ВУЧИЋ: Држава разматра увођење обавезног војног рока

VUČIĆ: Država razmatra uvođenje obaveznog vojnog roka

21 avgusta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.

On je rekao da to zavisi od analiza Ministarstva odbrane i toga da li finansijska sredstva to budu dozvoljavala.Kako je precizirao, u zavisnosti od analiza i finansija, razmatra se mogućnost da on potraje tri do šest meseci, ali da nikakva odluka još nije doneta.

– Nije opcija godinu dana, mislim da je to predugo. Još uvek o svemu razmišljamo – kazao je Vučić.

Vučić je pojasnio da se trenutno razmatraju svi aspekti tog eventulanog poteza, do koje godine i na koji način bi on bio sproveden. Kazao je i da bi oni koji vojsku završe, imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

– „Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas – podvukao je Vučić.

On se osvrnuo na kritike javnosti koje bi mogle da uslede posle takvog poteza i naveo da su one neminovne u svakom slučaju, bilo obaveznog vojnog roka ili ne.

Rekao je da kada se pomene ponovno uvođenje, kažu „opet biste da ratujete“, a do juče je bilo zašto nema vojnog roka.

– Dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju vojske, Kosova i ekonomije i svega… Ne plašim se kampanje protiv služenja vojnog roka, narod je doboljno pametan da prepozna ko radi u njegovopm, a ko protiv njegovog interesa – rekao je Vučić, istakavši da su „do juče govorili da su nam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milan says:

  Malo patriotizma i to koji će biti sproveden o kukovom letu, pa onda opet nazad u izdaju ... Pronađite na jutjubu video: "Istorijski govor monaha Antonija: Od Vučića do sada nije bilo većeg izdajnika"

 2. Zoran says:

  Do juce mi nemamo neprijatelja, p apreko kupovine oruzja, do obaveznog vojnog roka. I Srbije sve to guta.

  • Milan says:

   Te avione da nisu nabavili odnosno dobili na poklon od Rusije zbog kontrole neba i to po medjunarodnim propisima morali bi da angažuju i plaćaju neku drugu državu da im to uslužno vrši. Obavezni vojni rok i jeste potreban. Svako će nas sa zadovoljstvom napadati, mamimo nevolju, ako ostanemo ovako pacifikovani.

 3. Velika Metla says:

  Uvođenje obaveznog vojnog roka će da dovede do toga,da će vakcinama i ostalim "vidovima"potrovati i ovo malo zdrave srbske omladine,a malo je takve omladine ostalo u Srbiji! Odnos prema tim eventualnim vojnicima će biti kao što je i odnos prema vojnicima u naci-americi! Šutnu ga pošto ga iskoriste!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *