ВУЧИЋ: Идем у Ватикан код папе да молим да не признају Косово, много тога да молим

VUČIĆ: Idem u Vatikan kod pape da molim da ne priznaju Kosovo, mnogo toga da molim

30 avgusta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u septembru i oktobru sastati sa velikim brojem zvaničnika iz sveta, kao i da će posetiti Vatikan i sastati se sa papom Franciskom.

„Idem i u Vatikan kod pape da ih molim da ne priznaju Kosovo. Mnogo toga da molimo i da radimo za našu zemlju“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.On je najavio da će se sastati sa 15-20 državnika, kao i da bi trebalo da se obrati Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Vučić je rekao da će u Srbiju doći turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, kao i češki predsednik Miloš Zeman, dok će premijer Srbije Ana Brnabić otići i u zvaničnu posetu Nemačkoj i sastati se sa kancelarkom Angelom Merkel.

KOMENTARI14 komentara

 1. Borko says:

  Zamoli ga da uradi nešto da zabodemo bar dva komada protiv Totenhema.

  • Simeon says:

   Ili 3-4,nego papa moze samo da pozove sudije i da naruci tezultat,jedino pitanje je da li vise voli(manje mrzi) Protestante ili Pravoslavce.😂

  • Simeon says:

   Ili 3-4,nego papa moze samo da pozove sudije i da naruci rezultat,jedino pitanje je da li vise voli(manje mrzi) Protestante ili Pravoslavce.😂

 2. Velika Metla says:

  Vatikan,sotonino predstavništvo na Zemlji,mu napravio prvu šlihtarsku državu Albaniju,i sada pokušava da napravi i drugu,a sve u svrhu sužavanja životnog prostora pravoslavlju,a ovaj ludak otišao da ga moli ! Otišao da moli vuka da vuk ne jede jagnjad?? Prolupao načisto.

  • ralence says:

   Papa je jedan od onih koji menjaju svoj izgled po potrebi. Kod koga Vučić ide u posetu:Kod Franciska ili Franje. !!!Ili kod Argentinca,Italijana ili Jezuita Franjevačkog koji još trba da opoji žrtve Jasenovačke ili Blagburške. Da se odbrani od nečastivog Vučić treba da se prvo pričesti i ponese drveni Svetosavski Krst kao zaštitu od zla.

 3. Zoran says:

  A sto bi iko udovoljio nekom nesto ako moli a nema nikakvu protiv uslugu? Ti izgleda ides da ponudis nesto Vatikanu da ne prizna Kosovo.

  • Možda says:

   Došlo vreme da priznaju, a ovaj njihov paćenik im da nešto pride.

 4. rajko says:

  Idi, idi! Tako je i jacenjuk u leto 2014.otrčao u vatikan, a onda kad se vratio sa koferom punim odličnih saveta skinuo onaj malezijski avion (biće da mu je i to papa savetovao). Jedan masovni zločin jacenjuku manje-više, ali posle toga je siroma zglajznuo i netragom nestao. E, tome se ja nadam, da češ i ti posle posete vatikanu zglajznuti i netragom nestati.

 5. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Molio se sveti atanasije Bogu jer ga je mučilo to što je imperator Foka grozno mučio narod čineći sve zlodelo do zlodela. Molio se svetac tako iz dana u dan zašto je dopustio da tako grozan čovek sedne u imperatorski tron i na kraju mu se javi Gospod i reče mu. Zato što nisam mogao da nađem goreg. Tako i nas Srbe snađe slična sudbina... A da li će ikad biti boljega zavisi sada od nas.

 6. Zoran says:

  Idi i ne vracaj se.

 7. Kosovac says:

  Znači, Vučić ide u Vatikan da se moli bogu. ……….Ali neka pazi kako se krsti, da ne pogreši, da se papak ne naljuti. …..Valjda mu je Milo Đukanović dao neki savet iz iskustva.

 8. Milos says:

  Sve je suprotno od onoga sto kaze.Licno je isao da moli Rusiju i Kinu da vise ne podrzavaju Rezoluciju 1244.Rezolucija mu je nocna mora jer ne moze da utice na Rusiju i Kinu.Sta god da proba uvek dobije isti odgovor - resenje za Kosovo mora da bude u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, sto je veliki problem za njega jer razgranicenje nije u okviru toga.

 9. PASTOR AETERNUS says:

  Žao mi je što se o ovako veoma značajnom događaju pušta u javnost malo informacija. Hteo bi da verujem da Srbija poštuje protokol Vatikanske moćne diplomatije koja važnim susretima nedaje medijski status spektakularnosti već efikasnosti. Tu mislim i na nedavnu posetu Putina Vatikanu. Nije efikasnost samo fotografiranje sa globalno popularnim prvim jezuitom na čelu Vatikana već i razgovori bez kamera po salama i dvoranama raznih vatikanskih kongregacija. Verujem da je i AV tokom ovih decenija u politici spoznao isusovačke čari u njihovom geslu:cilj opravdava sredstvo. I dolazimo do najvažnijeg pitanja na koje Srbi čekaju već 800 godina: a šta to Vatikan traži od Srba nakon 800 godina od svetosavske Autokefalije (po katoličkoj verziji: nezahvalne šizme) ?? Arhont kai Serbos ili princeps Serborum, despot serbiae ili dominus invictus gens rascianum ili u današnjoj verziji: predsednik RS dolazi u kurtoaznu audijenciju kod naslednika vrhovnog prvoapostola Petra, kod pape=pontifex primus maximus i sluge slugu božijih Servus servorum Dei. Nadam se da će sa jezuitom pronaći izlaz iz začaranog kruga i da će ovaj papa sledeći svoj cilj da primeni slična sredstva kao kad je primio Putina kao vasileusa lll Rima. Ovog puta AV je Totius Serbianum Regni REX anno domini 800 Sabbas Autochefalia. Pax et bonum:mir i dobro - tako neka bude:amin !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *