ВУЧИЋ-ЦИПРАС-БОРИСОВ: Заједно стварамо будућност региона!

VUČIĆ-CIPRAS-BORISOV: Zajedno stvaramo budućnost regiona!

13 jula 2017

Lideri Srbije, Grčke i Bugarske – Aleksandar Vučić, Aleksis Cipras i Bojko Borisov – na dobrom su putu da formiraju „balkansku trojku“ koju bi činile ove tri zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Solunu da su Grčka, Bugarska i Srbija zajedno, ne samo tri puta, već desetostruko snažnije nego kada istupaju pojedinačno.

On je, nakon trilateralnog sastanka sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovim, ocenio da su takvi susreti triju zemalja od velikog značaja.

– Snažniji smo kad smo zajedno nego kad nastupamo odvojeno. Mogli bismo taj model da koristimo češće i da se u različitim pitanjima postavljamo jedinstveno i zajednički, i time dobijamo neuporedivo bolje rezultate za naše tri zemlje. Spremni smo u svim pitanjima, spoljnim i unutrašnjim izazovima zajednički da delujemo, a u skladu sa evropskim principima, evropskim standardima, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je zahvalan Ciprasu i Borisovu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu i naveo da očekuje još snažniju podršku u narednom periodu.

– Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima, koji su od ekonomskog interesa za sve tri zemlje, ali i političkog interesa za naše zemlje i nacije, rekao je Vučić.

Novinarima je preneo da je na trilateralnom sastanku bilo reči o brojnim infrastrukturnim projektima, povezivanju građana, poslovnih ljudi, i o tome na koji način da zajednički postižemo najbolje rezultate.

Zajedno, kao tri naroda, mnogo smo jači i možemo da stvarorimo takvu ekonomsku perspektivu u regionu, da će i drugu partneri na  „Zapadnom Balkanu“ imati korist od toga, rekao je bugarski premijer Bojko Borisov.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Sila osovina, da ih istreseš, ne bi imali tri dolara da skupe. Možda je Vučko nešto sakrio u strane banke.

  2. Kosta says:

    Narocito bi bila tvrda veza sa Bugarima.Dokazali su kroz istoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *