ВУЧИЋ: Идем у Сребреницу!

VUČIĆ: Idem u Srebrenicu!

8 jula 2015

03-vucic_620x0 6587678Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna na pomirenje, ali ne i na poniženje, kao i da SB UN nije ni pokušao da napravi korak ka pomirenju, te da to mogu samo mi, Srbi i Bošnjaci.

Savet bezbednosti ni sutra neće doneti rezoluciju o Srebrenici, uveren je premijer Aleksandar Vučić koji je rekao da je lično dobio takve garancije i dodao da misli da nema mogućnosti da dođe do promene u tom stavu.

Osim, kako je rekao, ako ne dođe do teksta koji ne bude ni nalik tekstu koji je do danas postojao.

To, kako je rekao, nije pitanje mogućnosti i mi zbog toga ne seirimo.

„Smatramo da ta rezolucija nije imala za smisao pomirenje“, rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije.

Srbija ovu vest, rekao je Vučić, ne doživljava kao pobedu jer u Srebrenici, kao i bilo gde drugo na prostoru bivše Jugoslavije, nema pobednika već samo žrtava koje zahtevaju pijetet i poštovanje.

„To možeo da uradimo samo mi pravoslavni i muslimani, Srbi i Bošnjaci koji živimo na ovim prostorima“, rekao je premijer.

Srebrenica i svako drugo, svako srpsko stratište, jeste pre svega prvo naš veliki greh, bol i opomena, opet nikom drugom nego nama, koji smo ovde omeđeni tim grobnicama, naveo je.

„Ne likujemo kao što nismo želeli da licitiramo brojem žrtava niti da negiramo odgovornost za taj zločin“, rekao je Vučić citirajući Konfučija koji je rekao: „Da je žovek spreman na pomirenje, ali se ne ponižava, hulja se ponižava, ali Srbija neće biti hulja…“

Hoćemo, kazao je, najiskrenije da pružimo ruku svim svojim susedima.

„Hoćemo da im pomognemo da uđemo u dijalog. Samo nećemo poniženje.

Kao što smo rekli pokazaćemo da imamo hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti po cenu ličnih karijera suprotstavićemo se nekim od najvećih sila braneći otadžbinu, plavo, crveno, belu zastavu i pokažeo da Srbiju niko ne može da gazi“, naveo je Vučić.

VUČIĆ: NEMA KOLEKTIVNE KRIVICE NI SRBA NI HRVATA NI BOŠNJAKA

Svaki zločin ima i prezime i u Kravici i Bratuncu i Srebrenici i Jasenovcu i Jadovnu i svakom drugom mestu i nema kolektivne krivice ni Srba ni Hrvata ni Bošnjaka, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić nakon sednice Vlade Srbije posvećene današnjim dopgađanjima na Savetu bezbednosti koji je raspravljao o Rezoluciji o Srebvrenici.

VUČIĆ: PREDSTAVLJAĆU SRBIJU U SREBRENICI 11. JULA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavljaće Srbiju u Srebrenici 11. jula, odlučila je, jednoglasno, Vlada Srbije na večerašnjoj sednici.

Odluku je saopštio premijer na večerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je istakao da je Srbija spremna na pomirenje, ali ne i na poniženje.

Na pitanje da li postoje neki uslovi potrebni za njegov odlazak u Srebrenicu, Vučić je rekao da njega nikakvi bezbednosni uslovi ne zanimaju, ako je neko mislio na te uslove.

„Mene bezbednosni uslovi ne zanimaju. Bitno mi je šta o tome misle Ćamil Duraković, Majke Srebrenice i bošnjački član Predsedništva BiH“, rekao je Vučić, uz opasku da će, naravno, organizatorima biti teško da pripreme njegovu posetu s obzirom na sve što je izrečeno ovih dana i sve što se događalo.

SRBIJA ĆE USPETI DA IZBEGNE DA POSTANE JEDINI NAROD OPTUŽEN ZA GENOCID

Vlada Srbije je danas imala brojne konsultacije sa različitim predstavnicima članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ličnio sam dobio garancije da rezolucija o Srebrenici ovako kako je preložena sigurno neće biti usvojena, izjavio je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija će uspeti da izbegne da postane jedini narod na svetu otužen za genocid i zahvalni smo vladama Kine, Rusije, Venecule, Angole i još nekih zemalja koje su bile spremne da nam pomognu, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle večerašnje sednice Vlade Srbije.

On je naglasio da ono što se danas desilo u Ujedinjenim nacijama Srbija ne doživljava kao pobedu, jer ostaje činjenica da su Srebrenica i svako drugo stratiše naš bol.

KOMENTARI18 komentara

 1. ja says:

  pa ćeš ti da odeš u Srebrenicu i učiniš ono što Britancima nije uspelo?

 2. Babana says:

  Proklet bio olosu i veleizdajnice! Znalo se jos davno da ces ici u Srebrenicu, ti si britanski agent! Nego zajebali te Rusi, stavit ce veto prljavim englezima i fasistickoj olosi! E moj ludi i blesavi Srpski narode... Samo tako nastavi, cuti i gledaj Pink... Ma bre, sta me boli uvo za politiku

 3. teletabis says:

  Pa još pre desetak dana Kirbi je rekao da Vučić ide u Srebrenicu. Mali sivi hrčak nema izbora kad gazda naredi. Tako je to kad si nečiji rob.

 4. Vujadin says:

  Gnjido, šljamu, nemoj zaboraviti poljubiti Muniru u dupe.

 5. Maksim says:

  Ko je god očekivao drugačiji ishod, treba da preispita svoja uvjerenja. Sa ovom garniturom vlasti srpski narod je na silaznoj spirali nestanka. Vučićeva demagogija o tome da treba "da pružimo ruku svim svojim susedima" je isto što i puštanje jagnjeta u vučji tor.

 6. Radikal says:

  Putuj igumane!

 7. Za Srbiju says:

  Daće Bog da se ne vratiš, jer ti muslimani spremaju "doček".

 8. Za Srbiju says:

  Kako da Kina i Rusija ulože veto, kad ova fukara ide u Srebrenicu?

 9. deda mraz says:

  Vucibatina komunisticka sve radi da nas dokrajci kao narod,ali Rusi znaju da je on sljam i ovi oko njega i oni cej sigurno zbog Srba kao naroda uloziti veto jer znaju da je narod za Rusiju a sljam komunisticki od 1945 nas je kao narod udaljavao od Rusije i isporucivao posle toga djelatima da nas unistavaju.Ide poturicama,komunistickoj naciji da se izvinjava sto su dobili ono sto su zasluzili.

 10. Goran says:

  Ljudi moji sto se brinete ,,,,,,,,,,pa Kinezi i Rusi vrlo dobro znaju da Vucko nije predstavnik Srpskog naroda . Ova njegova setnja ce mu sigurno biti i posljednja , on je mnogo mizerniji od najveceg mjerljivog dna sto ljudska civilizacija moze izmjeriti. Covijek koji od samog pocetka posla kojeg obavlja , radi protiv vlastitog naroda ,,,,,on nije dno ,,,on je dno dna

 11. vuk SAMOTNJAK says:

  DABOGDA TE STIGLA KLETVA MUCENIKA KNEZA, DA OD TEBE NE OSTANE TRAGA DA SI IKADA POSTOJAO. SEME TI SE U SEMENU UTRLO ZA VJEKI VJEKOV, AMIN!

 12. miloš says:

  Ko je mogao od šiptara i očekivati nedoumicu, znao si od prvog dana, nego si se tek sada odlučio !

 13. rale says:

  FUKARO,DAĆE BOG DA SE NE VRATIŠ..

 14. Milos says:

  Nisam ni sumnjao . Mozes tamo i da ostanes .

 15. Apis says:

  Necu nikoga podsecati koliko je danas tesko biti Srbin. O tome se mogu i verovatno hoće pisati romani i studije. Da li je neko pomislio da u 21 veku pred ocima celog sveta azdaja proguta Irak, Libiju, Egipat, Siriju i u sred evrope napravi dzunglu punu kanibalskih plemena. Nas su otpisali za nas mesta nema. Pa ako smo otpisani pomolimo se Bogu da nas primi u raj ili da nam da pobedu na svojoj zemlji jer tuđe ne trazimo. Posle molitve ustanimo na noge i glasno recimo azdaji da ce im nasa kost pisesti u grlu. Da ne priznajemo vođe koje su nam oni instalirali niti izvinjenja i obecanja koje taj olos izgovara u nase ime. Picousti Vucić moze i da se osuneti u Srebrenici ako ima sta ali mi necomo biti turci. Picousti nek ide u EU koja se upravo raspada a mi ćemo tamo poć kad krenu RUSI.

 16. Vanja says:

  Idi u Srebrenicu bitango izdajnicka ali se slobodno ne vracaj u Beograd. Naci ces mesto cistaca klozeta u Zagrebu.

 17. s@Ša says:

  Idi dabogda i tebe ukupali tamo gnjido pederska,zar te ni malo ološo nije sramota da se klanjaš koljačima Srba !

 18. Milan says:

  Nije mi namera da ocenjujem prethodne komentare ali su me svi odreda nasmejali i pokazuju kakvu podršku ima u Narodu taj tip, ta naša kolektivna nesreća i sramota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *