Vučić i Dačić dogovorili okvir

Vučić i Dačić dogovorili okvir

24 avgusta 2013

vucic_dacic_1Funkcioner SPS-a Branko Ružić kaže da su lideri vladajućih stranaka SNS i SPS dogovorili okvir rekonstrukcije vlade – u strukturalnom i personalnom smislu.

Ružić je rekao da posle sednice predsedništva tih stranaka, očekuje da Predlog za izmenu i dopunu zakona o ministarstvima uđe u proceduru već tokom sutrašnjeg dana.

„Očekujem da novu vladu i novi personalni sastav vlade dobijemo praktično za vikend ili početkom iduće sedmice“, kazao je Ružić Tanjugu.

On je precizirao da će se sednica Predsedništva SPS, na kojoj će se razmotriti svi elementi buduće rekonstrukcije, kako je kazao, vlade premijera Dačića, održati sutra posle sednice Vlade, oko podneva.

Na pitanje da li su na sinoćem sastanku Aleksandra Vučića i Ivice Dačića rešene nesuglasice o kojima se govorilo u javnosti, Ružić je kazao da te spekulacije nisu utemeljene u činjenicama.

„Ne bih rekao da ima bilo kakvih nesuglasica. Strateški gledano mi, delimo zajednički vrednosni sistem, pre svega u interesu građana i želimo da iznađemo koncenzualni pristup u realizaciji svih ciljeva u ovoj novonastaloj situaciji“, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, želimo da idemo brže ka Evropi i da socijalno-ekonomsku situaciju, koja nije na zavidnom nivou, maksimalno popravimo i nastavimo one ciljeve na kojima se već pokazao veliki rezultat, poput borbe protiv korupcije.

Govoreći o tome šta građani mogu da očekuju posle rekonstrukcije vlade, Ružić je naveo da se mogu očekivati mnogo dinamičnija, bolja rešenja, socijalno, pravedno okruženje i državna vlast koja će ozbiljnije krenuti u realizaciju ciljeva.

Ružić je u Brusu prisustvovao potpisivanju novog koalicinog sporazuma između SNS, SPS, URS, DSS i Grupe građana „Preobraženje“.

U Brusu je pre nekoliko dana smenjen predsednik opštine Zoran Obradović iz SPS, a prema novom koalicionom sporazumu mesto budućeg predsednika pripašće naprednjacima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *