ВУЧИЋ: До краја године просечна плата ће бити 510 евра

VUČIĆ: Do kraja godine prosečna plata će biti 510 evra

1 avgusta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o dolasku japanskog proizvođača pneumatika, kompanije „Tojo“ u Inđiju, istakao da će to biti prva njihova fabrika u Evropi.

– To je investicija od 400 miliona. Sama Inđija imaće svojih prihoda na osnovu različitih doprinosa, u prvoj fazi će 523 ljudi dobiti posao. To će biti velika stvar za ceo Srem i za mnoge ljude iz opštine Ruma, Golubinac, Novi Sad… To je ogromna stvar i oni neće na tome stati – kazao je Vučić.Kako dodaje, to je njihova prva i jedina fabrika u Evropi, a ja sam veoma srećan jer smo pregovarali tri godine.

– Oni su 29 puta dolazili u Inđiju – istakao je predsednik Srbije.

Vučić kaže da vest o velikoj fabrici prođe za jedan dan, a da se o crti na putu priča danima.

– Ja volim objektivan pristup. Mnogo sam bio srećan kad sam dobio potpisan taj papir – kazao je predsednik Srbije i dodao da čeka i potvrdu za još jednu nemačku kompaniju.

Srbija danas ima uređenu makorekonomsku i fisklanu scenu, nikakvih strukturnih problema nemamo.

Vučić je rekao da je od 2008. do 2012. godine naš najviši rast bio 1,9.

– Mi smo samo 2014. godine zbog strašnih poplava sa kojima smo se suočili imali minus 1,6, a sve ostale godine smo bili u plusu – rekao je Vučić.PROSEČNA PLATA DO KRAJA GODINE ĆE BITI 510 EVRA

Kako dodaje, nekim ljudima koji su sve vreme govorili da moramo da idemo u korak sa MMF-om, teško je da priznaju da smo uspeli. Vučić je istakao da Srbija četvrtu godinu ima suficit u budžetu vraćajući dugove koji su nam ostali.

– U prvih sedam meseci predviđeno je da imamo deficit oko 12 miliona evra, a mi imamo suficit oko 44 miliona evra. Čestitam i predsednici Vlade i ministarstvu finansija – naveo je Vučić i dodao da pre kraja godine sledi povećanje plata i penzija.

Kako je dodao, do kraja godine prosečna plata će biti 510 evra.

Vučić kaže da je doneo tabele minimalne zarade i da se očekuje da se ove godine podignu na 30.000 dinara.

– Time smo prešli 255 evra. Verujem da je to ogroman pomak. Prosečna plata će da raste – najavio je Vučić i ukazao da se u Beogradu gradi kao da iz vode niče.

– Nekada su se smejali, a moji snovi su postali realnost – kazao je Vučić i napomenuo da je Srbija ubedljivo prva po nivou stranih direktnih investicija.

KOMENTARI12 komentara

 1. uf says:

  Ne lazi, lazovcino. Ne baljezgaj, hajde radi nesto.

  • Ivana says:

   Neće biti a da i bude Hrvati nas duplo šišaju kod njih oko 1000 eura a kako Vučić kaže mi smo lokomotiva ovih prostora, verovatno koja vuče unazad.

   • Zdravko says:

    Kolika je cena struje,vode, telefona,hleba .....u Hrvatskoj?

 2. Kulak says:

  Malo je to.Malo i premalo.

  • Zoran says:

   Kad bi samo znali kkakva je katastrofa u zdravsvu u Srbiji, skolstvu...a NJIMA ce plate gfore. Ko iols eima para leci se na zapadu...

 3. persida says:

  Laze jer ima koga, Srbi su ispali najgluplji narod bivse Jugoslavije.

  • Pera says:

   Nismo mi najgluplji narod, nego smo mi najizdajnickiji narod pocevs od aleksandra karadjordjevica pa do danasnjih dana. Najizdajnicki smo zbog ovolikog broja veleizdajnika. Nikad u istoriji nismo imali ovoliko izdajnika kao u ovih zadnjih 100 godina. Slobodno mozemo da racunamo da smo bili slobodan narod od Milosa Obrenovica do ubista Aleksandra Obrenovica i dolaska na vlast masonske izdajnicke dinastije karadjordjevica ! Znaci za 7 zadnjih vekova, mi samo 50 godina nismo bili necije roblje !

 4. Dejan says:

  Obrni okreni ispade istina sve. Trebalo je i trebaće malo više vremena ali ide sve svojim tokom.

  • Sram vas bilo says:

   Doktori u naučnom zvanju za pun fond časova primaju 350e, i isteruju se s posla kad odbiju da glasaju na poslu.

 5. Mi says:

  Naš presednik, je zapeo pošto potoda do svakog Srbina stigne njegov komentar. Koliko će nas poverovati u njegovu priču nije važno statistika će mu pomoći da samoljublje održi na visini. Ja već desetak godina ne gledam televiziju,ali znam ko je i Kija, ko su njegovi kadrovi sa severa Kosova, i svaka njegova nebuloza izgovorena ko u bunilu.Izobličen, izbezumljen, isprepadan , nudi narodu koga ne voli ono što ne može dati...

  • Ni ja nemam TV says:

   Ali zato olaćam TV pretplatu, čista reketaška država.

 6. Zoran says:

  Hoce, skacu plate kod privatnika.:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *