VUČIĆ I DODIK: Rezolucija EP ne doprinosi saradni u regionu

VUČIĆ I DODIK: Rezolucija EP ne doprinosi saradni u regionu

29 novembra 2014

vucic_620x0 dodik 876Poslednja rezolucija koju je usvojio Evropski parlament, ni na koji način ne doprinosi unapređenju saradnje među državama i narodima Zapadnog Balkana, ocenili su danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Vlade Srbije, Vučić i Dodik su, na sastanku u Beogradu, razmenili stavove o političkoj i ekonomskoj situaciji u regionu i saglasili še da su mir, politička tolerancija i trpeljivost, kao i puna stabilnost, uslovi za napredak Republike Srbije i Republike Srpske.

Tokom razgovora konstatovano je da, u skladu sa Zakonom o specijalnim i paralelnim vezama, neophodno je dodatno unaprediti privrednu saradnju između Republike Srbije i Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.

Evropski parlament je u četvrtak usvojio rezoluciju o lideru radikala Vojislavu Šešelju u kojoj se Haški tribunal poziva da preispita uslove njegovog puštanja na slobodu, a srpske vlasti da se ograde od njegovih izjava.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dunja says:

    Da je sreće da ovako zajedno STVARNO zbrišemo iz eunato zagrljaja....

  2. Za Srbiju says:

    Šešelj je srušio autoritet haškog tribunala, a uskoro će i EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *