ВУЧИЋ ДОБИО НОВЕ ПАЦКЕ од ММФ-а!

VUČIĆ DOBIO NOVE PACKE od MMF-a!

21 oktobra 2016

vucic- 720 567

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda nisu se saglasili oko nivoa povećanja plata i penzija, ali je planirano da razgovori o tome budu nastavljeni u narednih desetak dana.

Predstavnici MMF-a su u razgovoru sa premijerom pohvalili dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu kada je reč o boljim prihodima, boljoj naplati poreza i manjim rashodima, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tokom sastanka je istaknuto da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja.

Predstavnici misije MMF-a su naglasili da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i „Srbijagasa“.

Vučić je sa predstavnicima MMF-a, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, navodi se u saopštenju.

Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

KOMENTARI2 komentara

  1. SamjuelDeCanto says:

    Male plate. smanjene penzije, povećani komunalni računi i eto ti belaja, nema para na tržištu. Pogledajte i uporedite koliko se uplaćuje za loto svake nedelje, sve je manje novca uplaćeno. Škole stranih jezika nikada nisu bile u tako teškoj situaciji kao sada, cene pijačne robe padaju jer je promet mali pa i pored toga je promet znatno opao. MMF pravi od Srbije eksperimentalnu kolonijalnu oazu u kojoj ispituje nivo podnošljive bede. Dokle će još ići ne vidi se kraj.

  2. Vidoje Marjanović says:

    Muka mi je od razgovora kurjačkog sa `ebenim mmf-om! To vam kao ono "`bo lud zbunjenog". Samo što je kurjački u ovoj priči i lud i zbunjen. Nije važno - važno je da je `eben...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *