ВУЧИЋ И СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ ПОТВРДИЛЕ: Србија није слала терористе на Мила

VUČIĆ I SLUŽBE BEZBEDNOSTI POTVRDILE: Srbija nije slala teroriste na Mila

24 oktobra 2016

03-srbija-teroristi_620x0

NAŠE bezbednosne službe došle su do potpuno pouzdanih podataka da niko iz zvaničnih struktura Srbije nije učestvovao u događajima u Crnoj Gori tokom nedavnih parlamentarnih izbora – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, to će biti predočeno i na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koju je zakazao predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Očekuje se da upravo glavna tema bude hapšenje 20 državljana Srbije u Crnoj Gori, tokom izbornog procesa, a zbog sumnje da su pripremali napad na institucije te zemlje i otmicu crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić kome je određen pritvor.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao nam je da će, između ostalog, na dnevnom redu biti i moguća umešanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori

– Po nalogu predsednika Vlade Vučića, biće održana sednica Biroa na kojoj će se razgovarati o tri veoma važne teme. Pored moguće umešanosti naših državljana u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, pričaće se i o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala.

Stefanović očekuje da će brzo i pravovremeno reagovanje svih službi bezbednosti, kao i do sada, dati rezultat:

– Iznećemo premijeru sve važne informaciuje do kojih smo došli u prethodnih nekoliko nedelja.

Premijer Vučić je još u subotu nagovestio da naše službe imaju informacije do kojih ni Crna Gora još nije došla.

Kako „Novosti“ saznaju, na sednici će biti reči o prisustvu agenata CIA i drugih obaveštajnih službi u našoj zemlji.

One su se, prenose nam naši izvori, poslednjih meseci naročito aktivirale o čemu svedoče i kontraobaveštajne akcije naših operativaca tokom koje su i razotkriveni brojni slučajevi špijunaže.

Da podestimo, operativci BIA nedavno su u saradnji sa policijom priveli visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije pod sumnjom da je službenicima CIA u Beogradu, odavao poverljive informacije MUP.

Takođe, početkom septembra operativci BIA uhapsili su državljanina Srbije Čedu Čolovića, koga je vrbovala hrvatska vojna obaveštajna služba i koji je priznao krivicu.

PODGORICA „ZAOKRUŽUJE“ SLUČAJ

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je u nedelju da je „pokušaj terorističkog akta“ u toj zemlji nešto što treba da zabrine:

– Vrlo brzo ćemo imati zaokružen čitav slučaj, koji će pravno i procesno biti čist kao suza.

KOMENTARIJedan komentar

  1. test says:

    Pa da, niste vi "slali teroriste na mila" nego ste u savezu sa njim smislimi ovu dramu da milo dobije koji glas vise i da zabaruska sve druge nepravilnosti izbora. To sto su izbori u CG pokradeni i trebali bi biti ponisteni zbog neregularnosti a i zbog ovog skandla nikome nista (kao i u Srbiji). Kako ce milo da ti vrati ovu uslugu vucicu (ili si ti njemu bio duzan - vrana vrani oci ne vadi)? Ko vas ne zna skupo bi vas platio !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *