnogi, pa neki i u našoj stranci, koji bi voleli da se dodvoravaju svima drugima a da budu nekako izdvojeni iz stranke, a ona je drugačija, zna da ste vi ti koji ste je podržali, glasali za nju, ukazali joj poverenje i ona na to uzvraća poštovanjem. Ako izrazi želju da nam se pridruži, biću srećan da vas o tome obavestim”, rekao je Vučić.

On je naveo da u Srbiji na istaknutim funkcijama ima puno žena, takoreći na svim im ključnim funkcijama, osim predsedničke, i da odlično obavljaju svoj posao. „Ako govorimo o objektivnim rezultatima, svi su dramatično bolji nego pre, iako je jasno da ljudi nisu još zadovoljni”, rekao je Vučić, dodavši da rad žena mora da bude poštovan isto kao i rad muškaraca”, rekao je on.

Zahvalio je i na prisustvu Smilji, majci novinara Ranka Panića, kao i Mileni Ivanović, supruzi ubijenog Olivera Ivanovića, koja je, kaže, na udaru najstrašnijih uvreda. Osvrnuo se na izlaganje Vinke Radosavljević sa KiM, istakavši da ima malo mesta u kojima je teže živeti nego u Klini – svega četiri srpske porodice, sve ostalo su Albanci.

„Vinka ima hrabrosti da dođe ovde i govori o svojoj Srbiji, da odgaja svoju decu u Klini i da dobro zna, da je realna i objektivna, šta možemo da imamo, šta stvarno nemamo, ali da će uvek da se bori za svoja ognjišta i za svoju državu Srbiju. To je snaga žene koju niko drugi ne može da pruži Srbiji”, poručio je Vučić.

Posebno se zahvalio starijim ženama koje su iznele najteži teret reformi, uvek bile uz državu i dobro razumele ono što smo radili. „Žene ne možete da prevarite. I kada biraju partnera znaju kako da biraju, i kad pogreše one pre partnera kažu da su pogrešile, i ta otvorenost i hrabrost je doprinela da sprovedemo reforme, da imamo rast od 4,5 odsto, a da javni dug od januara bude 46 odsto BDP”, kaže on.

Gojković: Kada je jedna žena napadnuta, napadnute smo sve

ČLANICA Predsedništva SNS i predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković poručila je „ženama Evrope”, koje danas idu slobodno Rimom, Parizom, Vašigntonom i kupuju poklone za Božić, da postoji jedna mala enklava na teritoriji Srbije koja se zove KiM, i da tu žive žene koje se bore za lekove, hleb, kinjige, za novine na svom jeziku, za kiseonik, za nebo…

„Nebo nad KiM, ubeđena sam, vredi jednako kao nebo nad Berlinom, Rimom i Parizom”, podvukla je Gojković u obraćanju na skupu „Jake žene za jaku Srbiju”.

Ona je rekla da je aplauzom na te reči zapravo poslata poruka da žene na KiM nisu same, i da će žene iz centralne Srbije marširati sa njima svaki dan za pravdu, za naš srpski narod na KiM, žene i decu, ako ih pozovu.

Gojković je naglasila da je ostala bez reči posle govora predsednice Unije žena SNS na Kosovu i Metohiji Vinke Radosavljević, koja je u samo par rečenica pokušala da prikaže kako je to danas biti Sprkinja na KiM, i uz to biti hrabra, ne dati na sebe i svoj narod, boriti se za pravo svog naroda.

„Tamo nije lako ni leći da spavaš, a kamoli organizovati veličanstveni marš za slobodu i ravnopravnost srpskog naroda u Evropi u 21 veku. Treba da posvetimo ovaj skup ženama na KiM, koje su pre neki dan marširale hrabro, i da posvetimo njihovoj dilemi koju mi je Vinka iznela kada sam joj čestitala – da ne zna da li je to neko video. Videla je čtava Srbija i taj protest. Taj marš mira je u stvari marš solidarnosti svih nas za nepravdu koju doživljavaju Srbi i srpska deca na KiM i danas, dok mi ovde govorimo o našoj ravnopravnost”, istakla je ona.

Gojković je rekla da naši građani na KiM, i naše žene tamo, imaju pravo da žive jednako kao sav razvijeni svet 21 veka. I današnji skup, rekla je, treba posvetiti hrabrosti Vinke i ženama na KiM, jer su one u ovom trenutku slika Srbije. Obraćajući se ženama na skupu, ona je rekla da neće čitati svoj govor, iako su u njemu važni rez ultati koje je postigla naša država.

„Ima u govoru divnih podataka o tome šta smo uradili do 2012. do 2018. godine da bi bile ravnopravne, vidljivije i u političkom i javnom životu države. Odustajem, jer sam beskrajno zahvalna Vesni Stanojević koja je pionir u ovom poslu, kao i Mariji Obradović, na pokretanju ženske parlamentarne mreže koja je uzor mnogima u svetu.

Gojković je kazala da je Srbija postigla mnogo u vezi ravnopravnosti polova, ukazujući da je doneto mnogo dobrih zakona. „Ali, to nije moguće ako nemate podršku, ako ne postoji jedinstvo. Podršku imamo u onome ko vodi ovu stranku, a to je Vučić. Kao član SNS zahvaljujem na tome, pre svega u ime svih žena ove države. Bez njegove podrške ne bi mogli mnogo toga da uradimo”, kazala je ona.

