ВУЧИЋ ДО КРАЈА МЕСЕЦА ОТКРИВА ПЛАН ЗА КОСОВО, а иза свега стоји један министар у Влади Србије

VUČIĆ DO KRAJA MESECA OTKRIVA PLAN ZA KOSOVO, a iza svega stoji jedan ministar u Vladi Srbije

11 avgusta 2017

MINISTAR trgovine, turizma i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić kaže da će ta partija 1. septembra izaći sa platformom o Kosovu, a povodom unutrašnjeg dijaloga na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandra Vučića.

„Tada ćemo izaći sa našim viđenjem rešenja, da li će se to nekom svideti ili ne, da li će to neko koristiti ili ne, to već nije na nama. Ne pretendujemo da je to nešto idealno, da je to rešenje koje će biti implementirano, ali se nećemo kriti iza parola, floskula i vrlo jasno ćemo reći šta mislimo”, rekao je Ljajić novinarima u Guči.

On smatra da bi i svaka druga politička stranka trebalo da ima jasan politički stav po važnom državnom pitanju.

„To je legitimacija svakog od nas… najlakše je da kažete da nemate stav ni oko tog pitanja, oko evropskih integracija, odnosa sa Rusijom, Zapadom. Znam da to verovatno ne donosi političke poene, ali bi svako od nas kao odgovoran političar morao da jasno iskaže kako vidi rešenje najkompleksnijeg državnog pitanja u ovom trenutku”, istakao je lider SDPS.

On je ponovio da rešenje vidi u tri faze, prvo je rešavanje ekonomskih pitanja, jer postoji interes da Srbija sarađuje sa Kosovom, da plasira svoju robu, navodeći da se tamo sada plasira dvostruko više robe nego u SAD.

To, kako kaže, može još da se uveća i da iznos razmene bude oko milijardu evra.

„Naš ekonomski uticaj može da bude velik, treba da otklonimo barijere u vezi sa tim”, rekao je Ljajić.

Podseća da se druga faza odnosi na pregovore oko ZSO, imovine i kulturne baštine, dok se treća faza odnosi na pregovaranje oko statusa Kosova u međunarodnim organizacijama uz uslov da Srbija ima benefite poput ubrzanja puta ka EU, finansijsku podršku za infrastrukturne projekte…

„Nakon toga bi usledio period od pet godina da vidimo kako to funkcioniše, da testiramo dogovoreno, a onda bismo imali konferenciju o rešavanju konačnog statusa”, naveo je Ljajić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Baraba says:

  Da taj ministar sam JA da prodamo Kosovo za 50 milijardi dolara I da zivimo ko ljudi svaka druga opcija ide ka tome da ga prodamo za dzabe

 2. Dule says:

  Slično kao sa Crnom gorom ! Neka im ponudi Anadoliju- slažem se!

 3. Dusan says:

  Americki igrac suptilno ubacuje vodu u usi. Ljaljicu nema pregovora oko Kosova. Srbska zemlja nije burgzdinica iz Novog Pazara !!! Sramota je da u opste razmissljas na taj nacin.

 4. miroslav mateus says:

  Svi na ovoj slici su ponizne sluge zapada, ne vidim nikog normalnog i casnog coveka. Sama slika govori sve, koliko su jadni i bedni, oni misle u svojim glavama da su neke velicine. Ja bih pre u zemlju propao od srama nego li da zivim njihov zivot. Pa jos imaju smelosti da lazu kako zive sa nekih 100-150000 din. plate, nemaju imovinu, nemaju ni automobile. A koliki su im racuni po belom svetu? Ovakve bednike mozes videti samo u Srbiji.

 5. Kosovac says:

  Rasim Ljajić radi za svoju opciju, pametno. Mislim, ne bi trebalo da ga opravdavamo, ali dok je Srba onakvih, ne treba da se ljutimo na Ljajića. Trebalo bi da obratimo pažnju na Srbe, a Ljajića pustiti da radi svoj posao, Lako je sa Ljajićem ako rešimo srpsko pitanje.

 6. RS says:

  polupismeni kreteni hoce da (se) rijese problem Kosova...da se najezis....ako dadnemo Kosovo,sledeca je Vojvodina, to je javno rekao bivsi njemacki ambasador u po Beograda...halo ljudi, ima li iko razuman!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *