Vučić i Putin dogovorili model isplate duga za gas

Vučić i Putin dogovorili model isplate duga za gas

5 novembra 2014

putin-vucic-foto-dado-dilas-1413461660-581823Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u večerašnjem telefonskom razgovoru dogovorili su način saradnje po svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog gasa Srbiji i model isplate dugova.

Predsednik Putin je prihvatio molbu premijera Vučića o povoljnijem načinu snabdevanja gasom tri velika srpska hemijska kombinata, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić i Putin su dogovorili da ostanu u redovnom kontaktu kako bi na partnerskim i prijateljskim osnovama rešavali sva pitanja od zajedničkog interesa, navedeno je u saopštenju.

Saopštenje o razgovoru Putina i Vučića stiglo je i iz Kremlja. Pres služba Kremlja saopštila je da je ruski predsednik razmotrio sa predsednikom Vlade Srbije tok realizacije dogovora postignutih u okviru posete šefa ruske države Srbiji u oktobru. Kremlj navodi da su Putin i Vučić razgovarali telefonom na inicijativu srpske strane.

Srbija duguje 200 miliona evra Rusiji za gas, a premijer je ranije objasnio da taj dug ne osporavamo, ali da bi za našu zemlju bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do marta isplati celu sumu.

Premijer je ranije, najavljujući razgovor s šefom ruske države, objasnio da je reč o modelu finasniranja, načinu isplate i rokovima isplate srpskog duga koji, kako je rekao, niko ne spori.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *