VUČIĆ I PUSIĆ: Nema povlačenja međusobnih tužbi

VUČIĆ I PUSIĆ: Nema povlačenja međusobnih tužbi

24 februara 2014

vucic-aNeće biti povlačenja međusobnih tužbi za genocid, ali sudovi nek se bave pitanjima iz prošlosti, a mi ćemo se baviti budućnošću, rekli su posle sastanka u Beogradu Vesna Pusić i Aleksandar Vučić.

Nedelju dana uoči glavne rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid, u Beograd je došla prva potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić. Posle sastanka sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem saopšteno je da tužbe neće biti povučene.

Tema razgovora bila su, kako je rekao Vučić, sva važna pitanja, ekonomska saradnja, problemi nestalih osoba na kojima insistira hrvatska strana, stambeno zbrinjavanje izbeglica na kojem insistira srpska strana, pitanje ćirilice i latinice.

Pusićeva i Vučić saopštili su da neće biti povlačenja međusobnih tužbi za genocid, ali su se saglasili da sudovi treba da se bave pitanjima iz prošlosti, a da zvaničnici dve države treba da se bave pitanjima koja su važna za budućnost.

Vesna Pusić popodne treba da se sastane s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *