Вучић честитао Божић

Vučić čestitao Božić

7 januara 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je preko Tvitera čestitku za Božić tradicionalnim božićnim pozdravom „Mir Božji — Hristos se rodi!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima i, kako je naglasio, posebno srpskom narodu u Crnoj Gori i episkopima srpske crkve u toj zemlji.Vučić je u čestitki na svom nalogu na Instagramu juče poželeo patrijarhu, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve svako dobro i blagoslov.

„Neka nam ovaj sveti praznik donese mudrost i istrajnost kako bismo učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrednosti koje ujedinjuju ljude i koje otvaraju naša srca za svako dobro delo“, naveo je Vučić.

Poželeo je i da „radosni praznik rođenja Bogomladenca da snagu da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu“.

Posebno ove godine, kako je naglasio, želi da čestita Badnji dan i Božić episkopima srpske crkve u Crnoj Gori i verujućem srpskom narodu u Crnoj Gori „koji najradosnije praznike dočekuje sa strepnjom i zabrinutošću zbog teških prilika u kojima se nalazi“.

„Molimo se Gospodu da nam podari veru da zajednički možemo da stvorimo bolji i srećniji život za sve nas i našu decu, da nam daruje bratske ljubavi kako bismo što više učvrstili temelje naše države u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da žive u miru i blagostanju i da nam ojača nadu da ćemo svaki Božić sve radosnije dočekivati, uz svevremeni pozdrav — Mir Božji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi“, poručio je Vučić, uz fotografiju Hrama Svetog Save i slike badnjaka.

KOMENTARI5 komentara

 1. deda mraz says:

  Bedo bozija komunisticka otidji u crkvu sa svojim narodom i nije te sramota preko tviteta cestitati bozic.Gori si od onoga rezervnog komunistickog sljama sto Djilas i Jeremic polutan Pozderac vodi.

 2. persida says:

  Flertuje sa pravoslavljem, a sam je bezboznik. Koristi situaciju u Crnoj gori da raspali raju. Neces dugo, sokole.

 3. Milos says:

  Mars.Tvoja vera je lazna i sluzi za marketing.Vuk u jagnjecoj kozi.

 4. test01 says:

  Ovi komentari sve govore... Bezboznik je uzjasio Srbiju i manipulise i krade narod i drzavu a napad na SPC u Crnoj GOri je uradjen u dogovoru sa njim - i Milo i on rade za istog gazdu!

 5. Ras says:

  I ja tebi isto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *