ВУЧИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: „Не идем у Рејкјавик јер нећу допустити да понизе Србију и нећемо гласати за њихову резолуцију против Русије“

VUČIĆ DONEO ODLUKU: „Ne idem u Rejkjavik jer neću dopustiti da ponize Srbiju i nećemo glasati za njihovu rezoluciju protiv Rusije“

12 maja 2023

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

– Danas sam razgovarao sa Miroslavom Lajčakom. Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM, posebno na severu. Zabrinutost proističe iz strastvene potrebe Kurtija da izaziva rat i sukobe. Zabrinut sam što misle da nasilno misle da zauzimaju prostorije – naveo je Vučić.

O prisustvu na Samitu Saveta Evrope

Kazao je da je doneo odluku u skaldu sa dogovorom sa Anom Brnabić i ministrom Ivicom Dačićem da ne idu u Rejkajvik na Samit Saveta Everope.

– Odlučio sam da ne idem u Rejkjavik, Srbija neće glasati za njihovu deklaraciju, bićemo uzdržani. Mi time ne možemo da sprečimo usvajanje, ali će bar reći da nije doneta jednoglasno. Držao sam se povelje UN, principa. Tako da spremni smo da podržimo teritorijalni integritet Ukrajine, Moldavije, Gruzije, ali ne možemo tako lako da se odreknemo teritorijalnog integriteta Srbije.

KOMENTARI



5 komentara

 1. Kosovac says:

  Svi znamo da se Aleksandar Vučić profesionalno kurva kada je u pitanju Evropska Unija. Mi to ponekad opravdavamo, fol zato što on vodi politiku Miloša Obrenovića. Ali ovo današnje kurvanje je toliko amatersko da to vide i mala deca. Kukavica nema tri čiste da ode na sednicu i da glasa protiv, tako da upropasti sva ova neljudska nastojanja EU zapadnjaka, i pomeri im dupeta, a mi bismo mu pljeskali i slavili ga. Kao onaj vic kada je neko otišao kod direktora da mu sve skreše u brk, ali ga je direktor zeznuo, pa obrijao brkove. ……………Drugo, šta će mu amandman za Gruziju i Moldaviju, oni nisu tema. Ubacio je Gruziju i Moldaviju da bi sorošoidi EU s pravom odbili amandman kao pravno nepismeno sastavljen. ………………..Da vidimo majčinog sina da kada ova bulumenta odbije njegov amandman, da onda on sa tim jakim argumentom isključi Srbiju iz te pištoljske organizacije zvane Savet Evrope. Ili da traži da taj „Savet Evrope“ promeni naziv u realniji oblik i da se nazove „Savet Evropskih Podguznih Muva“.

 2. milorad5 says:

  pametno bolje da nas nema na radaru ionako će da isprde šta žel, ali to gubi na težini kad nema persone na koju da se istovare:)To je onda rekla-kazala ali kad je naš zvanični bilo koji predstavnik prisutan eee onda je to politički dogadjaj.Jer samim svojim prisustvom mi dajemo legitimitet takvim diplomatskim bućkurišima.Prisustvo NIJE obavezno ali povlači OBAVEZE i znači POSREDNO priznanje celog samita i SVEGA što se tamo isprdi uključujući i bolesne rezoluciej o srbiji..svakom našom NEPOTREBNOM diskusijom i pregovorima mi njiam dajemo municiju da dalje produbljuju svoje psihičko oboljenje,kada nas nema to je ...opet se ludak dere...ko zna zašto?Ima toaleta u koje se odlazi kad se mora ali ima i klozeta u koji se ne ulazi..bolje na livadi:)

  • Gagi says:

   milorad5... Hoces reci da su dosadasnje diskusije, samiti i pregovori bili od koristi. Ko im je to do sada davao municiju da pucaju po nama iz sve snage? Ako nekoga NE priznajes, ako ti taj neko pravi stetu i zlo, sta imas uopste sa njim da pricas i o cemu. Nego, slatki su predpristupni fondovi EU i donacije, jel da. Mnogi danas lepo zive od tih fondova, narod cemo naravno da zamlacujemo nacionalizmom i patriotizmom dok se lepo zivotari i planduje u Dubaiju. Nisam jos cuo, ali ocekujem, da se takodje razoruzavaju Srbi na KiM. To bi bila vanvremenska mudrost i vrhunski doprinos u iznalazenju odrzivog resenja za nasu okupiranu Srpsku teritoriju. Samo majstori guslajte nove junacke pesme i velicajte nasu "mudru" diplomatiju kojom se svakodnevno smanjuje nas suverenitet na okupiranoj nam i otetoj zemlji. Koji ste vi to "ljudi" i sa kakvom nas to mudroscu obasipate, kada ste dozvolili da nam preoravaju ono najsvetije, groblja i pocivalista nasih junackih predaka i mucenika koji su ginuli za tu teritoriju. Nesto tu debelo nije u redu, evidentno je da kako vreme prolazi, sve vise gubimo.

 3. lekovito bilje says:

  onomad rekose nece biti u Belogradciku povorka PRIDE,a sta bese ...vreme ce pokazati

 4. EkRostand says:

  Za domaću javnost hrabre izjave,a za koji dan eto Vučićija u Rejkjaviku.Poslije će reći da je bolje da smo prisutni nego odsutni,bla,bla,kenj,ser...ne može se odbiti naređenja vrhovnog gaulajtera Srbije Satanofora Hila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *