ВУЧИЋ И РУСИ ПОТВРДИЛИ! Мигови стижу у марту!

VUČIĆ I RUSI POTVRDILI! Migovi stižu u martu!

15 decembra 2016

155106-mig-29-4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će šest aviona Mig-29 iz Rusije, koji će biti nabavljeni za potrebe Vojske Srbije, stići već u martu iduće godine i najavio da će u narednom periodu biti nabavljeno i 13 helikoptera za potrebe oružanih snaga i policije.

Vučić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će više detalja o avionima biti poznato nakon što ugovor bude potpisan u Moskvi, ali je podsetio da Srbija već ima četiri aviona tog tipa i da će, nakon toga, od iduće godine Vojska Srbije moći da računa na jednu lovačku eskadrilu od 10 letelica.

On je ocenio da takve borbene mogućnosti nemaju sve države nastale na teritoriji bivše Jugoslavije zajedno, a da će Srbija po tom pitanju moći da se poredi i sa nekim zemljama NATO iz okruženja.

Govoreći o nabavci helikoptera, Vučić je rekao da je plan da se nabavi šest naoružanih transportnih helikoptera za potrebe specijalnih snaga, da će tri biti za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da se četiri letelice očekuju kao donacija.

Premijer je, takođe, najavio dodatna ulaganja u vojnu industriju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević potvrdio je danas da će donacija šest lovačkih aviona Mig-29 biti predmet razgovora tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, koja je zakazana za 21. decembar.

„Uslovi i dalja modernizacija i razvoj tih aviona kao i naše lovačke avijacije zavisiće od tih dogovora sa Ruskom Federacijom i toga što premijer bude dogovorio“, kazao je Đorđević nakon potpisivanja Ugovora o donaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva za nabavku opreme za helikoptere.

Dodao je da se neće stati samo na razvoju lovačke avijacije, već će se raditi i na jačanju svih ostalih vojnih segmenata – pešadije, artiljerije i protivvazdušne odbrane.

„U zavisnosti od toga kako budu tekli planovi i dogovori, obaveštavaćemo javnost“, rekao je Đorđević.

Naveo je i da je cilj da se namenska industrija i remontni zavodi osposobe ne samo za potrebe Vojske Srbije, već i za izvoz.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *