ВУЧИЋ И ПУТИН РАЗГОВАРАЛИ О КОСОВУ

VUČIĆ I PUTIN RAZGOVARALI O KOSOVU

10 septembra 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.„Posebna pažnja posvećena je problemima rešavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra“, dodaje se u saopštenju.

Putin je potvrdio predsedniku Srbije nepromenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rešenja o Kosovu koji je prihvatljiv za Beograd i koji mora da odobri Savet bezbednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik izjavio je o svojoj spremnosti da nastavi da blisko komunicira po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

„Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. James Bond says:

    Bla bla bla..uvek isti tekst kako ruska strana ceni srbiju...i tako sto puta isti clanci...nadjite nesto dublje, konkretnije, a ne demagogiju

  2. Nine says:

    I na RTS (naše pravo da ne znamo ništa) ni manje ni više izjavi da mu se Putin izvinio zbog izjave Marije Zaharove, koju podržavaju svi stanovnici ove zapadne kolonije kojima je Srbija na srcu. Da li se on izvinio Vladimiru Putinu i Sergeju Lavrovu za svoju izjavu da je gori onaj ko je Mariju Zaharovu postavio na mesto portparola najveći lažov na političkoj sceni Srbije ne reče ništa. Izvinjenje i od Putina i Lavrova može očekivati kad se mrtav konj ritne. Do odlaska sa ekipom "stručnjaka za kišu" u Vašington, gde je od gospodina pred kojim je sedeo na hoklici, posle potpisivanja sporazuma sa Hotijem, dobio naliv pero i plastičnu kopiju ključa od bele kuće, bilo je: Lukašenko prijatelju, Si brate, Putine druže, a onda svima okrenuo leđa. Ne reče šta su mu poručili oni koji su ga sačekali ispred "fabrike laži". Verovatno je dobio ogroman aplauz za najveće poniženje koje je doživeo i on i Srbija, o čemu bruje svi mediji u Evropi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *