VUČIĆ: Dogovorili smo se mnogo toga sa Putinom

VUČIĆ: Dogovorili smo se mnogo toga sa Putinom

8 јула 2014

0807-2014--vucic-putin-03Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u razgovoru sa  ruskim predsednikom Vladimirom Putinom otklonjene sve prepreke  potpisivanju Ugovora o Južnom toku, da se potpisivanje ključnog dokumenta  može očekivati danas ili sutra i najavio dolazak šefa ruske drzave u  Beograd do kraja goidne.

„Veoma sam zadovoljan rezultatima posete,  i srdačnošću koju su pokazali naši domaćini, posebno predsednik Putin“,  rekao je Vučić novinarima ispred rezidencije ruskog predsednika gde su  oko dva sata razgovarali iza zatvorenih vrata.

Srpski premijer naveo je da je sa Putinom razgovarao o ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj saradnji dve drzave.

„Putin  je prihvatio moj poziv za posetu I veoma brzo, pre kraja godine, biće u  Beogradu. To, čini mi se, dovoljno govori o međusovnom uvažavanju i  saradnji koju Srbija ima sa Rusijom“, primetio je predsednik srpske  vlade.

„Takođe želim da kažem da smo sve što je bilo na putu  potpisivanju Ugovora o Južnom toku završili i sve dileme otklonili“,  istakao je Vučić.

On je ocenio da su rezultati razgovora s ruskim državnim vrhom dobri za Srbiju i njene građane.

Inače, Putin je na početku sastanka potvrdio da Rusija namerava da ojača odnose sa Srbijom, pre svega u ekonomsko-trgovinskoj sferi.

Vučić je, na ruskom jeziku, zahvalio Putinu na podršci i saradnji Rusije sa našom zemljom i izrazio očekivanje da će ključno pitanje – ugovor o Južnom toku – biti realizovano posle njihovog današnjeg susreta.

Glavne teme srpskog premijera i ruskih zvaničnika, juče i danas, su Južni tok, cena gasa, dugovi srpske strane, te Ukrajina.

Nakon razgovora Vučića i Medvedeva u četiri oka, a zatim i uz učešće clanova dve delegacije, potvrđeni su zajednički stavovi o mnogim značajnim pitanjima bilateralnih odnosa, ali i situaciji u vezi s krizom u Ukrajini, a kad je reč o eneregetskoj saradnji, Vučić je naveo da suštinska pitanja između dve strane više ne postoje, te da je osim toga ruska strana izašla u susret molbama Srbije, pa ostaje samo da se utvrde tehnički detalji u narednim danima.

VUČIĆ: BEZ UCENA PO PITANjU UKRAJINE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da nedvosmisleno svi smatraju da je mir u Ukrajini interes za sve strane i naglasio da po tom pitanju Rusija nije ničime ni opominjala a kamoli ucenjivala Srbiju.

Vučić je rekao da je Putin više puta ponovio da je mir u Ukrajin interes za sve.

Na pitanje da li Rusija od Srbije kao predsedavajućeg OEBS očekuje neku pomoć kada je u pitanju Ukrajina Vucić je odgovorio:

„Rusija doživljava Srbiju kao prijateljsku zemlju i Rusija ni na koji način, bilo čime nije ni opominjala a kamoli ucenjivala Srbiju“.  Kako je dodao, u razgovoru OEBS nije pominjan.

Jedna od tema je bilo i Kosovo, a Vučić je rekao da izrazio zahvalnost za rusku podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

KOMENTARI3 коментара

  1. Dragan says:

    Nemam reči, sem ako je ovo sve istina. ako je istina onda želim vam sve najbolje. i samo nemoj da sutra čitam kako je sve ovo bila laž. tad .s..............

  2. Hajduk Veljko says:

    i tako vucko vise neurla, mozdace kadse vrati malo da zaaa(u)vija, lize rane, tako je to kad izaziva M e c k u, kakoce gazdama da objasni podvijen rep?, videcemo ali evidentno Srbija treba da shvati gdece. RUSI nas bar nisu nikada bombardovali a pomagali i pruzali pomoc uvek jesu.

  3. mladen says:

    bravo ACO, tako je mi nemamo veceg prijatelja od ruskog i kineskog naroda i neprijatelja od No1 fasista u svetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u