VUČIĆ: Država je ubila Ćuruviju

VUČIĆ: Država je ubila Ćuruviju

29 decembra 2013

Aleksandar VučićDržava je izvršila likvidaciju Slavka Ćuruvije, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da su direktni izvršioci ubistva i dalje živi.

Vučić je gostujući na TV Pink istakao da govori kao pravnik i podvukao da će se uskoro „pokazati i dokazati“ da je Ćuruviju likvidirala država, vlast koja je ubijala neistomišljenike i protivnike.

„To je strašan problem za našu zemlju“, rekao je Vučić i dodao da je jasno da je reč o vlasti, čiji je deo i sam bio, ali je naglasio da nije u tome učestvovao, niti je bilo šta o tome znao.

Prema njegovim rečima, bio je potreban veliki pritisak na nadležne organe da bi se došlo do činjenica i rekao je da je Komisija za istraživanje ubistava novinara uz mnogo truda pokazala rešenost da se reše slučajevi.

On je istakao i da je u prethodnih 14 godina od ubistva Slavka Ćuruvije pokušano da se spinuje sa pričama da „izvršioci odavno nisu među živima“ i da se tako odustane od istrage, a zatim je naveo da su direktni izvršioci i dalje živi.

Vučić je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

Govoreći o članstvu Srbije u EU, Vučić je ocenio da je cilj 2020. godine teško ostvarljiv, ali moguć cilj.

Vučić je rekao da je moguć završetak pregovora za šest godina i punopravno članstvo u Uniji, ukoliko sprovedemo reforme, a otvaranje pregovora sa EU je, po njegovom mišljenju, jedan od najvažnijih uspeha postignutih 2013. godine.

„Očekujem još problema na putu u EU, ali je taj put jasan“, rekao je Vučić.

On je rekao da se Srbija u spoljnoj politici pokazala kao ozbiljan partner i da ima kao nikad u novijoj istoriji dobre odnose sa Rusijom, Amerikom kao i Kinom.

Vučić je rekao da otvaranje pregovora sa EU nije bilo lako, da su tome prethodili teški pregovori i da su veliku ulogu u tome imali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vlada, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miško says:

    ISTINA oslobađa! Ko je bio Ćuruvija? Sam je govorio za sebe da je bio rdnk DB Jugoslavija, pa je prešao u SIV u propagandno odeljenje,pa u dnevni list Borba. Kasnije je osnovao dnevni list Telegraf i prva stanica je bila sa velikom pesnicom, simbolom Otpora. Drugi put naslov je glasio da Šešelj zarđalim kašikama klao babe!? Pred bombardovanje SRJ, bio je svedok u Američkom kongresu gde je zakukavao na stanje u Srbiji optuživši sopstvenu zemlju!? Posle svedočenja Američki Kongres je dao odobrenje o bombardovanju SRJ. Ćuruvija se vratio u Srbiju...... Gde su ubice srbskih novinara poginulih u hrvatskoj, Kosovu I Metohiji i dr. Ko je gospodin Ćuruvija , ko ga je finansirao i za koga je radio!? Istina za sve!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *