Vučić i Dačić: Ova Vlada je radila dobro, ali može mnogo bolje

Vučić i Dačić: Ova Vlada je radila dobro, ali može mnogo bolje

27 jula 2013

277444_vlada4-beta_fPredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prvi premijer vlade koja se rekonstruiše da bi bila još bolja i prvi premijer koji nakon godinu dana izlazi pred javnost s rezultatima, a sve to, naglasio je dokaz je da ta vlada postoji zbog Srbije a ne zbog sebe.

Na konferenciji za novinare povodom godinu dana od formiranja kabineta njegov je prvi čovek istakao da Srbija od evropskog parije postala zemlja o kojoj se u svetu lepo govori, a naš cilj, dodao je, da promenimo Srbiju.

„Vodili smo politiku bez maski i ovo je prva vlada koja uprkos teškoj situaciji uživa poverenje građana koji od nje očekuju da će biti bolje“, kazao je Dačić istakavši da je zadovoljan radom svog kabineta a posebno rezultatima.

Najvažnije postignuće ove vlade što je unela novinu u politički život Srbije – neuporedivo veću odgovornost, ozbiljnost i posvećenost poslu i podigla lestvicu kad je reč o ciljevima i rezultatima, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Dve stvari su izgledale nemoguće, a sad su činjenice – Srbija dobila otpočinjanje pregovora i povela snažnu borbu protiv korupcije, a cilj za naredni period je modernizacija Srbije, odnosno napredak srpske ekonomije, dodao je Vučić.

Smanjenje nezaposlenosti je cilj – dogodine 40 do 50 hiljada nezaposlenih manje.

Ako ne restrukturiramo javni sektor „poješćemo“ sami sebe, dodao je Vučić.

VUČIĆ: IMAĆEMO NOVU VLADU, ZNAM IME NOVOG MINISTRA ODBRANE

Vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se oko 20. avgusta u Skupštini Srbije raspravljati o novoj, „rekonstruisanoj vladi“, koju će, prema njegovim očekivanjima, činiti isti koalicioni partneri, dok će novi ministar odbrane biti poznat narednih dana.

Vučić je rekao da očekuje stav URS, ali je istakao da je većinska podrška u Skupštini u svakom slučaju nesporna.

„Od URS-a očekujem odgovore i u narednim nedeljama znaće se ko, šta, kako, kao i koje poslove će obavljati u Vladi Srbije“, rekao je Vučić u Pančevu posle obilaska Specijalne brigade.

Na pitanje ko bi, ukoliko stigne negativan odgovor URS-a, tu stranku mogao da zameni u rekonstruisanoj vladi, Vučić je rekao da se o tome ne bi izjašnjavao pre razgovora sa svim koalicionim partnerima, ali da on lično nije razmišljao o drugim strankama, osim postojećih, koje bi činile novu vladu.

„Imaćemo većinu poslanika u skupštini“, kazao je vicepremijer i dodao da će rekonstrukcija biti sveobuhvatna i da će to biti „praktično nova vlada“.

On je rekao da SNS ima rešenje za mesto ministra odbrane, ali nije želeo da otkriva o kome je reč.

„Ne znam ko bi drugi osim nekog iz Srpke napredne stranke u ovom rasporedu snaga to mogao da bude. Ja znam ko je to, a znaćete i vi u narednih nekoliko dana“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da će biti razdvojeno premijersko mesto od ministra policije, Vučić je odgovorio da on nije ni premijer ni ministar policije.

Potpredsednik vlade je i ovoga puta ukazao da glavna tema rekonstrukcije nisu personalna rešenja već promena standarda ponašanja prema građanima, a da je malo onih koji žele da vide da se mnogo toga menja.

„Plašim se da su promene u Srbiji ne tako lake, ali do njih moramo doći“, rekao je Vučić i dodao da je razočaran pisanjem onih koji, kako je ocenio, potcenjuju sve i kažu „nije vam ovo neka rekonstrukcija“.

„To je licemerje. Šta je još to trebalo da uradimo kada smo od sedam promenili četiri ministra“, naglasio je Vučić i istakao da je namerno danas obišao Specijalnu brigadu u Pančevu jer o toj brigadi niko ništa negativno ne može da kaže.

Vučić je dodao da je prisustvom u Pančevu želeo da pokaže da je ono što se radi mnogo važnije od toga ko je bio i ko će biti, aludirajući na promenu ministra odbrane.

On je zaključio da rekonstrukcijom vlade treba da se omogući sistem sa više odgovornosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gojko B. says:

    Nevidim , da je išta dobro urađeno . Verovatno , od strane Vučića , nešto jeste . Od Dačića ama baš ništa . . . Nego odkako je ova vlada na vlasti , većina je iz predhodne vlade . Uspeli su da opstanu, dali će ponovo , videćemo. Ama baš nisu ništa uradili . Već nam je uz sva obećanja Dačić uće govorijo u ciljevima svoje vlade . Koja je poskupila život ovog narod . Još su nastavili da se podređuju svojim tutorima . Kao predsednik vlade , on nema snage da se suprostavi svojim tutorima . . . Zato bi trebo da prizna sebi da nije sposoban da bude premijer. Ako ima i trunke moralne odgovornosti . . .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *