ВУЧИЋ И РУСИ ПОТВРДИЛИ! Мигови стижу у марту!

ВУЧИЋ И РУСИ ПОТВРДИЛИ! Мигови стижу у марту!

15 децембра 2016

155106-mig-29-4

Премијер Србије Александар Вучић изразио је данас наду да ће шест авиона Миг-29 из Русије, који ће бити набављени за потребе Војске Србије, стићи већ у марту идуће године и најавио да ће у наредном периоду бити набављено и 13 хеликоптера за потребе оружаних снага и полиције.

Вучић је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће више детаља о авионима бити познато након што уговор буде потписан у Москви, али је подсетио да Србија већ има четири авиона тог типа и да ће, након тога, од идуће године Војска Србије моћи да рачуна на једну ловачку ескадрилу од 10 летелица.

Он је оценио да такве борбене могућности немају све државе настале на територији бивше Југославије заједно, а да ће Србија по том питању моћи да се пореди и са неким земљама NATO из окружења.

Говорећи о набавци хеликоптера, Вучић је рекао да је план да се набави шест наоружаних транспортних хеликоптера за потребе специјалних снага, да ће три бити за потребе Министарства унутрашњих послова, као и да се четири летелице очекују као донација.

Премијер је, такође, најавио додатна улагања у војну индустрију.

Министар одбране Зоран Ђорђевић потврдио је данас да ће донација шест ловачких авиона Миг-29 бити предмет разговора током посете премијера Србије Александра Вучића Русији, која је заказана за 21. децембар.

„Услови и даља модернизација и развој тих авиона као и наше ловачке авијације зависиће од тих договора са Руском Федерацијом и тога што премијер буде договорио“, казао је Ђорђевић након потписивања Уговора о донацији Директората цивилног ваздухопловства за набавку опреме за хеликоптере.

Додао је да се неће стати само на развоју ловачке авијације, већ ће се радити и на јачању свих осталих војних сегмената – пешадије, артиљерије и противваздушне одбране.

„У зависности од тога како буду текли планови и договори, обавештаваћемо јавност“, рекао је Ђорђевић.

Навео је и да је циљ да се наменска индустрија и ремонтни заводи оспособе не само за потребе Војске Србије, већ и за извоз.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u