Rekla je da je Srbija zaista lider u Evropi, što se tiče ravnopravnosti žena. Prenela je da uvek dobija veliki aplauz kada ode na međunarodne skupove, čim kaže da ne mora da nabraja funkcije koje zauzimaju žene u našoj državi, već kaže da su na svim odgovornim mestima žene, izuzev jedne, a to je mesto predsednika, koji podržava žene. „To je san mnogih žena”, naglasila je ona i dodala da, međutim, nedostaje solidarnost.

„Kada neko napiše da treba silovati Anu Brnabić, onda misli da treba silovati svaku od nas, kada neko napada neku ženu samo zato što pripada drugom političkom spektru, kaže ružnu za mene, taj je poslao poruku vama, vašim sestrama, majkama, najmanje samo meni. Molim vas da budemo solidarni. Kada je jedna napadnuta fizički ili verbalno napadnute smo sve”, podvukla je ona.

Bojić: Samo tako jake ličnosti međumuškarcima, kakav je i Vučić, mogu da budu vođe nacije

Direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila je skup ocenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredeljene, pokazuje koliki značaj Vlada i predsednik Aleksandar Vučić pridaju učešću žena u javnom životu.

Bojić je naglasila da su žene, pre svega, nečije ćerke, sestre, supruge i majke, koje, kaže, uzdižu Srbiju.

„Daju nadu i rađaju potomstvo i krče put, ali, da se ne lažemo, svaka od nas koja se nalazi na nekim pozicijama u ovoj državi, ne bi imale takav vetar u leđa da nemamo snažnog lidera kao što je predsednik Vučić”, rekla je Bojić, prenosi Tanjug.

Prema njenim rečima, samo tako jake ličnosti među pripadnicima jačeg pola, kakav je i Vučić, mogu da budu percipirane kao vođa nacije, što Vučić, kaže Bojić, svakako jeste, ali je, istakla je, svejedno okupio tim u kojem ima puno žena.

„Mislim da smo svojom ulogom u prethodnim godinama opravdale poverenje čitave nacije i onih koji su nas postavili na naša radna mesta. Ako Srbija ima prirodne lepote, onda su one najveće upravo u ovoj sali”.

Bojić je podsetila da su žene na najvažnijim pozicijama u Srbiji – predsednika Skupštine, Vlade, na čelu ministarstava, na mestima državnih sekretara i direktora mnogih institucija i preduzeća.

Kako je rekla, one daju novi život i novu energiju našoj državi.

„Nadam se boljitku i želim da vam čestitam Novu godinu, da vam u sledećoj godini bude sve dobro i da se osećate dobro na svojim radnim mestima, da imate snažnu podršku”, poručila je ona.

Bojić je rekla da su žene lepši pol kojem je potrebna podrška i istakla da upravo od SNS dobijaju tu podršku i da veruje da će ta stranka uvek stajati iza žena u Srbiji.

Na skupu su govorile i potpredsednica Glavnog odbora SNS Marija Obradović, predsednica Unije žena SNS na Kosovu i Metohiji Vinka Radosavljević i koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ludilo Prištine???? Ajdeeeeeeeeee......! Nije to njihovo ludilo,nego je to ono šta im govore da urade njihove gazde,a inače tvoji "prijatelji sa zapada"! Ne zakopčavamo se svi mi Srbi na leđima,kao tvoji sektaši u sekti zvanoj "sns"!

 2. opet ja says:

  Mene brine samo Vučićevo ludilo koje vodi Srbiju u propast.

 3. Posmatrac says:

  Uzasno je kad ovi koji su sa svojom izdajnickom listom na KiM doveli ove zlikovce na vlast sada kao skrice na njih. Izdajnicka bagro zar ne vidite da ste ogoljeni. Kazna ce biti strahovita.

 4. Mi says:

  Pa Vučiću, šta te brine, tvoj kadar figurira u toj Prištini, ne pomera se..... Koja je ovo komedija, žališ se na sopstvenu tvorevinu, sliniš, cmizdriš, srpskom rodu, ali se zato maste naši neprijatelji zaposleni kao savetnici u tvom kabinetu....Možda mi treba da imamo razumevanje, žalim ja ga nemam!

 5. Ivan Grozni says:

  Pretstava je 100% uspela. Carine,prepucavanje,pretnje,odgovori sve je to doslo iz iste kuhinje. Sto se tice vredjanja zena; ako je neko nazvao jednu zenu fuksom,nije nazvao sve zene. Nije napad na Vucicevu suludu politiku napad na Srbiju.One zene koje su "klecale" nisu danas izrazile protest kad je Gasic jos uvek Ministar. One koje traze alfa muzjaka moraju dozvoliti i drugima kojima taj muzjak nije simpatican.Silikonke koje su samo dekoracija na konferencijama za stampu umislile su da su ne zamenjljive savetnice alfa muzjacima. Danas nije nista cudno kad doktor razgovara sa drvetom. Dali je to drvo mudrosti ili gluposti neka procene gradjani. Od takvih ocekujemo da vode drzavu!!! Sve su vrednosti okrenute naopacke. Farma zivotinja je benilni prikaz danasnje politike Srbije. Zato ne kukajte kad vas neko proziva. Ako je previse vruce u kuhinji izadjite napolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *