Vučić će u vladi uvesti gvozdenu disciplinu

Vučić će u vladi uvesti gvozdenu disciplinu

3 aprila 2014

zorana-mihajlovic-1346668184-204446Rečenicu iz naslova kaže Zorana Mihajlović, potpredsednica Srpske napredne stranke i ministarka energetike u tehničkoj vladi. Ona daje odgovor na pitanje ko je bliži Nemanjinoj – SPS ili NDS.

„Od toga ko će eventualno biti partner SNS u budućoj vladi mnogo je važnije kakav će program imati i koliko će brzo i uspešno taj program realizovati. Pored toga, ministarstva, bez obzira na to ko bude bio na njihovom čelu, više neće moći da funkcionišu kao feudi, već će morati da rade u stalnoj koordinaciji sa premijerom i ostalim članovima vlade. Važno je reći da će nova vlada posle dužeg vremena imati premijera koji je najjača politička ličnost, koji neće dozvoliti nikakve kalkulacije kada je u pitanju budućnost zemlje, niti će iko moći da ga uceni zarad sitnopartijskih interesa. I ne samo to – Vučić će uvesti gvozdenu disciplinu u vladi“.

Zorana objašnjava da sama najava da će SNS razgovarati sa drugim strankama nije nikakvo bežanje od odgovornosti, kao što se često predstavlja u javnosti.

„Stranka koja osvoji polovinu glasova svih građana koji su izađli na izbore i dođe u poziciju da sama formira vladu snosi najviše odgovornosti za njene rezultate, bez obzira na to kako će vlada na kraju izgledati. Više puta smo naglasili da želimo da uspostavimo najoštriji konsenzus o pitanjima koja su važna za budućnost zemlje i želimo da pružimo šansu svim vrednim, sposobnim i dobronamernim ljudima da daju svoj doprinos“.

Takođe, Mihajlovićeva otkriva kakav je Vučićev program.

„Vučićev program će definisati ciljeve i zadatke koji će usmeravati rad buduće vlade, a okosnica tog programa biće ekonomske reforme. Do leta nas očekuju izmene Zakona o stečaju i o privatizaciji, Zakona o radu, Zakona o planiranju i izgradnji, koji su bitini za stvaranje boljeg provrednog ambijenta u Srbiji i smanjenje nezaposlenosti“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *